• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

03 Temmuz 2025, Perşembe 18:22
03 Temmuz 2025, Perşembe 18:22
Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin’den hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden 192 hacı, sevinç ve gözyaşlarıyla memleketlerine döndü. Hacılar, özellikle Filistin ve tüm mazlum İslam coğrafyası için dua ettiklerini dile getirdi.

Mardin’den hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden 192 hacı, memleketlerine dönüş yaptı. Hac farizasını yerine getirmenin sevinci ve kutsal topraklardan ayrılmanın hüznünü bir arada yaşayan hacılar, Mardin’de büyük bir sevinçle karşılandı.

İLKHA’ya duygularını paylaşan hacılar, imkan dahilinde kutsal topraklara muhakkak genç yaşta gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Hac ibadetini yerine getirmenin tarifsiz bir duygu olduğunu belirten hacılardan Abdulsamet Doğan, “Kutsal topraklardan geldik. Allah herkese nasip eylesin. Oradaki duyguyu yaşamak çok farklıdır. En büyük tavsiyem kutsal topraklara genç yaştayken gidilmelsdir. Orada ibadetini yapmaya çalışan yaşlılar zorlandıklarından hep ağlıyorlardı. Kabe’ye sarılamıyorlardı. Büyüklerimize bu konuda orada elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyorduk. Ayrıca oranın heyecanı, yaşayarak elde edilir. Hacdan geri dönüşümde sanki her şeyi kaybetmişim gibi oradan ayrıldım. Şu an bile o şokun içerisindeyim. Başta Filistin olmak üzere bütün mazlum İslam alemine dualarımızda yer verdik.” şeklinde konuştu.

“Filistin başta olmak üzere tüm Müslüman mazlum insanlara dua ettik”

Kutsal topraklarda unutulmaz anlar yaşadıklarını belirten Musa Çetintaş, “Medine, Mekke, kutsal topraklarda güzel günler geçirdik. Çok verimli geçti, memnunuz, huzurluyuz elhamdülillah. İnşallah bundan sonra tövbemizin üzerinde duracağız. Hac ibadetini yerine getirmek için en iyisi, genç yaştayken gitmektir. Orada yaşlı insanların nice zorluklarla karşılaştıklarına şahit olduk. Dolayısıyla genç yaşta gidilmelidir. Filistin başta olmak üzere tüm Müslüman mazlum insanlara dua ettik. İnşallah bu zulüm sona erecek.” ifadelerinde bulundu.

Din görevlisi olarak hacca giden Cebrail Kepenç de hac ibadetini yerine getirmenin huzurunu yaşadığını ifade ederek, “Allah’a şükür din görevlisi olarak hac farizamı yerine getirdim. Huzurlu ve mutlu bir şekilde görevlerimizi yaptık. Herkesin bu duyguyu tatmasını Yüce Allah’tan temenni ederim. Kutsal topraklara imkân dâhilinde genç yaşta gidilmesi daha sağlıklıdır. Başta ve özellikle mazlum Gazze halkı olan kardeşlerimize ve diğer tüm Müslümanlara dualar ettik.” ifadelerini kullandı.

Hac ibadetini yerine getirmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Hevi Erol şu ifadeleri kullandı: “Hac çok güzeldi, verimli geçti. Herkesin gitmesini isterim. Asıl genç yaştayken kutsal topraklara gitmek lazım. Daha önce kutsal topraklara umre niyetiyle gitmiştim, bu yıl da çok şükür hac için gittik. Bütün Müslümanlara dua ettik. Kısmet olursa yine gitmeyi isterim. Mutlaka gençlerin o duyguyu tatması lazım.”

“Bambaşka bir duyguydu”

Hacer Doğan, kutsal toprakların heyecanını yaşayarak elde edilebileceğini aktararak, “Orada çok güzel duygular yaşadık. O duygular anlatılmaz sadece yaşanır. Gelirken çok kendimi çok kötü hissettim. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın Kabir-i Şerif’ini görünce kendimi kaybettim. Bambaşka bir duyguydu. Bütün ümmeti Muhammed’i dualarımızda yer ettik.” dedi.

Gazze’de soykırım savaşının bir an önce sona ermesini arzu ettiğini belirten İbrahim Koçan, “Hac çok güzeldi. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ancak imkân dâhilinde genç yaştayken gidilmelidir. Yaşlı haldeyken kutsal topraklara gitmek biraz insanı zorluyor. Başta Filistin halkı olmak üzere bütün Müslüman kardeşlerimize dua ettik. İnşallah soykırım savaşı sona erer.” şeklinde aktardı. (İLKHA)

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Siirt’te 22 vatandaş 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Irak'ta cumhurbaşkanlığı adaylıkları için başvurular başladı

Diyarbakır’da sürücülerden belediyeye tepki: Böyle belediyecilik olmaz

Gazze'de 2025 yılı: 33 milyar doları aşan kayıplarla dolu bir bilanço

Adana'da işçileri taşıyan minibüs karda devrildi: Yaralılar var

Mardin’de 140 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Adana’da zirai don uyarısı: Üreticilere tedbir çağrısı

Dargeçit’te kar yağışına karşı yetersiz çalışma

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'a ziyaret

Diyanet-Sen Malatya: Yılbaşı kutlamaları kültürel yozlaşmanın en büyük göstergesidir

Malatya'da 149 mahallede yol açma çalışmaları devam ediyor

İstanbul’daki soruşturmalarda 80 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Mardin İl Müftüsü Türkmen: 2025 yılı özellikle İslam ümmeti için çok zor geçti

Yaban keçisi avladığı belirlenen 3 kişiye 2 milyon 894 bin 565 lira ceza

Dr. Akmaz: Çocuklarda içe basma çoğu zaman kendiliğinden düzeliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu