• BIST 100

    9044,64%-7,81
  • DOLAR

    37,64% 0,04
  • EURO

    40,49% -0,51
  • GRAM ALTIN

    3679,50% -0,62
  • Ç. ALTIN

    5959,84% 0,14

Macaristan: Herkes Ukrayna'nın savaşı kaybettiğini görebiliyor, savaşa müdahil olmak başından beri kötü bir karardı

DÜNYA 21.03.2025 22:50:21 0
Macaristan: Herkes Ukrayna

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna’nın hızlı bir süreç çerçevesinde Avrupa Birliği’ne alınmasına karşı çıkarak, "Ukrayna’nın AB üyeliği, Birlik için ekonomik bir felaket anlamına gelir" dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) hızlandırılmış üyeliğine karşı sert bir tutum sergileyerek, "Ukrayna’nın AB üyeliği, Birlik için ekonomik bir felaket anlamına gelir" dedi ve  olası üyeliğin Avrupa ekonomisine büyük bir yük getireceğini belirtti.

Orban, Ukrayna’nın birliğe katılımının mali açıdan büyük bir külfet getireceğini ve AB’nin bu maliyeti karşılayabilecek finansal kaynağa sahip olmadığını ifade etti.

Avrupa Komisyonu’nun bu süreç için AB ülkelerinin borçlanmasını önerdiğini hatırlatan Orban, bunun ekonomik olarak riskli bir adım olacağını belirterek, "Covid-19 pandemisi sırasında alınan büyük kredilerin geri ödeme dönemi yaklaşıyor. 2027-2028 yıllarında hem faiz hem de anapara ödemeleri başlayacak ve bu, AB bütçesinin yaklaşık yüzde 20’sini tüketecek" ifadelerini kullandı.

Brüksel’in Ukrayna’ya yönelik askeri ve mali desteği artırma çağrılarına da tepki gösteren Orban, Macaristan’ın ulusal çıkarlarını korumak zorunda olduğunu belirtti. "Üç yıldır Ukrayna’ya ne silah gönderdik ne de mali yardım sağladık" diyerek Macaristan’ın bu konuda net bir duruş sergilediğini kaydetti.

Ukrayna’daki savaşın gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Orban, AB içinde savaşın devamına yönelik desteğin zayıfladığını ifade ederek, "Herkes bu savaşın kaybedildiğini görebiliyor. Savaşa müdahil olmak başından beri kötü bir karardı" diye belirti.

Macaristan, AB üyesi 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının Brüksel’de bir araya geldiği son zirvede, Ukrayna ile ilgili bildiriyi bir kez daha veto etti.

Veto edilen belgede, Ukrayna’nın AB’ye hızlandırılmış üyelik süreci ve milyarlarca euroluk askeri destekle ilgili ifadeler yer alıyordu. (İLKHA)

YSK'dan "CHP'nin olağanüstü kurultay kararının iptal edildiği" iddialarına ilişkin açıklama

İstanbul'da polise asitli saldırı: 323 gözaltı

"RTÜK canlı yayınları kesti" iddiasına yalanlama

Sudan ordusu hâkimiyetini genişletiyor

Ekvador'da asma köprü çöktü: 4 ölü, 1 kayıp

Takla atan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Siyonist rejim Lübnan'ın sınıra yakın beldelerine saldırdı

Yetimler Vakfı Malatya Temsilciliği yetim aileleri iftar programında ağırladı

"Gözaltına alınan kadınların darbedildiği" iddiasına DMM'den yalanlama

Almanya, Güney Sudan'daki büyükelçiliğini kapatma kararı aldı

Bingöl'de yaşlılar haftası etkinlikleri kapsamında ev ziyaretleri yapıldı

Kırmızı ışık ihlali yapan motosiklet kaza yaptı: 1 ölü

HAMAS'tan ateşkes açıklaması

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’dan Karlıova’ya ziyaret

Rusya'dan Zaporijya'ya hava saldırısı

Ordu'da çıkan ev yangını iş makinesinden kar atılmasıyla söndürüldü

ABD'den 4 ülkeye vize iptali

ABD'nin New Mexico eyaletinde bir parkta silahlı saldırı: 3 ölü 14 yaralı

İspanya şiddetli yağışa teslim oldu

Ankara'da Gazze için 'Ümmet Sofrası' iftarı düzenlendi

Hong Kong'a giden uçak acil iniş yaptı

Mısır'da Gazze'de kalıcı ateşkes için 8 ülke bir araya geliyor

İstanbul'da gösteri ve basın açıklaması yasağı uzatıldı

Lübnan: israil, ateşkesi 1500'den fazla kez ihlal etti

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 49 bin 747'ye yükseldi

Bingöl’de yıldırım düşmesi sonucu elektronik eşyalar zarar gördü

Nijer'de camiye saldırı: 44 can kaybı

Dışişleri Bakanlığı Nijer'de camiye düzenlenen saldırıyı kınadı

Siirt'te iftar öncesi bıçaklı kavga: 3 yaralı

Güney Kore'de orman yangını: 2 itfaiyeci öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ