DÜNYA 4.04.2025 20:42:19 0

Lübnan Başbakanı, saldırılarını durdurması için işgale baskı çağrısında bulundu

Lübnan Başbakanı, saldırılarını durdurması için işgale baskı çağrısında bulundu
Haberi Sesli Oku

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, işgalci rejimin Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde devam eden saldırılarını durdurması için "azami baskı" yapılması çağrısında bulundu.

Selam, yaptığı açıklamada, işgalin son saldırısını kınayarak, işgalciler yine huzuru hedef aldığını söyledi.

Güneydeki büyük şehirlerden Sayda'ya yapılan saldırıyı, Lübnan egemenliğinin açık bir ihlali ve BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı ile düşmanlıkları durdurmayı amaçlayan güvenlik düzenlemelerinin açık bir ihlali olarak nitelendiren Selam, "israilin özellikle yerleşim alanlarına yönelik saldırılarını durdurması için mümkün olan en güçlü baskının yapılması gerektiğini" vurgulayarak, saldırıların "tamamen durdurulması gerektiğini" kaydetti.

Selam'ın bu açıklaması, işgalcilerin Cuma günü şafak vakti düzenlediği insansız hava aracı saldırısında, HAMAS'ın üst düzey komutanlarından Hasan Ferhat ile çocukları Hama ve Canan'ın Sayda'nın merkezindeki apartmanında katledilmesinin ardından geldi. İşgal ordusu da suikastın sorumluluğunu üstlenen bir açıklama yayımladı.

Lübnan'ın resmi raporlarına göre, ABD ve Fransa'nın arabuluculuğunda 27 Kasım 2024'ten bu yana yürürlüğe giren ateşkese rağmen işgal ordusu, makineli tüfek ateşi ve topçu atışlarından hava saldırılarına kadar çeşitli yöntemlerle Lübnan içinde periyodik olarak saldırılar düzenliyor ve bunların bir kısmı can kaybına yol açıyor.

Anlaşma işgal kuvvetlerinin Lübnan topraklarından çekilmesini öngörmesine rağmen işgalci rejim, Lübnan sınırındaki beş tepede varlığını sürdürüyor.  (İLKHA)

Kaçak yollar ile taşınan 2 ton inci kefali Ağrı'da ele geçirildi

Siyonist işgalciler Gazze'de bir çocuğu daha açlıktan öldürdü

Pakistan'da şiddetli fırtına etkili oldu: 10 ölü, 45 yaralı

Tayland'da helikopter kazası: 3 ölü

Filipinler'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Eski bakanlardan Rüşdü Saraçoğlu hayatını kaybetti.

Avusturya’da Gazze için “Soykırımı Durdurun” yürüyüşü düzenlendi

İşgalcilere destek veren Azerbaycan yönetimi İstanbul'da protesto edildi

İzmir Foça açıklarında 3,7 büyüklüğünde deprem

Ağrı'da araç devrildi: 3 kişi yaralandı

Antakya'da 3.2 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim Gazze'deki BM yardım tır'larını hedef aldı!

70 yaşındaki kadın 'tarım ilacı' içti

Suudi Arabistan'da 73 yıl sonra bir ilk: Alkol satışları başlıyor

Kamu-Der’den Tunç’a Yılın Ödülü

Kamu-Der’den Tunç’a Yılın Ödülü

ABD'den nükleer enerji atağı: Üretim 4 katına çıkarılacak

Meteorolojiden yağış ve toz taşınımı uyarısı

Seyhan’dan Ankara’daki Müdahaleye Sert Tepki: “İsrail Uşağı Bir Ruhsuz Yapabilir”

İzmir'de orman yangını

Elazığ Umut Kervanı’ndan Kurban Bayramı öncesi yardım seferberliği

Çölde mahsur kalan yedi göçmen ölü bulundu

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması

Altın madeninde mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor

Almanya’da tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 12 yaralı

AB ile ABD arasında tarife gerginliğ

İngiltere'de evde çıkan yangında 4 kişi öldü

Çanakkale'de orman yangını

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

Rus ordusu 3 yerleşimin kontrolünü daha ele geçirdi

Yükleniyor