• BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,42% 0,01
  • EURO

    49,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5749,73% -0,04
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00

Kuru meyve ihracatçıları Hindistan seferine çıkıyor

02 Ekim 2024, Çarşamba 17:10
02 Ekim 2024, Çarşamba 17:10
Kuru meyve ihracatçıları Hindistan seferine çıkıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye’nin yıllık 1,7 milyar dolarlık kuru meyve ihracatının yüzde 60’ının tek başına gerçekleştiren Egeli kuru meyve ihracatçıları Ticaret Bakanlığının Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Hindistan’ı radarına aldı.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, 10-15 Şubat 2025 tarihleri arasında Hindistan’ın Mumbai şehrine yönelik "Türk Kuru Meyve ve Mamulleri Sektörel Ticaret Heyeti" organize etmek için çalışmalara başladı.

"Türk Kuru Meyve ve Mamulleri Sektörel Ticaret Heyeti" kapsamında, Türk firmalarının Hindistan’ın önde gelen kuru meyve alıcıları, Toptancılar, Perakendeciler, Ürünlerinde Kuru Meyve Kullanan Firmalar ile ikili iş görüşmeleri yapmaları için hazırlıklarını sürdürdükleri bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, kuru meyve sektörüyle ilgili kurumları, market zincirlerini ziyaret edip, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve antep fıstığında üretim ve ihracatta dünya lideri olan Türk kuru meyve sektörünün tanıtımını yapacaklarını dile getirdi.

Hindistan’ın yıllık kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve antep fıstığı ithalatının 464 milyon dolar olduğu bilgisini veren Başkan Işık, "Türkiye, Afganistan, ABD ve İran’ın ardından dördüncü büyük tedarikçi konumunda. Hindistan’a 2023 yılında 7 milyon dolar ihracatımız var. Hedefimiz Hindistan pazarında ilk etapta yüzde 10, orta vadede yüzde 20 pazar payına ulaşmak olacak. Hindistan temaslarımız sırasında MEWA India 2025 Global Nuts and Dried Fruits Fuarı’nı da ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği koordinatörlüğünde, İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri ortaklığı ile 2024- 2027 yılları arasında sürdürülen Turkish Dried Fruits Turquality Projesi kapsamında Hindistan’ın Çin ve Rusya ile birlikte hedef pazarlardan biri olarak belirlendiğini hatırlatan Işık, "Türk Kuru Meyve ve Mamulleri Sektörel Ticaret Heyeti"yle eş zamanlı olarak TURQUALITY Projesi kapsamında Basın Lansmanı, Kokteyl, Tadım Etkinlikleri düzenleyeceğiz. MEWA India 2025 Global Nuts and Dried Fruits Fuarı’nda Türk Kuru Meyvesi Tadım ve Tanıtım etkinlikleri için hazırlanan alanda tadım etkinliği düzenleyeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı. (İLKHA) 

Filistinli Milletvekili Ebu Tîr ağır işkence koşullarıyla bilinen "Rakevet" hücresine indirildi

Tirabin Kabilesi: Gazze'de ihanete yer yoktur

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır

Ateşkes ihlalleri sürüyor: Siyonist rejim ateşiyle Filistinli kadın şehit oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "Çorba Çeşmesi" hizmete açıldı

Moldova'dan vatandaşlarına enerji tasarrufu çağrısı: Ucuz gaz dönemi bitti

Kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı

Ağrı şehir merkezine yakın bölgede domuz sürüsü görüntülendi

Mersin'de 13 noktada eş zamanlı asayiş uygulaması

Ruanda ve Kongo arasında barış anlaşması imzalandı

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

İran'dan Hürmüz Boğazı’nda askeri tatbikat

Ağrı’da denetlenen 750 gıda işletmesinden 5'ine idari para cezası uygulandı

Ağrı'da gerçekleştirilen trafik denetiminde 5 kişi gözaltına alındı

Rusya’dan Ukrayna’ya: Karadeniz saldırısının bir bedeli olacak

İzmir açıklarında geri itilen 10 düzensiz göçmen kurtarıldı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

Adana'da çocukların kullandığı otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Edirne'de tarihi eser operasyonu: 2 tutuklama

Osmaniye'de feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

İngiltere ve Norveç'ten Rusya'ya karşı ortaklık kararı

Adli emanetlere denetleme kararı

Kocaeli’de korsan taşımacılık yapan sürücüye ağır ceza

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı

Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü

İstanbul Güngören'de bir binada patlama: 2 yaralı

İstanbul’da ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı

Tokat'ta uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

ABD’de 5.9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Büyükelçisi ve Rusya Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Filistinli Milletvekili Ebu Tîr ağır işkence koşullarıyla bilinen "Rakevet" hücresine indirildi

Tirabin Kabilesi: Gazze'de ihanete yer yoktur

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır

Ateşkes ihlalleri sürüyor: Siyonist rejim ateşiyle Filistinli kadın şehit oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "Çorba Çeşmesi" hizmete açıldı

Moldova'dan vatandaşlarına enerji tasarrufu çağrısı: Ucuz gaz dönemi bitti

Kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı