• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,40% 0,20
  • EURO

    43,69% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4094,52% -0,84
  • Ç. ALTIN

    6581,38% -0,97

Kurbanlık fiyatları belli oldu! 800 liradan başlıyor

EKONOMİ 9.06.2021 14:55:29 0
Kurbanlık fiyatları belli oldu! 800 liradan başlıyor

Kurbanlık fiyatları belli oldu! 800 liradan başlıyor

Kurban Bayramı öncesi Doğu Anadolu bölgesinde hareketlilik başladı. Erzurum’da özellikle çevre köylerden getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan dolayı pazarlarda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanıyor. Hareketliliğin bayram yaklaştıkça artacağı pazar yerinde, alıcı ve satıcıların kurbanlık fiyatında uzlaşma çabaları renkli görüntüler ortaya çıkarıyor. Büyükbaş kurbanlıkların 8 bin, küçükbaş kurban fiyatlarının da 800 liradan başladığı hayvan pazarında, vatandaşlar kurbanlıklarını özenle seçiyor.

Besiciler ise kurban fiyatlarının geçen yıla oranla arttığını fakat yem fiyatlarının fazla olmasından dolayı masraflarının da fazla olduğunu ifade ederek, hayvanlarının en kısa sürede satılmasını istiyorlar.

'KÜÇÜKBAŞ KURBANLIKLAR İLGİ GÖRECEK'

Artan yem fiyatları kurbanlık fiyatlarına da yansımış durumda. Büyükbaş kurbanlıklarda geçtiğimiz yıla göre fiyat artışı yaşanınca alıcılar gözünü küçükbaş kurbanlıklara çevirdi. Bu yıl küçükbaş kurbanlıkların satışının patlama yaşanacağı tahmin edilirken kurbanlıkların fiyatları ise 800 liradan başlayıp bin 600 liraya kadar çıkabiliyor. Büyükbaş fiyatları ise 8 bin liradan başlayıp 40 bin liraya kadar çıkıyor.

Besici Metin Güler, bu yıl Kurban Bayramı’nda küçükbaş hayvanların daha fazla ilgi görmesini beklediklerini kaydederek, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi görüyoruz ki büyükbaş kurbanlıklardan daha çok küçükbaş kurbanlıklar daha fazla ilgi görüyor. Artan yem, ot ve saman fiyatları alıcıları buna yönlendiriyor. Yemin çuvalı 150-160 lira civarında, samanın tonu 1200-1300 lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl samanı 700 liraya alıyorduk, arpayı alıyorduk 90 liraya bu yıl 140 liraya alıyoruz. Devletimizden destek bekliyoruz. Pandemiden etkilendik bari bunlar bizi etkilemesin istiyoruz. Bu sebeplerden dolayı büyükbaş kurbanlıklarda fiyat artışı oldu. Tabi bu da alıcıları küçükbaş kurbanlıklara çevirdi. Biz satışımızdan memnunuz. Fiyatlarımız koyunlarda 800 liradan başlayıp bin 600 liraya kadar gidiyor. Erzurum’da gelenek olan gelin koçları ise 3 bin 500 liraya kadar alıcı buluyor” şeklinde konuştu.

Bakırköy'de trafik magandası gözaltına alındı

Moritanya'dan Gazze'ye destek gösterileri

Sağlıkta yeni düzenlemeler: SMA ilacı geri ödeme listesine alındı, MR ve tomografi ilaçları hastanelerden temin edilecek

Türkiye'nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Altın frene bastı: Rekorların ardından geri çekilme başladı

ABD'de Gazze için öfke büyüyor: Binlerce kişi sokaklara döküldü

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan hayvan nakillerine yönelik yeni düzenleme

Tekirdağ’da silah operasyonu: 3 şüpheli gözaltında

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: Gazze'de çocuklar açlıktan ölüyor

Siyonistler, Nablus'ta 17 yaşındaki Filistinli genci şehit etti

Batman'da kargo yoluyla uyuşturucu sevkiyatı yapan 4 şüpheli tutuklandı

Patates çuvalları altında 4 düzensiz göçmen yakalandı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta yüzde 2,3 arttı

BM: Gazze'de en büyük bedeli kadın ve çocuklar ödüyor

Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü'nde mesleğin önemi vurgulandı

Kumbarasındaki umudu Gazze'ye taşıdı

Gazze'de dün sabahtan bu yana 35 Filistinli şehit edildi

Umut Kervanı kurban çalışmalarına başladı

Ticaret Bakanlığı'ndan deprem fırsatçısı 236 işletmeye soruşturma

CHP'li İBB'ye ikinci dalga yolsuzluk operasyonu: 47 gözaltı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Konya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

1 ve 19 Mayıs'ta toplu ulaşım ücretsiz olacak

İşgalci ABD Yemen'e 1200'ü aşkın hava saldırısı düzenledi

DMM: Sazlıdere kararı üzerinden yürütülen su krizi algısı gerçeği yansıtmıyor

Ankara Valiliği: Yasa dışı eylem yapan 30 kişi gözaltına alındı

Adıyaman'da 3,7 büyüklüğünde deprem

Ekvator’daki 6,3 büyüklüğünde deprem: En az 20 yaralı

Ulaştırma Bakanlığı önünde işgalci siyonistlere sevkiyata protesto

İstanbul Valisi Gül: Artçı sarsıntılar sonrası bir olumsuzluk yaşanmadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ