• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,97% 0,11
  • EURO

    41,09% 0,07
  • GRAM ALTIN

    3764,67% 0,91
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 1,51

Lezzet ustaları içli köfte için yarışacak

GÜNDEM 21.11.2024 15:19:54 0
Lezzet ustaları içli köfte için yarışacak

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde düzenlenecek içli köfte yemek yarışmasının hazırlıkları tamamlandı, yarışmaya 93 kişi kayıt yaptırdı.

Yeşilyurt’un gastronomi alanındaki güçlü potansiyelini gün yüzüne çıkarmak amacıyla bugüne kadar çok sayıda yemek yarışması ve tanıtım programlarının altına imza atan Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından 23 Kasım Cumartesi günü saat 09:00’da Çilesiz Semt Pazarında düzenlenecek olan ‘İçli Köfte’ Yemek Yarışmasının hazırlıkları tamamlandı. 93 kişinin kayıt yaptırdığı yarışma sonunda dereceye girecek lezzet ustaları ödüllendirilecek. 

Malatya’nın gastronomi turizminde hak ettiği konuma ulaşmasını sağlayarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini Malatya’ya çekmek amacıyla etkin ve kararlı adımlar atmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt’un Coğrafi İşaret Tescil Belgeli yemekleri arasında yer alan Analı Kızlı, Kiraz Yaprağı Sarması ve Mayalı Ekşili Ekmek Yarışmalarından sonra geleneksel tatlar arasında yer alan ‘İçli Köfte’ Yemek Yarışması ile gastronomi alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Eşsiz lezzetlere sahip Malatya mutfağında özel bir yeri olan ‘İçli Köfte’ Yemeği, Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyinin ortaklaşa düzenleyeceği yemek yarışmasıyla bir kez daha gastronomi dünyasına renk katacak.

Başvurular sona erdi, 93 kişi kayıt yaptırdı

Malatya’nın zengin mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası boyutta daha geniş kitleler tarafından tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkartılması ve Malatya’nın gastronomi turizmi alanında ön plana çıkmasına katkı sunmak amacıyla 23 Kasım Cumartesi günü saat 09:00’da Çilesiz Semt Pazarında düzenlenecek olan Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ‘İçli Köfte’ Yemek Yarışması için hazırlıklar tamamlanırken, başvurularda sona erdi.

‘Burnuma Güzel Kokular Geliyor’ sloganıyla gerçekleşecek olan yemek yarışmasına 93 kişi kayıt yaptırdı. 20 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar Yeşilyurt Kent Konseyine başvurularını yapan lezzet ustaları, hazırladıkları birbirinden lezzetli yemekleri jüri heyetinin beğenisine sunacaklar. Rekor düzeyde başvurunun oluğu yarışmanın sonunda düzenlenecek ödül töreninde; birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, jüri özel ödülü olarak ta gram altın hediye edilecek. 

Yeşilyurt’un gastronomi zenginliklerini tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için ciddi ve kararlı adımlar attıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İçli Köfte Yemek Yarışmasıyla bu hizmetlerini pekiştireceklerine vurgu yaptı.

Malatya’nın geleneksel lezzetlerine sahip çıktıklarını hatırlatan Geçit, Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldıkları Analı Kızlı, Kiraz Yaprağı Sarması ve Mayalı Ekşili Ekmeğin tanıtımı için yaptıkları yarışmalardan sonra ‘İçli Köfte’ Yemek yarışmasıyla bir kez daha Malatya’nın lezzet ustalarını bir araya getireceklerini dile getirdi.

Malatya’nın köklü tarihi, kültürü ve geleneksel lezzetlerinin tanıtımına katkı sunmak amacıyla Yeşilyurt Kent Konseyi ile yaptıkları ortak çalışmalar neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumundan 20 farklı ürünün Coğrafi İşaret Tescil Belgesini alarak gastronomi alanındaki hizmetlerinin boyutunu genişlettiklerini hatırlatan Başkan Geçit, Malatya’da toplamda alınan 50 Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin 20’sine sahip olarak bu alanda önemli bir başarıya ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Geçit, yoğun talep gören yarışmaya katılmak için başvurularını yapan lezzet ustalarına başarılar diledi. (İLKHA)

Mardin Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Taş: Gazze’nin gündemden düşürülmemesi lazım

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısının 10 bini aşabileceği açıklandı

Yetimler Vakfı'ndan Ramazan bayramı mesajı

Harvard'da akademik özgürlüğe siyonist müdahale

"Filistin davasını bilgi, bilinç ve ümmet olma şuuru ile gençlere anlatmalıyız"

İl il bayram namazı saatleri

Meteorolojiden 7 kente fırtına uyarısı

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği sis nedeniyle durdu

Bakan Yerlikaya: Bazen trafikte göstereceğimiz bir saniyelik sabır, bir ömür mutluluk getirir

Türkiye’nin yakalayıp iade ettiği Özbeklere idam cezası

Hani’de Kudüs Günü Yürüyüşü ve basın açıklaması düzenlendi

İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bayramda hava nasıl olacak?

Rümeysa Öztürk'ün sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

MASAK'tan dolandırıcılık uyarısı

Myanmar'daki depremlerde 694 kişi öldü, 1670 kişi yaralandı

Ramazanda teravihe devam eden çocuklar ödüllendirildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: 57 İslam ülkesi Mescid-i Aksa'yı kendi haline bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Mandacılık talep ediyor

İşgalci ABD'den Yemen'e 77 hava saldırısı: 1 şehit, 10 yaralı

İki otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Rusya’dan nükleer denizaltı adımı

Malatya'da bıçaklı kavga: 5 yaralı

Antalya'da ‘Dünya Kudüs Günü’ etkinliği

Kocaeli’ de “Dünya Kudüs Haftası” münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi

ABD’de kızamık vakalarında artış

Suriye ile Lübnan arasında sınır anlaşması

Gazze'de siyonist vahşet: Şehit sayısı 50 bin 251'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ