• BIST 100

    10366,16%-0,04
  • DOLAR

    40,37% 0,20
  • EURO

    46,95% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4349,49% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Kurban Bayramı öncesi e-ticaret arttı

31 Mayıs 2025, Cumartesi 06:57
31 Mayıs 2025, Cumartesi 06:57
Kurban Bayramı öncesi e-ticaret arttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, e-ticaret sektöründe alışveriş trafiği önemli ölçüde artış gösterdi.

Tüketicilerin alışveriş davranışları, bayram hazırlıkları ve yaz tatiline yönelik ihtiyaçlar doğrultusunda şekilleniyor. Bu dönemde özellikle mutfakta kullanım kolaylığı sağlayan, işlevsel ürünlere olan ilgi gözle görülür biçimde artıyor. Derin dondurucu, kıyma makinesi, bıçak seti, düdüklü tencere, buzdolabı poşeti ve kolonya gibi doğrudan bayram hazırlıklarına yönelik ürünlerin yanı sıra, züccaciye, küçük ev aletleri ve beyaz eşya gruplarına olan talepler de dikkat çekiyor.

Kurban etlerinin hijyenik ve pratik şekilde işlenmesine imkân tanıyan çözümler, tüketici kararlarında belirleyici olurken, yazlık evlerde geçirilen zaman ve kalabalık sofralara yönelik ihtiyaçlar da alışveriş dinamiklerini etkiliyor. Bu süreçte alışveriş tercihlerinin yalnızca ihtiyaç temelli değil, aynı zamanda yaşam tarzına ve konfora yönelik şekilde çeşitlendiği görülüyor.

Dijital hizmet harcamalarında da artış var

Bayram tatilini seyahatle birleştiren tüketiciler, yalnızca fiziksel ürünlerde değil; uçak bileti, otel rezervasyonu ve araç kiralama gibi dijital hizmetlerde de çevrim içi platformlara yöneliyor. Özellikle son dakika plan yapan kullanıcılar, hızlı rezervasyon imkânı ve anlık fırsatlara erişim sağlayarak online alışverişin esnekliğinden faydalanıyor.

Bu eğilim, e-ticaretin yalnızca ürün tedarikiyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda zaman yönetimi, mobilite ve seyahat planlamasında da güçlü bir kanal hâline geldiğini gösteriyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, "Bu bayram döneminde Türkiye genelinde e-ticaret hacminin 300-350 milyar lira aralığında gerçekleşmesi bekleniyor." dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın 2024 yılı Türkiye'de E-Ticaretin Görünümü Raporu kapsamında sektördeki büyümeyi de değerlendiren Çevikoğlu, "E-ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 61,7 artışla 3 trilyon liraya ulaştı. Toplam işlem sayısı 5,91 milyar, perakende e-ticaret işlem sayısı ise yüzde 10,1 artışla 1,85 milyar adede yükseldi. Ayrıca, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya, e-ticaret faaliyetinde bulunan işletmelerin en yoğun yer aldığı ilk beş il olarak öne çıkıyor." diye konuştu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: kurban bayramı öncesi e-ticaret arttı

Sudan'da "Umut Hükümeti'nin" kurulması neden gecikti?

ÇAYKUR'dan uyarı: Çaya biçilen düşük fiyatlar fırsatçılara yarıyor

Gaziantep'te iki işletme 3 gün süreyle kapatıldı

Şanlıurfa’da mısır tarlasında erkek cesedi bulundu

BM uzmanları: israil, Filistinliler sistematik olarak kaybettiriyor

Katil rejim açlık kuyruğuna yine kurşun yağdırdı: En az 29 şehit, 70'ten fazla yaralı

Gazze'de 652'nci günde katliam sürüyor: Aç aç ölüyorlar

Şanlıurfa’da 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu

Bugün e-TEP, yarın DGS sınavları yapılacak

72 ilde uyuşturucu operasyonu: Bin 933 şüpheli yakalandı

Sıcaklıklar bugünden itibaren 12 dereceye kadar artıyor

İşgalciler 13 yaşındaki Filistinli çocuğu şehit etti

Amnesty International: AB'nin israille ortaklığı utanç verici

Aç bırakmak da sessizlik de suç: Gazze'de 650 bin çocuk bir lokma ekmek bekliyor

Gazze'de yardım bekleyenlere ve sığınmacılara saldırı: 7 şehit

2025 YKS sonuçları açıklandı

Yemen: Ben Gurion Havalimanı "Filistin-2" balistik füzesiyle vuruldu

Edirne'de trafik kazası: 6 yaralı

Suriye: Süveyda'ya özel kuvvet gönderilecek

Elazığ'da örtü yangını: 500 dönüm alan zarar gördü

Kontrolden çıkan otomobil orta refüje çarptı: 4 yaralı

Malatya'da alacak verecek kavgası kanlı bitti: 2 yaralı

Siyonistlerin ablukasını kırmak için Hanzala gemisi Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanıyor

Guterres: Kıbrıs sorununa çözüm konusunda adım adım ilerliyoruz

Meteorolojiden Güneydoğu için sıcak hava uyarısı

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Şehirlerarası yolcu otobüsü yoldan çıkıp kaza yaptı: 10 yaralı

Rusya: AB ile ticaret hacmi sıfıra düşebilir

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü

Gazze'de sistematik saldırı ve yıkım: Gazze'nin yüzde 88'i yıkıldı, on binlerce şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sudan'da "Umut Hükümeti'nin" kurulması neden gecikti?

ÇAYKUR'dan uyarı: Çaya biçilen düşük fiyatlar fırsatçılara yarıyor

Gaziantep'te iki işletme 3 gün süreyle kapatıldı

Şanlıurfa’da mısır tarlasında erkek cesedi bulundu

BM uzmanları: israil, Filistinliler sistematik olarak kaybettiriyor

Katil rejim açlık kuyruğuna yine kurşun yağdırdı: En az 29 şehit, 70'ten fazla yaralı

Gazze'de 652'nci günde katliam sürüyor: Aç aç ölüyorlar