• BIST 100

    11256,56%0,81
  • DOLAR

    41,31% 0,07
  • EURO

    48,80% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4857,11% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7960,71% -0,42

Kuyular Mahallesi sakinlerinden yetkililere çağrı: Sorunlarımız giderilsin

18 Eylül 2025, Perşembe 16:49
18 Eylül 2025, Perşembe 16:49
Kuyular Mahallesi sakinlerinden yetkililere çağrı: Sorunlarımız giderilsin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’ın Hani ilçesi Kuyular Mahallesi sakinleri, doğal gaz, yol, kanalizasyon ve lise taleplerinin yıllardır karşılanmadığını belirterek, yetkililere seslendi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Kuyular Mahallesi sakinleri, mahallelerinde yıllardır çözüm bekleyen sorunlar nedeniyle yetkililere çağrıda bulundu. Yol ve ulaşım sıkıntılarını dile getiren mahalleliler, kötü yollar nedeniyle kış aylarında çocukların okula gidemediğini ve servislerin mahalleye ulaşamadığını aktardı.

Kuyular Mahallesi sakinleri, yıllardır çözülemeyen altyapı ve ulaşım sorunlarına dikkat çekerek, yetkililere çağrıda bulundu. Mahallede yolların bozuk olması nedeniyle özellikle kış aylarında çocukların okula gidemediğini, servislerin mahalleye ulaşamadığını ve çöplerin toplanamadığını belirten vatandaşlar, doğal gaz taleplerinin de karşılanmadığını söyledi.

Ahmet Üzel

"Mahalle sakinlerinin ilk talebi doğal gaz"

Mahalle Muhtarı Ahmet Üzel, öncelikli taleplerinin doğalgaz olduğunu belirterek, mahalleye lise açılmasını da talep ettiklerini söyleyerek, "Bizim ilk talebimiz yetkililerden doğal gazdır. Gerekli yerlere dilekçemi verdim. İkinci bir ihtiyacımız ise, nüfusumuz çok kalabalık olduğu için mahallemize lise talep ediyoruz. Mahallemiz eskiden beldeydi; büyükşehir yasasından dolayı mahalleye dönüştü. Mahallemizde 90 lise öğrencisi bulunuyor ve ev sayısı gittikçe artıyor. Çoğu öğrencimiz taşımacılık nedeniyle liseye gidemiyor; ancak lise burada açılırsa kız öğrencilerimiz de eğitim görebilecek." dedi.

Şerif Türkan

"Kanalizasyon suyu dere gibi akıyor"

Mahallelerinin kanalizasyon sularının alt kısımdan dere gibi aktığını ve bu durum nedeniyle geceleri domuzların bölgeye gelerek vatandaşların bahçe ve bağlarına zarar verdiğini söyleyen Şerif Türkan ise şöyle konuştu: "Mahallemizin kanalizasyon suyu, mahallenin alt kısmında dere olarak akıyor. Domuzlar geceleri bu dereye gelerek vatandaşların bahçelerine ve bağlarına zarar veriyor. Mahalleli bu konuda çok mağdur. Bu sıkıntımızı DİSKİ’ye bildirmemize rağmen dikkate alınmıyor. Diğer bir sıkıntımız ise doğalgazdır. Yetkililer, Hani’nin bütün mahallerine doğalgazı getirsinler. Biz sadece kendimiz için istemiyoruz; diğer mahallelerde de bizim gibi mağdurlar var. Gürbüz’e doğalgaz hattı çekilmiş, ancak hâlâ doğalgaz verilmemiştir. Bugün bir tüp değişimi 1.000 TL olmuş; bunu herkes karşılayacak durumda değil."

Abdullatif Yalınkılıç

"Seçimden önce söz verilen sözler tutulmuyor"

Diğer bir mahalle sakini Abdullatif Yalınkılıç ise, kış aylarında sel nedeniyle çocukların okula gidemediğini, yolun bozuk olmasından dolayı servislerin mahalleye ulaşamadığını ve çöplerin toplanamadığını dile getirerek, "Yolumuz çok kötü. Yıllardan beri yol mağduriyeti yaşıyoruz. Bu yolun durumunu kayyum döneminde onlara da bildirdim, ama ilgilenen olmadı. Kış aylarında buradan sel akıyor ve çocuklarımız okula gidemiyor. Yol kötü olduğu için tuttuğumuz okul servisleri bile kışın buraya gelemiyor. Çöp konteyneri burada olmasına rağmen, çöplerimiz bozuk yoldan dolayı alınamıyor. Taş kilit yapın diyoruz, yapmıyorlar; mucur dökün diyoruz, onu da yapmıyorlar. Yaklaşık 13 haneyiz ve 26’ya yakın öğrencimiz var. Kuyum yapmadı, mevcut belediye de yapmıyor. Dilekçe verdim, video çektim ve yetkililere gönderdim. ‘Yapacağız’ diyorlar, seçim zamanlarında, ama seçim bitince unutuluyoruz. Doğalgaz bizim için çok önemli. 1994-2014 yılları arasında bu mahallenin bir belediye geçmişi var. Mahallemiz küçük bir yer değil. Isınma problemimiz var; günümüzde yaşam standartlarımızı yükseltmemiz gerekirken maalesef geri gidiyoruz. Dağlardan odun getiriyoruz ve ormanı kesmek zorunda kalıyoruz. Her ev yılda yaklaşık 5 ton odun kullanıyor. Ateş üzerinde yemek yapıyoruz. Doğalgaz gelirse rahatlayacağız. Çocuklarımız evin içinde ders çalışabilecek; ancak ısınma yetersiz olduğundan bütün aile bir odaya sıkışıyor ve çocuk ders çalışamıyor. Soğuktan dolayı çocuklar kışın odalarında ne ders çalışabiliyor ne de uyuyabiliyor. Yetkililere lise talebimiz de iletildi. Öğrenci sayımız lise açılması için yeterlidir." ifadelerini kulandı.

Mustafa Yaşar

"Kanalizasyon suyunun yer altına alınması için yetkililerden çalışma bekliyoruz"

Köyün kanalizasyonundan gelen kirli suyun mahallede koku ve rahatsızlığa yol açtığını belirten Mustafa Yaşar, "Burada gördüğünüz su, köyün kanalizasyonundan gelen kirli sudur. Bu kanalizasyon suyu 100 metre ileride yerin altına girse, bizim için daha iyi olacaktır. Oluşan kokudan dolayı bütün mahalle rahatsız. Bu kirli suyun açıkta kalmaması için gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Kirli sudan dolayı domuzlar buraya geliyor ve yan tarafta ektiğimiz ekinlere zarar veriyor. Domuzlar üzüm bağlarımıza giriyor ve can güvenliğimiz de tehlikeye giriyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Arjantin'de on binler Milei'ye karşı sokağa çıktı

İTTİHAD, Terörsüz Türkiye Komisyonu'yla raporunu paylaştı: Hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözüm...

Sema Silkin Ün: Gazze’nin tek umudu, Akdeniz’de yol alan özgürlük gemileridir

Tayland-Kamboçya sınırında gerginlik yeniden artıyor

Selim Açar: Şanlıurfa’nın acil ihtiyacı bütüncül imar planı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tüm dünya ülkeleri Sumud Filosu'nu koruyacaklarına dair beyanatta bulunmalıdır

Kurtulmuş: Geçmişin tartışmalarına takılmadan, ortak kimlik ve değerler etrafında birleşmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netenyahu'ya Kudüs tepkisi: Bu topraklarda yüzyıllar boyunca adaletin kılıcı olduk

TOKİ sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Umut Kervan’ından Aksaray'da öğrencilere kırtasiye ve giyim desteği

İşitme cihazlarında uzun ömür ve sağlıklı duyum için nelere dikkat edilmeli?

Mardin’de motosiklet sürücüsü 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Abluka ve saldırı altındaki Gazze'deki siviller zorunlu göçe zorlanıyor

Aynı noktada bir günde üçüncü kaza: Mahalleliden acil önlem çağrısı

Trabzon’da alışveriş merkezi alevlere teslim oldu

Diyarbakır'da down sendromlu çocuk balkondan düşmekten son anda kurtarıldı

Mardin’de aile hekimini darp eden şahıs tutuklandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "yabancı üsler kapatılsın" çağrısı

Vali Akın: Aile yapısını tehdit eden unsurlara karşı ortak mücadele şart

Diyarbakırlı hayırsever aracını Gazze'ye bağışladı

Çiftçilere ÇKS kaydı uyarısı

Samsung’dan üç katlanabilir telefon: ABD'de piyasaya sürülecek

Kuyular Mahallesi sakinlerinden yetkililere çağrı: Sorunlarımız giderilsin

Akademisyen ve STK temsilcilerinden "ilk ders Filistin için yapılsın" çağrısı

Kerame Sınır Kapısı’nda 2 işgalci siyonist öldürüldü

Batman'da üç proje toplantıda ele alındı

Son 24 saatte Gazze’de açlıktan 4 kişi şehit oldu

Çad meclisi, cumhurbaşkanlığı süresinin uzatılmasına onay verdi

Mardin'e gelen misafirlerin gözde yemeği: Kaburga dolması

Şoförler Odası Başkanı Turan: Basit usuldeki esnaf deftere geçerse piyasa kilitlenir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Arjantin'de on binler Milei'ye karşı sokağa çıktı

İTTİHAD, Terörsüz Türkiye Komisyonu'yla raporunu paylaştı: Hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözüm...

Sema Silkin Ün: Gazze’nin tek umudu, Akdeniz’de yol alan özgürlük gemileridir

Tayland-Kamboçya sınırında gerginlik yeniden artıyor

Selim Açar: Şanlıurfa’nın acil ihtiyacı bütüncül imar planı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tüm dünya ülkeleri Sumud Filosu'nu koruyacaklarına dair beyanatta bulunmalıdır

Kurtulmuş: Geçmişin tartışmalarına takılmadan, ortak kimlik ve değerler etrafında birleşmeliyiz