• BIST 100

    15475,71%-0,76
  • DOLAR

    43,29% 0,06
  • EURO

    50,79% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6743,34% 1,90
  • Ç. ALTIN

    10993,04% 2,81

Leman öğretmen çocuklarla, çocuklar da Leman öğretmenle hayata tutundu

24 Ağustos 2024, Cumartesi 10:44
24 Ağustos 2024, Cumartesi 10:44
Leman öğretmen çocuklarla, çocuklar da Leman öğretmenle hayata tutundu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Leman öğretmen çocuklarla, çocuklar da Leman öğretmenle hayata tutundu

Adıyaman’ın Besni ilçesinde yetim büyüyen ve 6 Şubat depreminde kardeşini kaybeden Leman Neslihan Aslan, deprem sonrası travmaları kendisini yetim ve öksüz çocuklara adayarak atlattı.
Babasız büyüyen Leman Neslihan Aslan, 6 Şubat depreminde Besni ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Abdiağa Caddesi’nde bulunan Nur Apartmanı’nın enkazında kaldı. Annesi ve iki kardeşiyle saatler sonra enkazdan sağ çıkmayı başaran Leman Neslihan Aslan’ın 19 yaşındaki kardeşi İbrahim Aslan’ın cansız bedeni enkazdan çıkartıldı.
Annesi ağır yaralanan, kardeşini kaybeden Leman Neslihan Aslan, depremden sonra yetim ve öksüz çocuklara destek olmak için Besni Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllüsü oldu. İngilizce Öğretmenliği mezunu olan Leman Neslihan Aslan, köy köy dolaşarak çocukların yanında oldu. Leman öğretmen daha sonra Besni Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi bünyesinde açılan İngilizce kursunda öğrencilere İngilizce eğitimi verdi. Yaz tatili boyunca 60 öğrenciye İngilizce eğitimi veren Leman öğretmen, depremin açtığı derin yaraları kendisini çocuklara adayarak kapattı.
Çocuklarla hayata bağlandığını vurgulayan öğretmen Leman Neslihan Aslan, “6 Şubat depreminde yani asrın felaketi olayında Adıyaman’ın Besni ilçesinde ailemle birlikte enkazda kaldık maalesef. Bir kardeşimi enkazda kaybettik, annem ağır yaralı olarak çıktı, hala tedavileri devam etmekte. Ben içerden kendim çıktım. Daha önce AFAD eğitimleri almıştım, depremin olduğunu bildiğim için güvenli bir şekilde çıktım. Kendim çıktıktan sonra annemi çıkarttım aynı şekilde. Sosyal hizmetlere giderek ’ailesini kaybeden yetim, öksüzlerle ilgilenmek istiyorum’ dedim. Onlar da sağ olsunlar yardımcı oldular. Besni de ailesini kaybeden 19 yetim ve öksüz öğrenci var, çocuk var. Daha öğrenci olmayan 5 yaşında çocuklar var. Onlarla ilgilenmek istedim. Onların psiko-sosyal destekte bulunmak istedim. Okul hayatlarında eğitimlerine katkı sunmak istedim. Bir şeyler yapmak istedim. Sosyal hizmetlerde beş ay boyunca gönüllü öğretmenlik yapmamı sağladılar ve o çocuklarla ilgilendim. Ben yetim büyüdüm, o yüzden benim hayatım her zaman yetimlerin hayatında iz bırakmak, yetimlere dokunmak. Yasımı hala tutmadım, hala içimde bir yerde kardeşimin sızısı, hala içimde bir yerde var. Çocuklar ben demek olduğu için çocuklarla birlikte yasımı, stresimi, her türlü hüznümü attım zaten. Öğretmen olduğum için de benim tek gayem öğretmek, çocuklarla birlikte olmak. O yüzden her şeyi çocuklarla birlikte hallettim, öyle güzel gelişmeler yaşadık ki hayata tutundular, eğitime tutundular. Bir hayalleri oldu. Deprem zamanı umudunu kaybeden çocuklar şuan kitap okuyorlar, bir yandan okul dersleriyle ilgileniyorlar, bir yandan edebiyatla ilgileniyorlar. O şekilde hayata tutundular yani” dedi.
Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan ise konuşmasında, “Leman hocamız 6 Şubat depreminde bütün halkımızla, bizimle birlikte yaşadığımız bütün acıların hepsini yaşamış bir öğretmenimiz. Belediyemizin himayesindeki TOGEM’lerde kurs vererek öğrencilere faydalı olmaya çalıştı. Bu vesileyle de üzerindeki travmayı, üzüntüyü, bir takım yaşadığı psikolojik sorunları bu şekliyle bertaraf etmiş oldu” şeklinde konuştu.
Leman öğretmen ile aynı okulda görev yapan öğretmen Songül Tüy ise “Birçok insanda kaygı bozukluğu, psikolojik sıkıntılar, umutsuzluk baş gösterirken Leman öğretmenimde tam tersine her gün yeni bir ışık, her gün yeni bir umut oldu. Hem kendisine, hem bize, hem tüm öğrencilerine umut vermeye devam ediyor. Işık saçıyor, kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Öğrenciler ise Leman öğretmenlerini çok sevdiklerini ve onun derslerine katıldıkları için oldukça mutlu olduklarını vurguladı.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ticaret Bakanlığı zincir market temsilcileriyle toplantı yaptı

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatı son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı

İşgalin Lübnan'a saldırılarında çoğu gazeteci 19 kişi yaralandı

Balıkesir'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha

ABD, DEAŞ tutuklularını Suriye'den Irak'a transfer etmeye başladı

Gaziantep’te motokuryelerin trafiğe çıkışı 2 gün süreyle yasaklandı

Trump, Avrupa'ya yönelik planlanan gümrük vergilerini durdurdu

Barış Konseyi'ne 35 ülkenin katılması bekleniyor

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 19 gözaltı

Mersin Erdemli’de 3.9 büyüklüğünde deprem

Trump: Avrupa, doğru yönde gitmiyor

Cenin'de Siyonist saldırıların üzerinden bir yıl geçti: Yerinden etme, yıkım ve kısıtlamalar sürüyor

Çalışma Meclisi "Çalışma Hayatında Dijital Dönüşüm" gündemiyle toplanacak

Türkiye'nin de aralarında olduğu 8 Müslüman ülke Barış Konseyi'ne katılma kararlarını açıkladı

Ağrı’da zincirleme trafik kazası: 6 yaralı

HAMAS ve İslami Cihad'dan 3 gazetecinin şehit edilmesine tepki

Rekabet Kurumu'ndan TEMU iddialarına yanıt

Bakan Tekin, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Amrullayev’le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı'yla görüştü

Saadet Partisi’nden HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyareti

İspanya'daki demiryolu kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

İngiltere, ABD'nin tehditlerine rağmen Grönland konusunda geri adım atmayacağını belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile bir araya geldi

Endonezya'da tren ile minibüs çarpıştı: 7 ölü

Siirt’te kar temizlerken düşen 16 yaşındaki genç ekiplerce kurtarıldı

Siirt tarımsal yatırım rehberi yayımlandı

Siyonistler, vahşice saldırılarını sürdüyor: 3'ü gazeteci 11 şehit

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

Göçerlerin zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelesi

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: Suriye’de kalıcı çözüm diyalog ve adaletten geçer

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ticaret Bakanlığı zincir market temsilcileriyle toplantı yaptı

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatı son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı

İşgalin Lübnan'a saldırılarında çoğu gazeteci 19 kişi yaralandı

Balıkesir'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha

ABD, DEAŞ tutuklularını Suriye'den Irak'a transfer etmeye başladı

Gaziantep’te motokuryelerin trafiğe çıkışı 2 gün süreyle yasaklandı

Trump, Avrupa'ya yönelik planlanan gümrük vergilerini durdurdu