9312,13%-0,10
38,27% 0,04
43,35% -0,77
4037,07% -2,96
6690,48% -2,29
Dilek Mahalle Dernekler Koordinatörü ve Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Zeki Erdem'in öncülüğünde, Gazze için Dilek Parkı yanında düzenlenen kermeste mahalle sakinleri tek yürek oldu.
"Herkesin Gazze için fedakârlık yapmalarını bekliyoruz"
Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Zeki Erdem, kermesle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün Dilek Mahallemiz'de Gazzeli kardeşlerimiz için bir kermes açtık. İnşallah elde edeceğimiz tüm geliri Gazzeli kardeşlerimize göndereceğiz. Kermesimizde yemeklerden elbiseye kadar her şey var. Bütün Dilekli Mahalle sakinlerimizi Gazze'ye destek olmaları için kermesimize davet ediyoruz. Elimizden geldiği kadar Gazzeli kardeşlerimize destek olacağız. Herkesin bu konuda fedakârlık yapmalarını bekliyoruz. Kermesimiz bugün ve yarın olmak üzere 2 gün sürecek."
"Gazze'deki soykırıma dünya sessiz, insanlık sessiz!"
İşgalci siyonist rejimin Gazzelilerin üzerine tonlarca bomba yağdırdığını anımsatan Abdülkadir Uçar, "Haydut israil kadın, çocuk demeden büyük katliamlar gerçekleştiriyor. Katledilen anneler bizim annelerimiz, katledilen yavrular bizim yavrularımız. Bu acı yüreklerimizi dağlıyor. Biz de mahalle sakinleri olarak bir nebze de olsa kardeşlerimizin yarasına merhem olmak düşüncesiyle bir kermes düzenledik. Gazze'nin dünyaya karşı onurlu ve izzetli bir duruş sergilediğini görüyoruz. Ama maalesef dünya sessiz, devletler sessiz, İslam ümmeti sessiz, insanlık sessiz kalıyor." dedi.
"Dünyanın gözleri önünde Gazze'de bir soykırım işleniyor"
Kermesin amacını anlatan Cennet Avcı, "Dünyanın gözleri önünde Gazze'de bir soykırım işleniyor. Soykırımı yapanları lanetliyoruz. Biz de karınca misali safımızı belli etmek amacıyla Gazzeli kardeşlerimiz için böyle bir kermes düzenledik."
"Tüm Malatyalıları kermese davet ediyoruz"
Gazze'de yaşananların bir savaş değil, açıkça bir soykırım olduğunu belirten Hidayet Erdem, tüm Malatyalıları kermese destek olmaya davet etti. (İLKHA)