• BIST 100

    16650,05%2,42
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    51,83% -0,07
  • GRAM ALTIN

    7254,47% -3,21
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 5,74

Kuzey Kore: Nükleer silah kapasitemizi güçlendirmeye devam edeceğiz

17 Mart 2025, Pazartesi 12:25
17 Mart 2025, Pazartesi 12:25
Kuzey Kore: Nükleer silah kapasitemizi güçlendirmeye devam edeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kuzey Kore yönetimi, G7 ülkelerinden gelen nükleer silah programını sonlandırma çağrısına tepki göstererek, dış nükleer tehditlere karşı nükleer silah kapasitesini güçlendirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Kuzey Kore, Kanada’da yapılan G7 dışişleri bakanları toplantısı sonrasında yayınlanan ortak bildiriye sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarının Pyongyang yönetimine nükleer silah ve balistik füze programlarını sonlandırma çağrısı yaptığı belirtilerek, "Dünya barışı ve güvenliği ile nükleer silahların yayılmasını önlemeye dönük çabaların önündeki en büyük engel olan G7 üyelerinin, egemen bir devletin savaş caydırıcılığına sahip olma hakkını düşmanca söylemlerle sorgulamasından derin endişe duyuyoruz." denildi.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin egemenliğine ve iç işlerine müdahale edilmesine müsamaha göstermeyeceği ifade edilerek, "Saldırgan ve hegemonik siyasi ve askeri hedeflerini gerçekleştirmek için nükleer silahları temel araç olarak kullanan da, nükleer paylaşım ve genişletilmiş caydırıcılık adı altında yasadışı ve kötü niyetli nükleer yayılmacılık faaliyetleri yürüten de G7 ülkeleridir." açıklaması yapıldı.

G7 ülkelerinin dünyadaki nükleer gerilimden sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, "Tüm gerçekler, ABD ve müttefiklerinden oluşan G7'nin uluslararası nükleer krizin ve bu krizin şiddetlenmesinin sorumlusu olduğunu ve nükleer silahlardan tam ve geri dönülemez bir şekilde vazgeçenin ilk olarak G7 ülkeleri olması gerektiğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Pyongyang yönetiminin nükleer silah geliştirme faaliyetlerini hız kesmeden sürdüreceği belirtilerek, "Kuzey Kore’nin çerçevesi kendi yasalarıyla çizilmiş olan nükleer güç statüsü kimsenin onu tanımasına bağlı değildir. Nükleer gücümüz, egemenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve temel çıkarlarımızı savunmak, Kore Yarımadası'nda ve Kuzeydoğu Asya'da savaşı önlemek ve dünyada stratejik istikrarı sağlamak için güçlü bir adalet aracı olmaya devam edecektir. Kuzey Kore, dış nükleer tehditlere yanıt olarak nükleer silah kapasitesini nitelik ve nicelik olarak yenilemeye ve güçlendirmeye devam edecek, sorumlu bir nükleer güç olarak ülkenin, bölgenin ve dünyanın barış ve güvenliğini savunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya, Kanada ve İtalya'dan oluşan G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, Kanada’da yapılan toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiride, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programlarının BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği belirtilmiş, Pyongyang’a BM kararlarına uygun olarak nükleer silah ve balistik füze programlarını sonlandırma çağrısı yapılmıştı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Altın fiyatlarında sert düşüş

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Rusya ve Çin'den İran'a stratejik askeri takviye

Suriye: israille yürütülen güvenlik temasları taviz anlamına gelmiyor

Tehdit, baskı, müzakere: Trump'ın İran çıkmazı

"İdari tutuklama" zulmü derinleşiyor: Ramallah hedefte

Basim Naim: Soykırımcıları aklayan BBC, CNN, New York Times ve Fox News özür dilemeli

Gazze'de ateşkes yine delindi: 4 şehit, çok sayıda yaralı

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen yakalandı

Yiyecek içecek işletmelerinde zorunlu servis ücreti yasaklandı

İran, Çin ve Rusya ile askeri tatbikat yapacak

Malatya'da silahlı saldırı: 7 yaralı

Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Bin Ukraynalı askerin cenazesi teslim alındı

Kocaeli’de 23 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya: Belaya Bereza'nın kontrolü Rusya'ya geçti

İzmit'teki TÜPRAŞ rafinerisinde patlama

AB'den Ukrayna'ya yeni destek paketi

MEB Moğolistan Hükümeti heyeti ile çalışma toplantısı düzenlendi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskınlarına dikkat

Balıkesir'de 3,6 büyüklüğünde deprem

Nijerya’da Lassa ateşi kaynaklı can kaybı 17’ye yükseldi

Afyonkarahisar merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

ABD: Ukrayna'da 1 haftalık ateşkes ilan edildi

Gaziantep'te servis minibüs devrildi: 10 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi Türkiye'ye geliyor

Açık Öğretim Okullarında 2’nci dönem kayıt ve sınav takvimi güncellendi

Siyonist işgalciler Gazze'de sivilleri hedef aldı: 2 şehit, çok sayıda yaralı

Portekiz’de Kristin Fırtınası nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatlarında sert düşüş

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Rusya ve Çin'den İran'a stratejik askeri takviye

Suriye: israille yürütülen güvenlik temasları taviz anlamına gelmiyor

Tehdit, baskı, müzakere: Trump'ın İran çıkmazı

"İdari tutuklama" zulmü derinleşiyor: Ramallah hedefte

Basim Naim: Soykırımcıları aklayan BBC, CNN, New York Times ve Fox News özür dilemeli