• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

"Kur’an’ın ilkelerini emirlerini bütün insanlığa hatırlatmaya devam edeceğiz"

20 Ekim 2024, Pazar 17:22
20 Ekim 2024, Pazar 17:22
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur’an’ın ilkelerini, emirlerini bütün insanlığa, ailemize, gençlerimize, çocuklarımıza hatırlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul Pendik İlçe Müftülüğü tarafından Pendik Çarşı Camii’nde düzenlenen “Erenköy Kur’an Kursu 8. Hafızlık İcazet Programı”na katıldı.

Burada konuşan Başkan Erbaş, en hayırlı merasimde olduklarını belirterek, “Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem ); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. Kur’an’ı öğrenenler, hıfz edenler burada, onların hocaları yani öğretmenler burada, en hayırlı insanların bulunduğu yerdeki merasim de en hayırlı merasimdir.” ifadesini kullandı.

“Cenab-ı Hak, hafızların zihinleri, gönülleri vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor”

"Şüphesiz Kur’an’ı Biz indirdik biz! O’nun koruyucusu da elbette Biziz." ayet-i kerimesini hatırlatan Erbaş, şöyle konuştu:

“Cenab-ı Hak, hafızların zihinleri, gönülleri vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor. Peygamber Efendimizin zamanından itibaren bugüne kadar milyonlarca hafızımız buna vesile oldu, kıyamete kadar da milyonlarca, belki milyarlarca hafızımız buna vesile olacak, bu müjdeye nail olacak. Hafızları, Peygamber Efendimiz şu hadis-i şerifiyle müjdeliyor; ‘Kur’an-ı Kerim’i hıfz edip okuyan kimseler Allah’ın şerefli melekleriyle beraberdir.’ buyuruyor. Allah’ın şerefli melekleriyle birlikte olması hafızlarımız için büyük bir müjde. Rabbim hayırlı mübarek eylesin.”

“85 bin talebemiz Kur’an kurslarımızda hafızlık yapıyor”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık faaliyetlerini her geçen gün daha da artırıp geliştirdiklerine dikkati çekerek, “Hafızlık yaptırdığımız Kur’an kurslarımıza desteği olan bütün kardeşlerimizden, hayır sahiplerinden Allah razı olsun. İçerisinde sürekli Kur’an okunan, Kur’an-ı Kerim’in hıfzedildiği yerlere destek olanlara ne mutlu. Allah sayılarını arttırsın. Şu anda 85 bin kadar talebemiz Kur’an kurslarımızda hafızlık yapıyorlar.” diye konuştu.

“Çocuklarımıza namaz kılmalarını hatırlatalım”

Allah’ın Peygamber Efendimize nasip etmiş olduğu en büyük mucizenin Kur’an-ı Kerim olduğuna vurgu yapan Erbaş, şunları kaydetti:

“İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen bir kitaptır Kur’an-ı Kerim. Onun için çocuğumuzla, ailemizle, akrabalarımızla, komşularımızla hep birlikte Kur’an’ın rehberliğinde hayatımızı devam ettirmeye gayret edelim, bu hususu birbirimize telkin edelim. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Hatırlat, hatırlatmakta müminlere fayda vardır’ buyurmaktadır. Peygamber Efendimiz bütün insanlığa Kur’an’ı hatırlattı, şimdi sıra bizde, hatırlatacağız. Kur’an’ın ilkelerini, emirlerini bütün insanlığa, ailemize, gençlerimize, çocuklarımıza hatırlatmaya devam edeceğiz. Bu bize verilmiş en büyük vazifedir, Cenab-ı Hakk’ın bizim üzerimizdeki emridir. Hatırlatmaktan uzak kalmayalım, hatırlatmayı ihmal etmeyelim, çocuklarımıza ibadetlerini, namaz kılmalarını hatırlatalım. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Ailene, ehline, namazı emret ve sen de sabırla devam et.’ buyuruyor. Biz güzellikleri, ahlaki, Kur’ani, nebevi ilkeleri, Peygamberi ahlakı, çocuklarımıza, gençlerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, birbirimize hatırlatmak zorundayız.”

“Hafızlık yapmak kadar hafızlık yaptırmak da çok çetin ve önemli bir iştir”

Erbaş, hafızların ailelerini ve hocalarını da tebrik ederek, “Ailelerinizin, hocalarınızın gayreti olmamış olsaydı siz hafız olamazdınız. Hafızlık yapmak kadar hafızlık yaptırmak da çok çetin ve önemli bir iştir. Hocalarınız bu fedakarlığı yaparak sizlerin hafız olmasını sağladı. Hepsine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Merasimin ardından, Erenköy Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 40 öğrencinin icazetleri verildi.

Programa, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ile Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de katıldı. (İLKHA)

Arnavutluk’ta etkili olan yağışlar sele yol açtı: 1 ölü

Kineem Parkı’nda Tehlikeli Eğlence: Alev Yakıp Patlayıcı Madde Atıyorlar

Gaziantep'te 1 kilo 1155 gram uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama

BM: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik artan şiddet ve can kayıpları derinden endişe verici

Belediye Başkanı Taşkın: Battalgazi'de hizmet süreci devam ediyor

Cizre Umut Kervanı'dan yetim ve muhtaç ailelere yardım

Mersin’de aile ve gençlik paneli düzenlendi

Merhamet Damlası Vakfı İstanbul’da faaliyetlerine başladı

Batman’da mobilya atölyesinin bodrum katında yangın paniği

İşgal rejimi, Lübnan'a yeni bir saldırı furyası başlattı

Güney Afrika'daki G20 Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirisi kabul edildi

İspanya'da kömür madeninde meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti

Ukrayna'dan Rusya'ya saldırı: 2 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MIKTA üyesi ülkelerin liderleriyle bir araya geldi

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde bölgenin ilk "uyanık kraniotomi" ameliyatı başarıyla yapıldı

Gaziantep'te silah ve mühimmat ele geçirildi: 1 tutuklama

Siyonist işgalciler, Gazze Şeridi'ni bombaladı: 10 şehit

Müftü Sucu: Gazzeli kardeşlerimize her zamankinden daha çok destek çıkmamız gerekir

Yetimler Vakfı Ankara'da onlarca yetim çocuğu giydirdi

İtalya: ABD'nin Ukrayna planı ağır ve asla kabul edilemeyecek maddeler içeriyor

Zelenskiy, barış görüşmelerine katılmak üzere bir heyet oluşturdu

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro cezaevine gönderildi

HAMAS, işgalin artan ihlallerine karşı ABD yönetiminin taahhütlerini hatırlattı

Rusya, Donetsk ve Zaporijya'da ilerlemeye devam ediyor

İmam Hatip öğrencilerinden "Vakti Kuşanmak" temalı namaz farkındalığı etkinliği

Vietnam'daki sellerde ölü sayısı 72'ye yükseldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Hedefimiz engelsiz bir şehir oluşturmak

Yazarlar ve okurlar Mersin'de bir araya geliyor

Gazze'de son 48 saatte 7 şehit 30 yaralı

MTDF Başkanı Öter: Mardin'in örfüne uygun olmayan diziler kenti değersizleştiriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Arnavutluk’ta etkili olan yağışlar sele yol açtı: 1 ölü

Kineem Parkı’nda Tehlikeli Eğlence: Alev Yakıp Patlayıcı Madde Atıyorlar

Gaziantep'te 1 kilo 1155 gram uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama

BM: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik artan şiddet ve can kayıpları derinden endişe verici

Belediye Başkanı Taşkın: Battalgazi'de hizmet süreci devam ediyor

Cizre Umut Kervanı'dan yetim ve muhtaç ailelere yardım

Mersin’de aile ve gençlik paneli düzenlendi