Lübnan'da eve dönen sivillere yönelik işgal saldırılarında şehit sayısı 15'e yükseldi

Tarih: 26.01.2025 18:42 Güncelleme: 26.01.2025 18:42
Lübnan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Lübnan Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin, işgal edilen köylerine geri dönmeye çalışan sivillere yönelik saldırılarında şehit olanların sayısının 15’e, yaralıların ise 83’e yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, işgal altındaki güney bölgelerine geri dönmeye çalışan vatandaşlara yönelik saldırılarda biri asker 15 kişinin şehit olduğunu, 83 kişinin yaralandığını duyurdu.

Bu durum, Tel Aviv ve Beyrut arasında imzalanan ateşkes anlaşması uyarınca, işgal kuvvetlerinin güney Lübnan’dan çekilmesi için tanınan 60 günlük sürenin dolmasının ardından gerçekleşti ve işgalciler ateşkesi bu kez ciddi bir şekilde ihlal etti.

Bugün sabah saatlerinde, 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması gereğince, işgal kuvvetlerinin güney Lübnan’dan çekilmesi için tanınan 60 günlük süre sona erdi. Ancak işgal ordusu, halen bazı sınır bölgelerinde varlık göstererek, anlaşmayı açık bir şekilde ihlal ediyor.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren sınır köylerinin girişlerinde yüzlerce kişi toplanırken, işgal kuvvetleri, sivillerin köylerine dönme girişimlerini ateş açarak engelledi.

Yerel medyaya göre işgal kuvvetleri hâlâ güney Lübnan’ın bazı sınır bölgelerinde bulunmaya devam ediyor ve bu durum ateşkes anlaşmasının açık bir ihlali olarak görülüyor.

Lübnan ordusu, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, vatandaşları sınır bölgelerine yönelik aceleci hareketlerden kaçınmaları konusunda uyararak, işgal ordusunun bölgeden çekilirken geride bıraktığı mayın ve patlayıcılar nedeniyle olası tehlikelerin varlığına dikkat çekti. Ayrıca işgalcilerin çekilmeyi geciktirdiği vurgulandı. (İLKHA)

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması

HÜDA PAR'dan Cuma namazı saatinde çalışanların izinli sayılması hakkında kanun teklifi

Kur’an Nesli Platformu’ndan Aşura Günü açıklaması: “Kerbela’yı doğru anlayalım, Gazze’yi yalnız bırakmayalım”

3 ayrı suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

Altın fiyatları yükselişte

Kocaeli valiliğinden duyuru: Saat 15.00'te sirenler çalacak

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: İşgalciler, yardım çığlıklarına rağmen sağ kurtulanlara ulaşmamızı engelliyor

YDS ve ALES bu hafta sonu yapılacak

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara 5,9 milyar TL ceza

Batman'da uyuşturucu operasyonu: Tırda 27 kilogram skunk ele geçirildi

Doğa Göz Ardı Edildi, Emisyon Ticareti Öne Çıktı!

Trump'ın "Timsah Alkatrazı"na ilk göçmen tutuklular ulaştı!

Josep Borrell: Amerikalı paralı askerler Gazze'de bir ayda 550 Filistinliyi öldürdü

Brent petrolde düşüş

Meteoroloji uyardı: 2 ilde çok kuvvetli yağış

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım silahına dönüştürdü

Başkan Altun’dan kurum ziyaretleri

Batman Belediyesi’nden üstyapıda rekor çalışma: 145 bin metrekare parke döşendi

Çin ve Almanya'nın stratejik diyalog turları sürüyor

Yaralı halde bulunan şahin koruma altına alındı

Han Yunus'ta "güvenlik olayı": Kassam işgalcileri havanlarla vurdu

Peygamber Sevdalıları Vakfından Aşura Günü mesajı

Nijerya'daki saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti

Batman'da silahla yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Yahudi çeteler Nablus'ta Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Yükleniyor