-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Los Angeles'a 700 deniz piyadesi gönderildi, validen "diktatörlük" suçlaması
-
A+Buyut
-
A-Kucult
ABD Başkanı Donald Trump'ın yasa dışı göçmenlere yönelik uygulamaları protesto eden göstericilere karşı orduyu devreye sokması ülke çapında tepkilere yol açtı. Kaliforniya Valisi Newsom, Trump'ı diktatörlükle suçladı.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesine karşı günlerdir süren protestoların merkezine dönüşen Los Angeles'a 700 deniz piyadesi (marines) gönderildiğini duyurdu. Kararın, Başkan Donald Trump'ın talimatıyla alındığı ve şehirde hâlihazırda konuşlu yaklaşık 2 bin 100 Ulusal Muhafız birimine destek amacı taşıdığı bildirildi.
Savunma Bakanı Pete Hegseth, adımın "düzeni sağlamak ve federal binaları korumak" amacıyla atıldığını söyledi. Trump ise göstericilerin Ulusal Muhafızlara saldırdığını öne sürerek "iç savaş istemediğini" ancak gerekirse daha fazla asker göndereceğini ifade etti.
Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Trump'ı diktatörlükle suçladı:
"Deniz piyadeleri onurlu bir şekilde demokrasiyi korumak için savaşlara katıldılar, vatandaşlarına karşı kullanılmak için değil." diyen Newsom, Trump'ın askeri gücü iç siyasi hesapları için kullandığını belirterek federal yönetimin "tehlikeli bir kibirle" hareket ettiğini savundu. Trump'ın talimatıyla gönderilen askerlerin su ve yemek ihtiyaçlarının bile karşılanmadığını iddia etti ve bu kararın "askerlere saygısızlık" olduğunu söyledi.
Trump ise Kaliforniya Valisi'ni doğrudan hedef aldı. Sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, Los Angeles'ın "kaçak göçmenler ve suçlular tarafından istila edildiğini" ve şehirdeki isyanın federal ajanlara karşı bir saldırıya dönüştüğünü savundu.
Trump, "Gerekirse binlerce asker daha gönderirim. Bu ülkeye yasa dışı yollarla girenlere hoşgörü gösterilmeyecek," dedi. Ayrıca Vali Newsom'un "görevini engellediği" gerekçesiyle tutuklanmasına destek vereceğini söyledi.
Polis açıklamasına göre, gösterilerde 56 kişi gözaltına alındı, 3 güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralandı. Kent merkezinde toplanma yasağı ilan edilirken, izinsiz gösterilere müdahale edileceği duyuruldu. (İLKHA)
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Yükleniyor







