• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Mahalle sakinleri ile imam el ele ihtiyaç sahipleri için iftar yemeği pişiriyor

09 Mart 2025, Pazar 12:04
09 Mart 2025, Pazar 12:04
Mahalle sakinleri ile imam el ele ihtiyaç sahipleri için iftar yemeği pişiriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Osmanlı Camii İmamı Ökkeş Bahri Doğan, mahalle sakinleriyle birlikte her gün binden fazla kişi için iftar yemeği pişiriyor.

Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan 75. Yıl Mahallesi sakinleri, mahallelerinde bulunan Osmanlı Cami'nin aşevinde her gün bin 200 kişiye iftar yemeği çıkarıyorlar.

Yaklaşık 10 yıldır gönüllü olarak çalıştıklarını dile getiren imam ve mahalle sakinleri, hayır sahiplerinin bağışlarıyla yaptıkları yemekleri her gün ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını kaydetti.

"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir"

Osmanlı Camii İmamı Ökkeş Bahri Doğan, yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed buyuruyor ki, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.' Biz bu hadisi kendimize öncü kıldık ve bir aşevi kurmaya karar verdik. İlk seneler burada açık alanda iftar veriyorduk. Zengin ile fakiri, köylü ile kentliyi, yolcu ile hancıyı birleştirdik. Masalarda oturup birbirleriyle tanıştılar. Gayemiz teravih namazındaki cemaati artırmaktı. Bunda çok büyük bir başarı elde ettik. Namazdan sonra çay ikramlarımız oluyordu. İnsanlarımız oturup sohbet ediyorlardı. Korona gelene kadar. Korona gelince bunu maalesef yapamaz hale geldik. Ama bu programımızı kapatmadık." dedi.

Günlük bin 200 kişilik yemek çıkardıklarını aktaran Doğan, "Mahallemizdeki insanlarımızın katkısı oluyor. Gaziantep'in güzide insanları maddi ve manevi destek oluyorlar. Toplanan her türlü yardımı Hazreti Nuh misali bir kazanda birleştiriyoruz. Burada yetim, garip, guruba herkese dağıtıyoruz. Kapımıza gelen hiç kimseyi geri çevirmiyoruz. Çok güzel dualar alıyoruz. İftar saatinde o çocukların gelip sıraya durması, iftarlığını aldığı zaman yüzündeki gülücük inanıyorum ki dünyayı aydınlatıyor. Biz bundan çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"Gönüllü olarak çalışıyoruz"

Aşevinde gönüllü olarak çalışan mahalle sakinlerinden Zeynep Yıldız, "Bir arkadaşımla buraya yemek dağıtılıyor diye geldiğimizde kendimizi iş yapıyor gördük. Hocamız ve diğer arkadaşlarımızla birlikte yemek çıkarıyoruz. Yıllardır buradayız. Çok güzel bir duygu, Ramazanın nasıl geçtiğini bilmiyoruz. İnsanların yüzündeki tebessümü gördükçe bizde mutlu oluyoruz. Yaptığımız işten gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her Ramazan burada bu çalışma yapılıyor"

Yıllardır camideki çalışmaya katıldığını dile getiren Ayşe Karakurt, "Uzun zamandır burada yemek yapıyoruz. 8 senedir burada pişirilen yemekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Burada yapılan yemekleri ihtiyaç sahipleri gelip evlerine götürüyorlar. Bizde gelip burada yardım ediyoruz. Günlük bin kişiden fazla kişiye yemek yapılıyor. Her Ramazan burada bu çalışma yapılıyor." şeklinde konuştu.

"Çeşit çeşit yemek çıkarıyoruz"

Allah için çalışmalara iştirak ettiklerini dile getiren Nafide Karakurt, "Burada yapılan çalışmaya katılıyoruz, yemek yapıyoruz. Her Ramazan iftar yemeği pişiyoruz. Çeşit çeşit yemek çıkarıyoruz. İnsanların yaptıkları hayra bizde ortak olup elimizden geldiği kadar burada sadece Allah rızası için çalışıyoruz." dedi. (İLKHA)

Erzurum, Kars ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

92 yaşındaki usta, 80 yıllık semer ustalığını noktaladı

Yahudi çete terörü: Eriha yakınlarında 70 Filistinli aile zorla göç ettirildi

ABD'nin Texas eyaletinde sel: En az 24 ölü, 20 kayıp

Diyetisyen Korkmaz: Yediğimiz besinler bizi doyuruyor mu, acıktırıyor mu?

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde yakıt krizi derinleşiyor

Hizbullah lideri Şeyh Naim Kasım: Teslim olmak yok

İLKHA'nın yaptığı haber yetkilileri harekete geçirdi: Kırmataş Mahallesi'nin su sorunu çözülüyor

Pezeşkiyan, Erdoğan ve Aliyev ile yaptığı görüşmeleri değerlendirdi

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Muğla'da deprem: 3.6 büyüklüğünde

Gazze'de, siyonist rejimin ABD desteğiyle gerçekleştirdiği soykırımın 638'inci günü

Batman’da iki otomobilin çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

Han Yunus'ta siyonistlere pusu: Tanklar ve askerler hedef alındı

Sabahın ilk saatlerinde Gazze'de kan aktı: 19 şehit, saldırılar sürüyor

Bingöl'de 49 kilo 600 gram kubar esrar ele geçirildi

CHP'li Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanlarına "yolsuzluk" operasyonu

Ramallah'ın kuzeyinde Yahudi çetelerin saldırısına direnen 3 Filistinli yaralandı

CHP'li Adana ve Adıyaman Belediye başkanları gözaltına alındı

Ehliyet sınavında usulsüzlük yapan 40 kişi tutuklandı

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak

Bingöl'de aranan 2 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Trump: Gazze'de bu hafta ateşkes anlaşması olabilir

Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Gazze'de bir günde en az 70 şehit

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum, Kars ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

92 yaşındaki usta, 80 yıllık semer ustalığını noktaladı

Yahudi çete terörü: Eriha yakınlarında 70 Filistinli aile zorla göç ettirildi

ABD'nin Texas eyaletinde sel: En az 24 ölü, 20 kayıp

Diyetisyen Korkmaz: Yediğimiz besinler bizi doyuruyor mu, acıktırıyor mu?

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde yakıt krizi derinleşiyor

Hizbullah lideri Şeyh Naim Kasım: Teslim olmak yok