• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

Kuşadası Belediyesi ilçeye gelen depremzedelere yardım malzemesi desteğinde bulunuyor

09 Şubat 2023, Perşembe 09:30
09 Şubat 2023, Perşembe 09:30
Kuşadası Belediyesi ilçeye gelen depremzedelere yardım malzemesi desteğinde bulunuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kuşadası Belediyesi ilçeye gelen depremzedelere yardım malzemesi desteğinde bulunuyor

Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden olan iki ayrı depremin ardından depremzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, afet bölgesinden Kuşadası’na gelen depremzedelere ihtiyaç malzemesi desteği sağlıyor.

Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde yıkıma neden olan 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesinden uzaklaşarak Kuşadası’na sığınan vatandaşlara da yardım ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tespit edilen depremzedelere, Güvercin Masa Gezici ekibi aracılığıyla ihtiyaç durumlarına göre elektrikli ısıtıcı, gıda, yakacak, kıyafet ve sağlık malzemesi desteği yapılıyor. Kuşadası Belediyesi, deprem bölgesinden gelerek desteğe ihtiyacı olan vatandaşları misafir eden Kuşadalılara 444 71 14 numaralı Güvercin Masa Çözüm Merkezi’ni arayarak hangi yardım malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu bildirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Depremde evi hasar gördüğü için ailesiyle birlikte Hatay’dan Kuşadası’na gelen Özkan Kutsal, “Depremin olduğu ilk gün arabamızda sabahladık. Hatay’da çok kötü bir durum olduğu için damadım, kızım, çocuklarım ve torunlarımla Kuşadası’na gitmeye karar verdik. Kuşadası Belediyesi, talep ettiğimiz temel ihtiyaç malzemelerini anında evimize kadar getirdi. Kuşadası’nda çok güzel bir dayanışma örneği sergileniyor. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinden Kuşadası’na sığınan Nesip Kahraman da, “Depreme uykuda yakalandık. Oturduğumuz dairenin bulunduğu apartmanda yarıklar oluştu. Kuşadası’nda akrabalarımız olduğu için buraya gelmeyi tercih ettik. Kuşadası Belediyesi’nin, depremin meydana geldiği ilk günden bu yana geçen sürede afet bölgesine en fazla yardım gönderen belediyelerden biri olduğunu biliyorum. Bugün talep ettiğimiz elektrikli ısıtıcı, battaniye, yatak ve gıda kolisi benzeri yardımları da bize ulaştırdılar. Deprem, insan hayatında çok büyük bir mağduriyete neden oluyor. Zor günlerde yanımızda olan Kuşadası Belediyesi ve çalışanlarına minnettarız” diye konuştu.
[gallery ids=',98564,98565,98566,98567']

Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye sınırına dayandı

Aktivistlerden Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebi

AB ile ABD masaya oturmaya hazırlanıyor

Siirt’te geleneksel sünnet şöleni coşkusu

Bursa'daki yangında yerleşim yerleri tehlike altında

İki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

Endonezya'da 5.7 büyüklüğünde deprem

Karakoyun Deresi için "Urfa’nın ayıbı hâline gelmiştir" tepkisi

Ukrayna'nın askeri savunma tesisleri hedef alındı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bugün 76 yangınla mücadele ettik

Bursa yanıyor: TOKİ konutları boşaltıyor

İstanbul'da yangınlarla ilgili yeni önlem

Köy halkı sorunlarına çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu

Peru'da otobüs kazası: 18 ölü, 48 yaralı

Karabük'te orman yangını 4. gününde

Eğitim-Bir-Sen, 93 maddelik teklif dosyasıyla toplu sözleşme masasında

DMM, "Türkiye'nin buğdayda ithalata bağımlı hale geldiği" iddialarını yalanladı

Frankfurt'ta binlerce kişi Filistin için yürüdü

HÜDA PAR heyetinden “Genç İçin Bir Saat” derneğine ziyaret

Toplu taşımada klima zorunluluğu talebi

Bingöl'de iki farklı noktada çıkan yangınlar kontrol altına alındı

Tayland-Kamboçya sınırında çatışmalar şiddetlendi

Yaz aylarında artan sıcaklıklar sıvı tüketimini hayati hale getiriyor

Kocaeli'de orman yangını

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 262 ölü

MHRS'ye aile hekimine yönlendirme ekranı geldi

Bakan Uraloğlu: Bursa yüksek hızlı tren hattı 2026 yılında hizmete girecek

Batman'da Gazze çadırı kuruldu

Müftü Dolu: Yatılı yaz Kur'an kurslarında öğrenci sayısını bine çıkarmayı hedefliyoruz

ABD'de üniversitede silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye sınırına dayandı

Aktivistlerden Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebi

AB ile ABD masaya oturmaya hazırlanıyor

Siirt’te geleneksel sünnet şöleni coşkusu

Bursa'daki yangında yerleşim yerleri tehlike altında

İki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

Endonezya'da 5.7 büyüklüğünde deprem