• BIST 100

    15519,96%0,34
  • DOLAR

    43,28% -0,01
  • EURO

    50,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    6715,33% -0,05
  • Ç. ALTIN

    10952,17% -0,62

Kuzey Kore: Nükleer silah kapasitemizi güçlendirmeye devam edeceğiz

17 Mart 2025, Pazartesi 12:25
17 Mart 2025, Pazartesi 12:25
Kuzey Kore: Nükleer silah kapasitemizi güçlendirmeye devam edeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kuzey Kore yönetimi, G7 ülkelerinden gelen nükleer silah programını sonlandırma çağrısına tepki göstererek, dış nükleer tehditlere karşı nükleer silah kapasitesini güçlendirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Kuzey Kore, Kanada’da yapılan G7 dışişleri bakanları toplantısı sonrasında yayınlanan ortak bildiriye sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarının Pyongyang yönetimine nükleer silah ve balistik füze programlarını sonlandırma çağrısı yaptığı belirtilerek, "Dünya barışı ve güvenliği ile nükleer silahların yayılmasını önlemeye dönük çabaların önündeki en büyük engel olan G7 üyelerinin, egemen bir devletin savaş caydırıcılığına sahip olma hakkını düşmanca söylemlerle sorgulamasından derin endişe duyuyoruz." denildi.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin egemenliğine ve iç işlerine müdahale edilmesine müsamaha göstermeyeceği ifade edilerek, "Saldırgan ve hegemonik siyasi ve askeri hedeflerini gerçekleştirmek için nükleer silahları temel araç olarak kullanan da, nükleer paylaşım ve genişletilmiş caydırıcılık adı altında yasadışı ve kötü niyetli nükleer yayılmacılık faaliyetleri yürüten de G7 ülkeleridir." açıklaması yapıldı.

G7 ülkelerinin dünyadaki nükleer gerilimden sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, "Tüm gerçekler, ABD ve müttefiklerinden oluşan G7'nin uluslararası nükleer krizin ve bu krizin şiddetlenmesinin sorumlusu olduğunu ve nükleer silahlardan tam ve geri dönülemez bir şekilde vazgeçenin ilk olarak G7 ülkeleri olması gerektiğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Pyongyang yönetiminin nükleer silah geliştirme faaliyetlerini hız kesmeden sürdüreceği belirtilerek, "Kuzey Kore’nin çerçevesi kendi yasalarıyla çizilmiş olan nükleer güç statüsü kimsenin onu tanımasına bağlı değildir. Nükleer gücümüz, egemenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve temel çıkarlarımızı savunmak, Kore Yarımadası'nda ve Kuzeydoğu Asya'da savaşı önlemek ve dünyada stratejik istikrarı sağlamak için güçlü bir adalet aracı olmaya devam edecektir. Kuzey Kore, dış nükleer tehditlere yanıt olarak nükleer silah kapasitesini nitelik ve nicelik olarak yenilemeye ve güçlendirmeye devam edecek, sorumlu bir nükleer güç olarak ülkenin, bölgenin ve dünyanın barış ve güvenliğini savunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya, Kanada ve İtalya'dan oluşan G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, Kanada’da yapılan toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiride, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programlarının BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği belirtilmiş, Pyongyang’a BM kararlarına uygun olarak nükleer silah ve balistik füze programlarını sonlandırma çağrısı yapılmıştı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır’da kayıp kadının son görüntüleri ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli kar yağışı uyarısı

Malatya'da 2026 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

İşgal altındaki toraklarda Filistinliler genel greve gitti

Kayıp Nimet Kılıç için bölgede arama çalışmaları devam ediyor

Bakan Tunç: Bebeğe yönelik şiddet vicdanları yaraladı

Gaziantep Havalimanı kar nedeniyle uçuşlara kapatıldı

Gaziantep’te kar nedeniyle bazı kurumlar bir gün tatil edildi

Gazze Yönetim Komitesi, Refah Sınır Kapısı’nın gelecek hafta iki yönlü açılacağını duyurdu

Batman Basın Derneği Başkanı Uyanık’tan Doğunun Nabzı’na 11. Yıl Ziyareti

Diyarbakır’da 4 gün süreyle toplantı ve gösterilere yasak

RTÜK'ten bir televizyon kanalı ve 2 dijital platforma ceza

Tunceli’de PKK propagandasından 4 şüpheli gözaltında

İstanbul Valiliği’nden kreş’te darp iddialarına ilişkin açıklama

İstanbul’da drone destekli trafik denetimi: 444 araca ceza

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İran İslamî Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf ile görüştü

Bakan Uraloğlu, Avrasya Üniversitesi’ndeki programa katıldı

Fransa’da “çocuksuz vagon” tartışması: Demiryollarına tepki yağıyor

Emekli Sandığı zam ve ek ödeme farkları yarın hesaplara yatacak

Bakan Tekin, üç ülkenin büyükelçilerini kabul etti

Don tehlikesi narenciyeyi vurdu, küçük üretici çaresiz kaldı

HÜDA PAR heyetinden medya kuruluşlarına ziyaret

İstanbul'da binlerce sikke ve çeşitli tarihi eserler ele geçirildi

Doğunun Nabzı Gazetesi 11 Yıl Tebrik Mesajları

Mersin OSB’de iş kazası: Elektrik arızasına müdahale eden işçi hayatını kaybetti

Rize'de Türkiye Sıfır Atık Çalıştayı gerçekleştirildi

Uzm. Psikolog Elalmış: Ölüm haberinde çocuklara mecaz değil, gerçekler anlatılmalı

Siirt'te “İki Kitap Bir Gönül Projesi” tanıtıldı

Milletvekili Nasıroğlu, Gazetemizin 11. yılını kutladı

Mardin’de dağda mahsur kalan keçi kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’da kayıp kadının son görüntüleri ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli kar yağışı uyarısı

Malatya'da 2026 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

İşgal altındaki toraklarda Filistinliler genel greve gitti

Kayıp Nimet Kılıç için bölgede arama çalışmaları devam ediyor

Bakan Tunç: Bebeğe yönelik şiddet vicdanları yaraladı

Gaziantep Havalimanı kar nedeniyle uçuşlara kapatıldı