• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,53% 0,04
  • EURO

    51,40% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6732,10% -2,56
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

Kuru meyve ihracatçıları Hindistan seferine çıkıyor

02 Ekim 2024, Çarşamba 17:10
02 Ekim 2024, Çarşamba 17:10
Kuru meyve ihracatçıları Hindistan seferine çıkıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türkiye’nin yıllık 1,7 milyar dolarlık kuru meyve ihracatının yüzde 60’ının tek başına gerçekleştiren Egeli kuru meyve ihracatçıları Ticaret Bakanlığının Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Hindistan’ı radarına aldı.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, 10-15 Şubat 2025 tarihleri arasında Hindistan’ın Mumbai şehrine yönelik "Türk Kuru Meyve ve Mamulleri Sektörel Ticaret Heyeti" organize etmek için çalışmalara başladı.

"Türk Kuru Meyve ve Mamulleri Sektörel Ticaret Heyeti" kapsamında, Türk firmalarının Hindistan’ın önde gelen kuru meyve alıcıları, Toptancılar, Perakendeciler, Ürünlerinde Kuru Meyve Kullanan Firmalar ile ikili iş görüşmeleri yapmaları için hazırlıklarını sürdürdükleri bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, kuru meyve sektörüyle ilgili kurumları, market zincirlerini ziyaret edip, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve antep fıstığında üretim ve ihracatta dünya lideri olan Türk kuru meyve sektörünün tanıtımını yapacaklarını dile getirdi.

Hindistan’ın yıllık kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve antep fıstığı ithalatının 464 milyon dolar olduğu bilgisini veren Başkan Işık, "Türkiye, Afganistan, ABD ve İran’ın ardından dördüncü büyük tedarikçi konumunda. Hindistan’a 2023 yılında 7 milyon dolar ihracatımız var. Hedefimiz Hindistan pazarında ilk etapta yüzde 10, orta vadede yüzde 20 pazar payına ulaşmak olacak. Hindistan temaslarımız sırasında MEWA India 2025 Global Nuts and Dried Fruits Fuarı’nı da ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği koordinatörlüğünde, İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri ortaklığı ile 2024- 2027 yılları arasında sürdürülen Turkish Dried Fruits Turquality Projesi kapsamında Hindistan’ın Çin ve Rusya ile birlikte hedef pazarlardan biri olarak belirlendiğini hatırlatan Işık, "Türk Kuru Meyve ve Mamulleri Sektörel Ticaret Heyeti"yle eş zamanlı olarak TURQUALITY Projesi kapsamında Basın Lansmanı, Kokteyl, Tadım Etkinlikleri düzenleyeceğiz. MEWA India 2025 Global Nuts and Dried Fruits Fuarı’nda Türk Kuru Meyvesi Tadım ve Tanıtım etkinlikleri için hazırlanan alanda tadım etkinliği düzenleyeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı. (İLKHA) 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı

İstanbul'da 240 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 gözaltı

ABD'de helikopter kazası: 2 ölü

Çanakkale’de lastik bottaki 29 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya, Alman diplomatın ülkeyi terk etmesini istedi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması

Gulca Katliamı şehitleri rahmetle anıldı

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 851'e yükseldi

Tekirdağ’da çiftlik yangını: 60 küçükbaş telef oldu

Gaziantep’te silahlı saldırı: 2 şüpheli tutuklandı

Türkiye'den Nijerya'daki saldırılara kınama

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: TOKİ'nin asıl amacı dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak olmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu depremzede muhtarlarla buluştu

Gaziantep’te aranan 2 hükümlü yakalandı

Otomobilin çarptığı 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Van’da yasadışı avcılığa 43 bin lira ceza kesildi

Ateşkese rağmen siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler Siirt’te anılacak

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Büyük yıkıma rağmen milletçe birbirimize sarıldık ve yeniden ayağa kalktık

İtalya'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

Tarsus Umut Kervanı’ndan Suriye’ye yardım

ABD ve Rusya, üst düzey askeri diyaloğu yeniden başlatma konusunda anlaştılar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı