• BIST 100

    14215,79%0,33
  • DOLAR

    42,84% 0,06
  • EURO

    50,65% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6179,38% -0,20
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Kuzey Kore: Nükleer silah kapasitemizi güçlendirmeye devam edeceğiz

17 Mart 2025, Pazartesi 12:25
17 Mart 2025, Pazartesi 12:25
Kuzey Kore: Nükleer silah kapasitemizi güçlendirmeye devam edeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kuzey Kore yönetimi, G7 ülkelerinden gelen nükleer silah programını sonlandırma çağrısına tepki göstererek, dış nükleer tehditlere karşı nükleer silah kapasitesini güçlendirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Kuzey Kore, Kanada’da yapılan G7 dışişleri bakanları toplantısı sonrasında yayınlanan ortak bildiriye sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarının Pyongyang yönetimine nükleer silah ve balistik füze programlarını sonlandırma çağrısı yaptığı belirtilerek, "Dünya barışı ve güvenliği ile nükleer silahların yayılmasını önlemeye dönük çabaların önündeki en büyük engel olan G7 üyelerinin, egemen bir devletin savaş caydırıcılığına sahip olma hakkını düşmanca söylemlerle sorgulamasından derin endişe duyuyoruz." denildi.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin egemenliğine ve iç işlerine müdahale edilmesine müsamaha göstermeyeceği ifade edilerek, "Saldırgan ve hegemonik siyasi ve askeri hedeflerini gerçekleştirmek için nükleer silahları temel araç olarak kullanan da, nükleer paylaşım ve genişletilmiş caydırıcılık adı altında yasadışı ve kötü niyetli nükleer yayılmacılık faaliyetleri yürüten de G7 ülkeleridir." açıklaması yapıldı.

G7 ülkelerinin dünyadaki nükleer gerilimden sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, "Tüm gerçekler, ABD ve müttefiklerinden oluşan G7'nin uluslararası nükleer krizin ve bu krizin şiddetlenmesinin sorumlusu olduğunu ve nükleer silahlardan tam ve geri dönülemez bir şekilde vazgeçenin ilk olarak G7 ülkeleri olması gerektiğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Pyongyang yönetiminin nükleer silah geliştirme faaliyetlerini hız kesmeden sürdüreceği belirtilerek, "Kuzey Kore’nin çerçevesi kendi yasalarıyla çizilmiş olan nükleer güç statüsü kimsenin onu tanımasına bağlı değildir. Nükleer gücümüz, egemenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve temel çıkarlarımızı savunmak, Kore Yarımadası'nda ve Kuzeydoğu Asya'da savaşı önlemek ve dünyada stratejik istikrarı sağlamak için güçlü bir adalet aracı olmaya devam edecektir. Kuzey Kore, dış nükleer tehditlere yanıt olarak nükleer silah kapasitesini nitelik ve nicelik olarak yenilemeye ve güçlendirmeye devam edecek, sorumlu bir nükleer güç olarak ülkenin, bölgenin ve dünyanın barış ve güvenliğini savunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya, Kanada ve İtalya'dan oluşan G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, Kanada’da yapılan toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiride, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programlarının BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği belirtilmiş, Pyongyang’a BM kararlarına uygun olarak nükleer silah ve balistik füze programlarını sonlandırma çağrısı yapılmıştı. (İLKHA)

Enerji piyasalarında 2026 idari para cezaları artırıldı

Umut Kervanı ve Avrupa Yetim Eli Sudan'da

Sinop Valiliği'nden kar ve zirai don uyarısı

İstanbul’da DAİŞ’e operasyon: 115 gözaltı

Siirt'te hayvanların karın boşluklarına gizlenmiş 54 kilo metamfetamin ele geçirildi

Ankara merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Mersin Şehir Hastanesi’nde değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı

Altın fiyatları rekora yakın seyrediyor

HAKSİAD Van Şubesi heyeti İran’da temaslarda bulundu

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteoroloji'den sağanak, kar ve sis uyarısı

BM: Sudan'da yaşananlar hayal edilemeyecek kadar vahşi ve yıkıcı

Epstein skandalında perde aralanıyor: Milyonlarca belge, küresel sapkın ağ ve istihbarat gölgesi

Büyük hesaplaşma yaklaşıyor: İran ile siyonist rejim arasında savaş uyarısı

Witkoff ikinci aşama için takvimi açıkladı, HAMAS siyonist rejimin ihlallerine karşı uyardı

Gazze'de enkazdan 14 şehidin cenazesi çıkarıldı

HAMAS: Batı Şeria'daki toprak gaspı ilhak ve sürgün planını açığa çıkarıyor

AKOM’dan Konya’ya şivlilik uyarısı

14 Batı ülkesi işgalci rejimin Batı Şeria'daki yerleşim planını kınadı

Motosikletle trafiği tehlikeye atan sürücüye 46 bin lirayı aşan ceza

İran, 4 milyon litre kaçak yakıt taşıyan gemiye el koydu

Yemen'deki savaşan taraflar, ceset takası konusunda anlaştı

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 1 gözaltı

Nijerya'da camide patlama: 7 ölü

"İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" Siirt’te özel gösterimle izleyiciyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi"ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor

11. Yargı Paketi kabul edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Enerji piyasalarında 2026 idari para cezaları artırıldı

Umut Kervanı ve Avrupa Yetim Eli Sudan'da

Sinop Valiliği'nden kar ve zirai don uyarısı

İstanbul’da DAİŞ’e operasyon: 115 gözaltı

Siirt'te hayvanların karın boşluklarına gizlenmiş 54 kilo metamfetamin ele geçirildi

Ankara merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Mersin Şehir Hastanesi’nde değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı