• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Kuşadası Belediyesi’nden depremzedelere psikolojik destek

GÜNDEM 14.02.2023 09:40:03 0
Kuşadası Belediyesi’nden depremzedelere psikolojik destek

Kuşadası Belediyesi’nden depremzedelere psikolojik destek

Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden olan iki ayrı depremin ardından depremzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Kuşadası Belediyesi ekipleri, afet bölgesinden Kuşadası’na gelen depremzedelere ihtiyaç malzemesi desteğinin yanı sıra psikolog desteği de vermeye başladı.

Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından afet bölgesinden uzaklaşarak Kuşadası’na sığınan vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Ekipler tarafından tespit edilen depremzedelere, ihtiyaç malzemesi desteğinin yanı sıra yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine yardımcı olmak amacıyla Kuşadası Belediyesi’ne bağlı uzman psikologlar tarafından psikolojik destek sağlanmaya başlandı. Deprem bölgesinden gelerek desteğe ihtiyacı olan vatandaşları misafir eden Kuşadalılar, 444 71 14 numaralı Güvercin Masa Çözüm Merkezi’ni arayarak ihtiyaç duyduğunu düşündükleri tanıdıkları için psikolojik destek talebinde bulunabiliyor.

“Her yer toz duman içerisindeydi”
Depremde evi hasar gördüğü için 25 yaşındaki engelli çocuğu ve eşiyle birlikte Adana’dan Kuşadası’na gelerek kız kardeşinin yanına yerleşen Ayşe Alp, deprem anını anlatarak duygulu anlar yaşadı. Alp, “İlk depremden sonra her yer toz duman içerisindeydi, insanlar birbirine sarılıyordu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hava şartları da çok kötüydü. Aracı olanlar aracına bindi, dışarıda olanlar ise zorlandılar. Sonra engelli oğlum olduğu için eve girmek zorunda kaldık. Tekrar her yer sallanınca zar zor kendimizi dışarı attık. Artık çaresiz kalınca herkes Adana’yı terk etti. Engelli çocuğum olduğu için biz de kalamadık ve buraya kız kardeşimin yanına geldik. Sağ olsun Kuşadası Belediyesi de ilk günden beri elinden gelen yardımı yaptı ve çok ilgili davrandılar. Şu anlık buradayız ama ileride ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımızın bu süreçte yanında olacağız”
Uzman Psikolog Candan Atak ise depremzedelerin yaşadıklarını atlatmalarının uzun bir süreç olacağını belirterek “Öncelikle ülkemize baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatandaşlarımız tabi ki çok büyük bir travma yaşıyorlar. Depremzedeler ilk zamanlarda akut süreç dediğimiz, travma sonrasında yaşanılan bedensel ve duygusal belirtilerle oluşan süreçte oluyorlar. Bu süreçte uyku bozuklukları, yeme bozuklukları, sürekli yemek isteği, uykusuzluk, sürekli deprem olacak kaygısı yaşamaları gibi belirtiler anormal bir duruma verilen normal tepkilerdir. Bu süreçte belirtileri yaşayan vatandaşlarımız öncelikle verdikleri tepkilerin normal olduğunu bilmeliler. Eğer bunlar travma bittikten 1-2 ay sonra devam ediyorsa bir uzmandan destek almalılar” dedi.
[gallery ids=',114411,114412,114413']

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ