• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Leman öğretmen çocuklarla, çocuklar da Leman öğretmenle hayata tutundu

24 Ağustos 2024, Cumartesi 10:44
24 Ağustos 2024, Cumartesi 10:44
Leman öğretmen çocuklarla, çocuklar da Leman öğretmenle hayata tutundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Leman öğretmen çocuklarla, çocuklar da Leman öğretmenle hayata tutundu

Adıyaman’ın Besni ilçesinde yetim büyüyen ve 6 Şubat depreminde kardeşini kaybeden Leman Neslihan Aslan, deprem sonrası travmaları kendisini yetim ve öksüz çocuklara adayarak atlattı.
Babasız büyüyen Leman Neslihan Aslan, 6 Şubat depreminde Besni ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Abdiağa Caddesi’nde bulunan Nur Apartmanı’nın enkazında kaldı. Annesi ve iki kardeşiyle saatler sonra enkazdan sağ çıkmayı başaran Leman Neslihan Aslan’ın 19 yaşındaki kardeşi İbrahim Aslan’ın cansız bedeni enkazdan çıkartıldı.
Annesi ağır yaralanan, kardeşini kaybeden Leman Neslihan Aslan, depremden sonra yetim ve öksüz çocuklara destek olmak için Besni Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllüsü oldu. İngilizce Öğretmenliği mezunu olan Leman Neslihan Aslan, köy köy dolaşarak çocukların yanında oldu. Leman öğretmen daha sonra Besni Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi bünyesinde açılan İngilizce kursunda öğrencilere İngilizce eğitimi verdi. Yaz tatili boyunca 60 öğrenciye İngilizce eğitimi veren Leman öğretmen, depremin açtığı derin yaraları kendisini çocuklara adayarak kapattı.
Çocuklarla hayata bağlandığını vurgulayan öğretmen Leman Neslihan Aslan, “6 Şubat depreminde yani asrın felaketi olayında Adıyaman’ın Besni ilçesinde ailemle birlikte enkazda kaldık maalesef. Bir kardeşimi enkazda kaybettik, annem ağır yaralı olarak çıktı, hala tedavileri devam etmekte. Ben içerden kendim çıktım. Daha önce AFAD eğitimleri almıştım, depremin olduğunu bildiğim için güvenli bir şekilde çıktım. Kendim çıktıktan sonra annemi çıkarttım aynı şekilde. Sosyal hizmetlere giderek ’ailesini kaybeden yetim, öksüzlerle ilgilenmek istiyorum’ dedim. Onlar da sağ olsunlar yardımcı oldular. Besni de ailesini kaybeden 19 yetim ve öksüz öğrenci var, çocuk var. Daha öğrenci olmayan 5 yaşında çocuklar var. Onlarla ilgilenmek istedim. Onların psiko-sosyal destekte bulunmak istedim. Okul hayatlarında eğitimlerine katkı sunmak istedim. Bir şeyler yapmak istedim. Sosyal hizmetlerde beş ay boyunca gönüllü öğretmenlik yapmamı sağladılar ve o çocuklarla ilgilendim. Ben yetim büyüdüm, o yüzden benim hayatım her zaman yetimlerin hayatında iz bırakmak, yetimlere dokunmak. Yasımı hala tutmadım, hala içimde bir yerde kardeşimin sızısı, hala içimde bir yerde var. Çocuklar ben demek olduğu için çocuklarla birlikte yasımı, stresimi, her türlü hüznümü attım zaten. Öğretmen olduğum için de benim tek gayem öğretmek, çocuklarla birlikte olmak. O yüzden her şeyi çocuklarla birlikte hallettim, öyle güzel gelişmeler yaşadık ki hayata tutundular, eğitime tutundular. Bir hayalleri oldu. Deprem zamanı umudunu kaybeden çocuklar şuan kitap okuyorlar, bir yandan okul dersleriyle ilgileniyorlar, bir yandan edebiyatla ilgileniyorlar. O şekilde hayata tutundular yani” dedi.
Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan ise konuşmasında, “Leman hocamız 6 Şubat depreminde bütün halkımızla, bizimle birlikte yaşadığımız bütün acıların hepsini yaşamış bir öğretmenimiz. Belediyemizin himayesindeki TOGEM’lerde kurs vererek öğrencilere faydalı olmaya çalıştı. Bu vesileyle de üzerindeki travmayı, üzüntüyü, bir takım yaşadığı psikolojik sorunları bu şekliyle bertaraf etmiş oldu” şeklinde konuştu.
Leman öğretmen ile aynı okulda görev yapan öğretmen Songül Tüy ise “Birçok insanda kaygı bozukluğu, psikolojik sıkıntılar, umutsuzluk baş gösterirken Leman öğretmenimde tam tersine her gün yeni bir ışık, her gün yeni bir umut oldu. Hem kendisine, hem bize, hem tüm öğrencilerine umut vermeye devam ediyor. Işık saçıyor, kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Öğrenciler ise Leman öğretmenlerini çok sevdiklerini ve onun derslerine katıldıkları için oldukça mutlu olduklarını vurguladı.

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABD, 1 Ağustos'tan itibaren ithalat vergi oranlarını bildirecek

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması

HÜDA PAR'dan Cuma namazı saatinde çalışanların izinli sayılması hakkında kanun teklifi

Kur’an Nesli Platformu’ndan Aşura Günü açıklaması: “Kerbela’yı doğru anlayalım, Gazze’yi yalnız bırakmayalım”

3 ayrı suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

Altın fiyatları yükselişte

Kocaeli valiliğinden duyuru: Saat 15.00'te sirenler çalacak

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: İşgalciler, yardım çığlıklarına rağmen sağ kurtulanlara ulaşmamızı engelliyor

YDS ve ALES bu hafta sonu yapılacak

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara 5,9 milyar TL ceza

Batman'da uyuşturucu operasyonu: Tırda 27 kilogram skunk ele geçirildi

Doğa Göz Ardı Edildi, Emisyon Ticareti Öne Çıktı!

Trump'ın "Timsah Alkatrazı"na ilk göçmen tutuklular ulaştı!

Josep Borrell: Amerikalı paralı askerler Gazze'de bir ayda 550 Filistinliyi öldürdü

Brent petrolde düşüş

Meteoroloji uyardı: 2 ilde çok kuvvetli yağış

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım silahına dönüştürdü

Başkan Altun’dan kurum ziyaretleri

Batman Belediyesi’nden üstyapıda rekor çalışma: 145 bin metrekare parke döşendi

Çin ve Almanya'nın stratejik diyalog turları sürüyor

Yaralı halde bulunan şahin koruma altına alındı

Han Yunus'ta "güvenlik olayı": Kassam işgalcileri havanlarla vurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABD, 1 Ağustos'tan itibaren ithalat vergi oranlarını bildirecek

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması