• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak

10 Temmuz 2024, Çarşamba 12:47
10 Temmuz 2024, Çarşamba 12:47
LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak

Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Esra Bulut, LGS tercihleri için uyarıda bulunarak, "17 Temmuz’da saat 17.00’de tercih yapma süreci bitmiş olacak. Bu süreçte tercihlerini yaptıktan sonra ortaokulda bulunan idarelerine giderek bu tercihlerini onaylatmaları çok önemlidir. Onaylatmadıkları takdirde tercihleri geçersiz sayılacak" dedi.
1 milyon 38 bin 192 öğrencinin iyi bir lise için ter döktüğü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci devam ediyor. Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Esra Bulut, 28 Haziran’da sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bu sürece dahil olmaya başladıklarını söyledi. 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerin LGS tercihlerini yapabileceklerini hatırlatan Buluta, özellikle tercih süresinin bitiş tarihine çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. 17 Temmuz günü saat 17.00’de tercih yapma süresinin bitmiş olacağını aktaran Bulut, "Bu süreçte tercihlerini yaptıktan sonra ortaokulda bulunan idarelerine giderek bu tercihlerini onaylatmaları çok önemlidir. Onaylatmadıkları takdirde tercihleri geçersiz sayılacak. LGS sürecinde yerel yerleştirme ve merkezi yerleştirme dediğimiz iki tür yerleştirme olmaktadır. Yerel yerleştirme, öğrencilerimizin okul ortalamaları ve okul yılsonu ortalamalarının alınarak yapıldığı bir yerleştirme türü oluyor. Merkezi yerleştirme ise öğrencilerimizin LGS sınavına girdikten sonra aldıkları puanla yapılan bir yerleştirme oluyor. Öğrencilerimiz yerel yerleştirme yaparken, adı üstünde yerel olduğu için daha çok ikametgahlarına yakın okullara yerleştirmeleri yapılıyor. Puanla tercihlerde ise böyle bir zorunluluk yoktur. Puanlarının yettiği, daha doğrusu sonuç kısmında Türkiye geneli yüzdelik dilim dediğimiz dilime göre okullara tercihlerde bulunabiliyorlar. 22 Temmuz’da sonuçlar açıklandığı zaman merkezi yerleştirmeyle puanları doğrultusunda yerleşmeleri yapılan öğrencilerimizin okullarına kayıtları otomatik olarak yapılacak. Puanlarla yerleşmeyen öğrencilerimiz ya da puanla yapılan okullara yerleşmeyen öğrencilerimizin de yerel tercihle ikametgahlarına en yakın okula yerleştirme işlemleri yapılacak. İlçelerden il merkezine ya da farklı bir yerde okul kazanan öğrencilerimiz için de 19 ile 23 Ağustos’ta yatılılık işlemleri yapılacak. Yurtlara başvurularda bulunabilecekler’’ dedi.
Tercih süresi boyunca tarihlerin takip edilmesi gerektiğini ifade eden Bulut, öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin farkında olarak, istedikleri okula göre doğru sıralama yapmalarının önemli olduğunu belirtti. Tercih sürecinde en yüksekten en düşüğe doğru okul sıralamaları yapmadıkları takdirde ölü tercih denilen tercih şekline girdiğini ve bunun da öğrencilerin potansiyellerinin daha altında okullara yerleşmesine neden olabileceğini kaydeden Bulut, "Ayrıca giriş yaptıkları zaman bir güvenlik kayıt numaraları oluyor, güvenlik kayıt numarasına da dikkat etmeleri çok önemli. Bir okulun proje okulu olup olmaması da o okulun tercih edilebilirliğini etkilemektedir. Bu yüzden okullara başvurdukları zaman okulun proje okulu olup olmamasına dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü proje okulu olan okullara puanları geçen sene düşük olsa bile bu sene yerleşme imkanları biraz daha düşük olabilir. Çünkü yüksek puanda kapatacaklarını düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman'dan Türkiye siyasetine bakışımız net

HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur

Sudan'daki elektrik santraline saldırı: 2 ölü

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Dünya genelinde grip vakalarında artış: Yeni A(H3N2) virüsleri öne çıkıyor

Taş: Gazze, gündemde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, ciddi bir bilinç sorunu var demektir

Gazze’de bir bebek daha soğuktan şehit oldu

HAMAS yetkililerinden Kemal Ebu Avn: İşgal rejimi ateşkesi 1400'den fazla kez ihlal etti

Uzmanlar, gayrimenkulde yaşanan durgunluğa karşı vatandaşları uyardı

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması

Batman'da köy yollarında yol çizgi ve işaretlemeleri yapıldı

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Yılmaz: Asgari ücret tartışmaları fiyatları tetikliyor, tüketici zamdan önce kaybediyor

Batman'da koruyucu ailelere aralık ayı ödemeleri yapıldı

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Batman'da belediyelere yönelik hibe ve fon kaynakları için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Batman'da kasım ayında 7 bin 631 kişiye evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı

Batman'da anaokulu velilerine mahremiyet bilinci eğitimi

NASA, Nancy Grace Roman Uzay Teleskobu’nun montajını tamamladı: Daha geniş alan gözetlenebilecek

Alzheimer’da TPS tedavisi umut vadediyor

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Bakan Ersoy: Konya’nın turizmde uzun vadeli yol haritasını bu master plan belirleyecek

Bitlis’te göçmen kaçakçısı bir organizatör tutuklandı         

Şanlıurfa’da hayvan çiftliğinde yangın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'da baskıyı artırıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman'dan Türkiye siyasetine bakışımız net

HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur

Sudan'daki elektrik santraline saldırı: 2 ölü

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Dünya genelinde grip vakalarında artış: Yeni A(H3N2) virüsleri öne çıkıyor

Taş: Gazze, gündemde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, ciddi bir bilinç sorunu var demektir