• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Kurutmalık sebzelere rağbet devam diyor

DÜNYA 29.08.2024 10:50:12 0
Kurutmalık sebzelere rağbet devam diyor

Geçmişten günümüze kadar gelenek hale gelen kurutmalıklar, sıcak havaların iyice etkisini göstermesiyle birlikte yapılmaya devam ediliyor.

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kurutmalık biber ve patlıcanlar da pazar tezgâhlarında yerini almaya başladı.

Çarşı ve pazarlarda satılan dolmalık biber, patlıcan, domates gibi sebzeleri almanın ve kurutmanın tam zamanı olduğunu belirten pazarcı esnafı, kimi torba torba kimileri ise kiloyla sebzeleri almaya devam ettiklerini söyledi.

Batman merkez Çarşı Mahallesi Alotevşo Pazarı'nda kurutmalık yoğunluğunu devam ettiğini belirten esnaf, kış için kurutmalık almak isteyenlerin erken davranmasını istedi.

Havaların soğumasıyla sebzelerin kurumasında sıkıntı çıktığını ifade eden esnaf, kurutmalık zamanın son bir ay kadar kısa bir süre kaldığını ifade etti.

"Kurutmalıkların tam zamanı, geç olmadan alın"

Kurutmalık için dolmalık biber ile patlıcan almanın tam zamanı olduğunu belirten Orhan Aslan, "Şu an havalar güneşli ve sıcak olduğu için kurutmalık almanın tam zamanıdır. Bir ay sonra bu ürünler kurumaz. Fiyatlarda şu anda daha uygundur. Kış aylarında dolmalık biberin ve patlıcanın kilosunu 60-70 liraya alamazsın ama şu anda dolmalık biberin kilosu 17-18 liradır. Millet genelde kurutmalık olarak dolmalık biber, patlıcan, domates alır ve turşu için ise küçük acur alıyor. Şimdi kurutmalıkların tam zamanıdır. Millet bütçesine göre bazıları en az bir çuval alan var. Vatandaşlara tavsiyen ihtiyaçları olan kurutmalıkları şimdiden almalarıdır. Çünkü hem ürün kalitesi değişiyor hem de fiyatlar da artabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Eskiden torbayla alanlar şimdi kiloyla almaya başladı"

Fiyat artışlarından dolayı daha önce torbalarla alanların kiloyla almaya başladıklarını belirten esnaf Emrullah Gültekin, "Kurutmalık için genelde dolmalı biber, patlıcan ve domates, közleme için kapya biber, kış için donduruculara yeşil fasulye alınıyor. Şu anda fiyatlar iyi ama biraz daha uygun olsaydı millet için daha iyi olurdu. Şu anda kurutmalıklar için tam zamanıdır. İki hafta sonra havalar biraz soğuduğunda kurutmalıklar artık zor kururlar. Eskiden her gelen en az iki torba alırken, şu anda ya bir torba ya yarım torba ya 5 kilo olmaya başladılar. Vatandaşlara tavsiyem kurutmalık ihtiyaçlarını erken almalarıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: kurutmalık sebzelere rağbet devam diyor

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ