• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,04% -0,73
  • GRAM ALTIN

    7223,34% -4,14
  • Ç. ALTIN

    11848,56% -2,98

Kuzey Kore: Nükleer silah kapasitemizi güçlendirmeye devam edeceğiz

17 Mart 2025, Pazartesi 12:25
17 Mart 2025, Pazartesi 12:25
Kuzey Kore: Nükleer silah kapasitemizi güçlendirmeye devam edeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kuzey Kore yönetimi, G7 ülkelerinden gelen nükleer silah programını sonlandırma çağrısına tepki göstererek, dış nükleer tehditlere karşı nükleer silah kapasitesini güçlendirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Kuzey Kore, Kanada’da yapılan G7 dışişleri bakanları toplantısı sonrasında yayınlanan ortak bildiriye sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarının Pyongyang yönetimine nükleer silah ve balistik füze programlarını sonlandırma çağrısı yaptığı belirtilerek, "Dünya barışı ve güvenliği ile nükleer silahların yayılmasını önlemeye dönük çabaların önündeki en büyük engel olan G7 üyelerinin, egemen bir devletin savaş caydırıcılığına sahip olma hakkını düşmanca söylemlerle sorgulamasından derin endişe duyuyoruz." denildi.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin egemenliğine ve iç işlerine müdahale edilmesine müsamaha göstermeyeceği ifade edilerek, "Saldırgan ve hegemonik siyasi ve askeri hedeflerini gerçekleştirmek için nükleer silahları temel araç olarak kullanan da, nükleer paylaşım ve genişletilmiş caydırıcılık adı altında yasadışı ve kötü niyetli nükleer yayılmacılık faaliyetleri yürüten de G7 ülkeleridir." açıklaması yapıldı.

G7 ülkelerinin dünyadaki nükleer gerilimden sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, "Tüm gerçekler, ABD ve müttefiklerinden oluşan G7'nin uluslararası nükleer krizin ve bu krizin şiddetlenmesinin sorumlusu olduğunu ve nükleer silahlardan tam ve geri dönülemez bir şekilde vazgeçenin ilk olarak G7 ülkeleri olması gerektiğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Pyongyang yönetiminin nükleer silah geliştirme faaliyetlerini hız kesmeden sürdüreceği belirtilerek, "Kuzey Kore’nin çerçevesi kendi yasalarıyla çizilmiş olan nükleer güç statüsü kimsenin onu tanımasına bağlı değildir. Nükleer gücümüz, egemenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve temel çıkarlarımızı savunmak, Kore Yarımadası'nda ve Kuzeydoğu Asya'da savaşı önlemek ve dünyada stratejik istikrarı sağlamak için güçlü bir adalet aracı olmaya devam edecektir. Kuzey Kore, dış nükleer tehditlere yanıt olarak nükleer silah kapasitesini nitelik ve nicelik olarak yenilemeye ve güçlendirmeye devam edecek, sorumlu bir nükleer güç olarak ülkenin, bölgenin ve dünyanın barış ve güvenliğini savunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya, Kanada ve İtalya'dan oluşan G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, Kanada’da yapılan toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiride, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programlarının BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği belirtilmiş, Pyongyang’a BM kararlarına uygun olarak nükleer silah ve balistik füze programlarını sonlandırma çağrısı yapılmıştı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Malatya'da TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Mersin’de “Şiddete Dur De” çağrısı

Mersin'de döner kavşakta kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı

Siirt'te fırıncıdan örnek davranış: Ramazanda ekmek fiyatını düşürerek dayanışma örneği sergiliyor

Lübnan Hizbullahı: İşgal tankını ve İHA'sını hedef aldık

İran'a saldırı sonrası Erbil uçakları Şerafettin Elçi Havalimanı'na iniş yapıyor

Irak dünyanın ikinci büyük petrol sahasında üretimi durdurdu

Özbek hükümetin baskısıyla Türkiye'de 6 çocuklu aile dağılmanın eşiğinde

Rusya Savunma Bakanlığı: İki yerleşim daha ele geçirildi

İran’da Uzmanlar Meclisi binasına işgalci siyonist ve ABD saldırısı

Lavrov: İran'ın nükleer silah geliştirdiğine dair kanıt yok

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İran’a yönelik saldırılar İslam coğrafyasına yapılmıştır

İmam Hatip öğrencilerinden uluslararası başarı

Batman'da apartman yangını paniğe neden oldu

Belediye Başkanı Taşkın: 2026 yılı içinde üstyapı çalışmalarına ciddi kaynak ayrılacak

Yazar Erdim: Aile içi iletişime önem verilip ekran bağımlılığından uzak durulmalı

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den, soykırıma katılan çifte vatandaşlara ilişkin Bakan Fidan’a soru önergesi

Gaziantep Valisi Çeber: Hayırların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak için Bakkal Kart uygulamasını başlattık

İzmir’de Tahtalı Barajı’nda doluluk yüzde 40’a dayandı

Söylemez: Öğretmene yönelen şiddet toplumsal çürümenin göstergesidir

Uzmandan önemli uyarı: Masada çalışanlarda tenisçi dirseği riski

24 yıl 11 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Teknoloji bağımlılığına karşı erken yaşta farkındalık şart

Umman'daki limana bir İHA düştü

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi: Sınıfta kan olmaz! Artık yeter!

Gaziantep’te Kutsal Emanetler ziyarete açıldı

Osmanlı'nın Zimem Defteri geleneği Malatya'da sürdürülüyor

Gaziantep’in ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla arttı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 21 tutuklama

Demir: "Bu olayın altında 12 yıllık zorunlu eğitim var"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Mersin’de “Şiddete Dur De” çağrısı

Mersin'de döner kavşakta kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı

Siirt'te fırıncıdan örnek davranış: Ramazanda ekmek fiyatını düşürerek dayanışma örneği sergiliyor

Lübnan Hizbullahı: İşgal tankını ve İHA'sını hedef aldık

İran'a saldırı sonrası Erbil uçakları Şerafettin Elçi Havalimanı'na iniş yapıyor

Irak dünyanın ikinci büyük petrol sahasında üretimi durdurdu