• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak

10 Temmuz 2024, Çarşamba 12:47
10 Temmuz 2024, Çarşamba 12:47
LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak

Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Esra Bulut, LGS tercihleri için uyarıda bulunarak, "17 Temmuz’da saat 17.00’de tercih yapma süreci bitmiş olacak. Bu süreçte tercihlerini yaptıktan sonra ortaokulda bulunan idarelerine giderek bu tercihlerini onaylatmaları çok önemlidir. Onaylatmadıkları takdirde tercihleri geçersiz sayılacak" dedi.
1 milyon 38 bin 192 öğrencinin iyi bir lise için ter döktüğü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci devam ediyor. Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Esra Bulut, 28 Haziran’da sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bu sürece dahil olmaya başladıklarını söyledi. 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerin LGS tercihlerini yapabileceklerini hatırlatan Buluta, özellikle tercih süresinin bitiş tarihine çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. 17 Temmuz günü saat 17.00’de tercih yapma süresinin bitmiş olacağını aktaran Bulut, "Bu süreçte tercihlerini yaptıktan sonra ortaokulda bulunan idarelerine giderek bu tercihlerini onaylatmaları çok önemlidir. Onaylatmadıkları takdirde tercihleri geçersiz sayılacak. LGS sürecinde yerel yerleştirme ve merkezi yerleştirme dediğimiz iki tür yerleştirme olmaktadır. Yerel yerleştirme, öğrencilerimizin okul ortalamaları ve okul yılsonu ortalamalarının alınarak yapıldığı bir yerleştirme türü oluyor. Merkezi yerleştirme ise öğrencilerimizin LGS sınavına girdikten sonra aldıkları puanla yapılan bir yerleştirme oluyor. Öğrencilerimiz yerel yerleştirme yaparken, adı üstünde yerel olduğu için daha çok ikametgahlarına yakın okullara yerleştirmeleri yapılıyor. Puanla tercihlerde ise böyle bir zorunluluk yoktur. Puanlarının yettiği, daha doğrusu sonuç kısmında Türkiye geneli yüzdelik dilim dediğimiz dilime göre okullara tercihlerde bulunabiliyorlar. 22 Temmuz’da sonuçlar açıklandığı zaman merkezi yerleştirmeyle puanları doğrultusunda yerleşmeleri yapılan öğrencilerimizin okullarına kayıtları otomatik olarak yapılacak. Puanlarla yerleşmeyen öğrencilerimiz ya da puanla yapılan okullara yerleşmeyen öğrencilerimizin de yerel tercihle ikametgahlarına en yakın okula yerleştirme işlemleri yapılacak. İlçelerden il merkezine ya da farklı bir yerde okul kazanan öğrencilerimiz için de 19 ile 23 Ağustos’ta yatılılık işlemleri yapılacak. Yurtlara başvurularda bulunabilecekler’’ dedi.
Tercih süresi boyunca tarihlerin takip edilmesi gerektiğini ifade eden Bulut, öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin farkında olarak, istedikleri okula göre doğru sıralama yapmalarının önemli olduğunu belirtti. Tercih sürecinde en yüksekten en düşüğe doğru okul sıralamaları yapmadıkları takdirde ölü tercih denilen tercih şekline girdiğini ve bunun da öğrencilerin potansiyellerinin daha altında okullara yerleşmesine neden olabileceğini kaydeden Bulut, "Ayrıca giriş yaptıkları zaman bir güvenlik kayıt numaraları oluyor, güvenlik kayıt numarasına da dikkat etmeleri çok önemli. Bir okulun proje okulu olup olmaması da o okulun tercih edilebilirliğini etkilemektedir. Bu yüzden okullara başvurdukları zaman okulun proje okulu olup olmamasına dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü proje okulu olan okullara puanları geçen sene düşük olsa bile bu sene yerleşme imkanları biraz daha düşük olabilir. Çünkü yüksek puanda kapatacaklarını düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Diyarbakır Adliyesi emanet deposunda yüzlerce mermi kayboldu

Gaziantep'te motosiklet sürücülerine sürüş eğitimi verildi

ZMO Başkanı Doğan: Toprağı korumak geleceği korumaktır

Gazze Belediyesi: Katı atık toplama ve kaldırmada ciddi bir krizle karşı karşıyayız

Şırnak’tan kutsal topraklara giden 220 Umre yolcusu direkt uçuşla geri döndü

Uzman Psikolog Sun: Bu panel, tüm toplum için güçlü bir farkındalık çağrısıdır

Yapay zekâ talebi RAM piyasasını altüst etti: Telefon ve bilgisayarlarda yeni zamlar kapıda

Tuzla'da kauçuk fabrikasında yangın

Osmaniye'de yolcu otobüsü tıra çarptı: 6 ölü, 11 yaralı

Yunanistan'daki çiftçi grevi nedeniyle sınırda tır geçişleri durdu

Batman'da kültür mantarı hasadı başladı

Ticaret Bakanlığı’ndan Kipi ve İpsala Gümrük kapılarına ilişkin açıklama

Sağ-Çev Başkanı Dursun: Acil sağlık çalışanlarımız büyük fedakârlık gösteriyor

Siyonist rejimin saldırısında Filistinli sivil savunma subayı şehit oldu

ABD, Danimarka’ya 3 milyar dolarlık askeri satış onayı verdi

Adana'da 16 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Ateşkes bir serap, Gazze’nin nüfussuzlaştırılması ise acı bir gerçek

ABD uçağı 172 Venezuelalı göçmeni Caracas'a geri götürdü

Gürbulak Gümrük Kapısı’nda 394 kilogram metamfetamin yakalandı

Batı Şeria'da işgalcilerin baskınları sürüyor

EPDK, 21 şirkete lisans verdi

Ankara’da tefecilik operasyonu: 20 kişi tutuklandı

Mardin’de genç İbrahim'in ölümüne ilişkin 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Uşak’ta otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Kanada, Suriye'yi "terörizme destek veren ülkeler" listesinden çıkardı

İzmir açıklarında 58 düzensiz göçmen kurtarıldı, 62 kişi ise yakalandı

Ankara’da tıra çarpan otomobilde 2 kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı

Asgari ücret görüşmeleri cuma günü başlıyor

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

BM'den Filistin lehine 5 karar: Uluslararası destek ezici çoğunluğa ulaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır Adliyesi emanet deposunda yüzlerce mermi kayboldu

Gaziantep'te motosiklet sürücülerine sürüş eğitimi verildi

ZMO Başkanı Doğan: Toprağı korumak geleceği korumaktır

Gazze Belediyesi: Katı atık toplama ve kaldırmada ciddi bir krizle karşı karşıyayız

Şırnak’tan kutsal topraklara giden 220 Umre yolcusu direkt uçuşla geri döndü

Uzman Psikolog Sun: Bu panel, tüm toplum için güçlü bir farkındalık çağrısıdır

Yapay zekâ talebi RAM piyasasını altüst etti: Telefon ve bilgisayarlarda yeni zamlar kapıda