• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,81% 0,03
  • EURO

    50,22% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6073,27% 1,71
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Küresel yürüyüşe katılan Elibüyük: Bu katliamları durduracak olan vicdan sahibi halklardır

12 Haziran 2025, Perşembe 13:58
12 Haziran 2025, Perşembe 13:58
Küresel yürüyüşe katılan Elibüyük: Bu katliamları durduracak olan vicdan sahibi halklardır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

"Global March To Gaza" yürüyüşüne katılmak için Mısır'a giden Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, "Bu katliamları durduracak olan vicdan sahibi halklardır. Bizim açımızdan bu bir hak batıl mücadelesidir. Ancak bu aynı zamanda hangi dilde

Siyonist işgal rejiminin Filistin'de sürdürdüğü katliamların son bulması ve Refah Sınır Kapısı'nın açılarak Gazze'ye her türlü insani yardımın yapılabilmesi adına 13 Haziran'da dünyanın yaklaşık 80 ülkesinden binlerce aktivistin katılımıyla küresel bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

"Global March To Gaza" adıyla gerçekleştirilecek yürüyüş için Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelen binler, 13 Haziran'da Ariş'e giderek oradan Refah Sınır Kapısı'na kadar 3 gün sürecek olan bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Aralarında doktor, siyasetçi, STK temsilcisi, hukukçu gibi çeşitli meslek dallarından yaklaşık 180 kişinin Türkiye'den giderek destek vereceği yürüyüşe; HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Abdulkudüs Yalçın ve Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük de katılım sağlayacak.

"Bu bir vicdan hareketidir"

Yapılacak yürüyüşe ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, "Umut Kervanı olarak dünyanın dört bir yanında insani temelli çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gazze de zaten hem gönül coğrafyamız hem de çalışma yaptığımız alanlardan birisi. Mısır'a sürekli gidip gelerek Gazze'ye yönelik insani yardım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sefer farklı bir nedenle yola çıkıyoruz. Gazze'deki katliamlar, tüm boyutlarıyla artık trajik noktayı aşmıştır. Açlıktan ölümlerin başladığı, artık hiçbir yerin güvenli olmadığı, kadınlar, bebekler, yaşlılar ve herkesin hedefte olduğu, hiçbir değerin, hukuk kuralının dikkate alınmadığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Halkı Müslüman olan ülkeler, katliamdan bu zamana kadar ne bir yaptırım noktasında ne güçlü bir diplomasi noktasında ne de askeri bir harekât noktasında bir adım atmayacaklarına kanaat getirdik. Tüm dünyadaki vicdan sahibi insanların da bu noktada ortak bir kanaati olmuştur. O yüzden Mavi Marmara Derneği'nin ablukayı kırmak için bir gemisi harekete geçmişti ve Malta açıklarında saldırıya uğramıştı. Ardından İrlanda'dan hareket eden Madleen Gemisi ve şimdi de 50'den fazla ülkeden vicdan sahiplerinin gerçekleştireceği bir yürüyüş olacak. Türkiye'den yaklaşık 180 kişi katılıyor. Biz de bu davete icabet ettik. Bu bir vicdan hareketidir. Bu yürüyüşle yaşanan katliamlara dikkat çekmek ve sınıra doğru yürümek, sınır kapısının açılması, insani yardımların içeri girmesi ve bu katliamlara son verilmesi içindir." diye konuştu.

"Bu yürüyüş, kıtaları aşan bir vicdan hareketine dönüşmeli"

Elibüyük, "İslam ülkeleri, halklar bazında denizden, karadan, dört bir yandan harekete geçmek zorundadır. Bunu bir başlangıç olarak görüyoruz. Bu katliamları durduracak olan vicdan sahibi halklardır. Bizim açımızdan bu bir hak batıl mücadelesidir. Ancak bu aynı zamanda hangi dilden, dinden, ırktan, hangi mezhep ve meşrepten olursa olsun kıtaları aşan bir vicdan hareketine dönüşmelidir. Çünkü biliyoruz ki, bugün Gazze'de yapılan katliamlar yarın bir gün gücü, iktidarı eline geçiren despot yönetimler tarafından Avrupa'nın göbeğinde de gerçekleştirilebilir. O yüzden Gazze ve Filistin davası Müslümanlar açısından bir hak-batıl davasıdır. Aynı zamanda 'ben insanım… Bu katliamlara sessiz kalmam' diyen tüm vicdan sahibi insanların hareketidir. Gazze'de katliamlar öyle bir noktaya gelmiştir ki, israilin katlettiği 60 bine yakın Müslümanın yanı sıra çeşitli hastalıklar, tedavisizlik ve açlık nedeniyle bir o kadarı daha şehid oldu. O yüzden artık bu trajedi son noktaya gelmiştir. Bunun için Umut Kervanı olarak tüm vicdan sahibi insanlarla kol kola yürüyeceğiz. Gidebildiğimiz yere, sesimizin ulaştığı yere kadar mücadelemize devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Gaziantep'te gelin alma merasiminde ruhsatsız silah ele geçirildi

Böbrek ve üst bezlerinde bulunan 2 kilogramı aşkın dev tümör başarıyla çıkarıldı

Gaziantep'te "Huzur 27" uygulaması: 11 aranan şahıs yakalandı

Umut Kervanı’ndan Karacadağ’da yardım seferberliği

Adana'da 2 hırsızlık şüphelisi tutuklandı

Uludağ’da drift yapan sürücüye ceza

Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Batman'da teşkilat buluşması düzenledi

Ukrayna'dan Rusya'ya İHA saldırısı: Liman alev aldı, gemiler zarar gördü

İngiltere: israilin 19 yeni yerleşim kararı barışı tehdit ediyor

Okul Destek Projesinden 20 bin 464 çocuk faydalanıyor

Bursa’da kaçakçılık operasyonunda milyonlarca makaron ele geçirildi

Vatandaşlar: Asgari ücret artsa da zamlar durmadıkça geçim mümkün değil

Râid Sa'd'ın şehadetinin ardından işgal basını tedirgin: HAMAS'ta "fırtına öncesi" sessizlik

Yaban keçisi avına 966 bin lira ceza

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki feci kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

Yeşilay Şırnak şubesi, İstanbul’daki zirvede kültürel zenginliklerini tanıttı

Bursa’da zincir marketlerde tarihi geçmiş ürün satışı tespit edildi

Günlük teknolojiler siyonist rejimin silahına nasıl dönüşüyor?

Tarımsal girdi fiyat endeksi ekim ayında yükseldi

Bursa’da uyuşturucu operasyonları: Uyuşturucu ve üretim malzemeleri ele geçirildi

Mardin’de çıkan silahlı kavgada bir kişi öldü

Moskova'da bombalı suikast: Rus general öldürüldü

Kasımda Yurt Dışı ÜFE arttı

"Gönüllü göç" perdesiyle yeni Nekbe: Gazze'den ücretli tehcir planı adım adım uygulanıyor

BESO'dan üretici esnafa destek çağrısı

Prof. Dr. Kılıç: Hava kirliliği, sigara ve nargile akciğer sağlığı için büyük tehdit

Kontrolden çıkan otomobil dereye düştü: 1 ölü 2 yaralı

Kudüs'ü Yahudileştirme planı sürüyor: Silvan'da 13 dairelik bina yıkıldı

Tel Aviv'den Ankara'ya gözdağı: "Müdahale gücü" mesajı

İzmir'de "torbacı" operasyonunda 18 kişi tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te gelin alma merasiminde ruhsatsız silah ele geçirildi

Böbrek ve üst bezlerinde bulunan 2 kilogramı aşkın dev tümör başarıyla çıkarıldı

Gaziantep'te "Huzur 27" uygulaması: 11 aranan şahıs yakalandı

Umut Kervanı’ndan Karacadağ’da yardım seferberliği

Adana'da 2 hırsızlık şüphelisi tutuklandı

Uludağ’da drift yapan sürücüye ceza

Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Batman'da teşkilat buluşması düzenledi