• BIST 100

    9729,5%1,59
  • DOLAR

    34,04% 0,07
  • EURO

    37,94% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2826,91% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,00

Mahalle sakinleri, kırsal alanı içki mekânına çevirenlerden muzdarip

RÖPORTAJ 12.09.2024 15:40:36 0
Mahalle sakinleri, kırsal alanı içki mekânına çevirenlerden muzdarip

Mardin’in Artuklu ilçesinde, yüzlerce ailenin ikamet ettiği mahallede, açık alanda içki içilmesinden şikâyetçi olan mahalle sakinleri yetkililerden bir an önce somut bir adım atılması çağrısında bulundu.

Yıllardan beri Artuklu ilçesine bağlı Yalım Mahallesi Dekor Kent Emniyet Caddesi üzerinde bulunan kırsal alanda içki içenler, mahalle sakinlerini hem tedirgin olmalarına neden oluyor hem de etrafı pislik içerisinde bırakıyor.

Mahalle sakinleri, akşam saatlerinde şahsi araba olmadan dışarıya rahatça gidemediklerini, çocuklarını markete veya başka bir ihtiyaç için gönderemedikleri belirterek, daha önce defalarca yetkililere şikâyette bulunduklarını ancak herhangi bir netice alamadıklarını dile getirdi.

Önlem olarak emniyetten devriye ekiplerinin mahallede gezmesini talep eden mahalle sakinleri, bu manzarayla bir daha karşılaşmak istemediklerini aktardı.

Yıllardan beri buranın içki mekânına dönüştürüldüğünü ancak yetkililerden kimsenin ilgilenmediğini belirten Yalım Mahallesi Muhtarı Abdulaziz Başçı, "Yalım Mahallesi 717’nci sokakta bulunan boş arazi yıllardan beridir bir grup genç tarafından içki içilerek etrafa rahatsızlık veriliyor. Daha önceden de bu tür rahatsızlıkları dile getirmiştik ancak herhangi bir somut adım atılmadı. Akşam 10 gibi burası içkicilerin mekânı olmuş durumda. Sürekli alkol kullanan insanlar var. Normalde mahalle sakinlerimizin şikâyeti üzerinde kendi imkânlarımızla gerekli tedbirlerimizi aldık. Resmi kurumlarla irtibata geçtik. Mahalle sakinlerimizin şikâyetlerden bazıları; çocukların akşamları dışarı çıkamadığı, ailece yürüyüşe çıkamadığı, markete çocuklarını gönderemedikleri yönündedir. Bu içki içen insanlar yüzünden eve rahatça gidemiyorlar. Burada ikamet eden mahalle sakinlerimizin birçoğunun arabası yok. Özellikle apartmanda ikamet eden bayan kardeşlerimiz bu durumdan bayağı şikâyetçi. İçki içenler akşam geç saatlerde bağırıp çağırıyorlar. Hatta bazıları silah sıkıyor." ifadelerini kullandı.

"Sarhoş olan bir adamdan her şey beklenir"

İçki içenler yüzünden mahalle sakinleri olarak can güvenliklerinin olmadığını vurgulayan Âdem Kılıç, "Öncelikle can güvenliği için buralarda emniyetten ekipler devriye atması lazım. Burada birçok bina var ve yüzlerce insan ikamet ediyor. Bir grup genç saat 22.00 gibi açık alana gelip insanları rahatsız ederek içki içiyorlar. Her yer rezalet içinde maalesef. Burada ikamet eden ailelerin hemen hepsi rahat bir şekilde gidip gelemiyor. Bütün mahalle ve apartman sakinleri bu durumdan şikâyetçi. Kızlarımız, eşimiz, anamız, çocuklarımız rahatça dolaşamıyor. Çünkü sarhoş bir adamdan her şey beklenir. Onları engellediğimizde de hepsi toplanıp bize diklenmeye kalkışıyorlar." şeklinde ifade etti.

Bütün mahalle sakinlerinin bu durumdan muzdarip olduğunu aktaran Kılıç, "Emniyetten günde 3-4 kere devriye atılsa böyle bir manzarayla karşılaşmak zorunda kalmayız. Bu durum hiç etik değildir. Evimizdeki balkona çıktığımızda bile hoş olmayan görüntülere şahit oluyoruz. Birçok araçla gelip içki içip birbirlerine bağırıyor hatta geç saatlerde silah sıkanlar bile oluyor. 3-4 yıldır bu durumla karşı karşıyayız. Acilen buraya bir önlemin alınması gerekiyor. Akşam saat 19.00’dan sonra hiçbir aile çocuğunu markete yollamaz. Emniyet için birçok aile araçla gidip geliyor ancak önlerini kesecek diye de hep tereddüt içerisinde kalanlar oluyor. Çoğu insanın arabası yok. Bu yolun kenarının tamamen kapatılması lazım. Defalarca şikâyet etmemize rağmen şu ana kadar ciddi bir adım atılmadı." şeklinde konuştu.

"Uzun süredir bu durumla karşı karşıyayız"

Yetkililerden bir an önce somut adımın atılması gerektiğini dile getiren mahalle sakinlerinden Abdurrahim Baday, "Akşamları ne aile olarak rahatça çıkabiliyoruz ne de akşamları çocuklarımızı bir yere gönderebiliyoruz. Maalesef burası içki mekânına dönmüş durumda. Burada oturan herkes tedirgin durumda. Geç saatlerde silah bile sıkanlar oluyor. Kendi aralarında bağışlar eksik olmuyor. Şu ana kadar bu durumla ilgili uğraşan olmadı. Uzun süredir bu durumla karşı karşıyayız. Bir an önce yetkililer tarafından önlem alınması, emniyet tarafından ekiplerin devriye atmasını talep ediyoruz. Burası içki içilecek bir yer değildir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Lübnan'da 4 bin yaralı olduğu iddialarına bakanlıktan açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyor; darbeci zihniyeti telin ediyorum

Polonya'da selde ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Takla atan otomobil ters döndü: 2 yaralı

BM, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarını kınadı            

Portekiz'de orman yangınları: 7 ölü

Mardin’de mayın, kontrollü bir şekilde imha edildi

DMM: "Türk ordusu Irak'ın Duhok kentinde sivillere saldırdı' iddiası doğru değil"

Hizbullah, birçok kişinin şehit olduğu ve 2 bin 800 kişinin yaralandığı patlamalarda işgali sorumlu tuttu

Adli Tıp'a göre Narin boğularak öldürüldü

Von der Leyen, Avrupalı ​​komisyon üyelerinden oluşan yeni ekibi açıkladı

Hizbullah: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı

Çalışma Bakanlığı ile TİSK arasında iş birliği protokolü

Belediye çalışanı bıçakla yaralandı

ABD atık suyunda felce neden olan virüs yayılıyor

Malatya'da bahçe yangınında maddi hasar oluştu

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur!

Malatya'da ahır yangını

Un patlamaları büyük çaplı bir patlamaya neden olabiliyor!

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü diğer araçlara çarptı: 2 yaralı

Lübnan'da çok sayıda iletişim cihazında patlama: Yaralılar var

Grip aşısı kimlere, ne zaman yapılmalı?

20 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Lübnan ordusu, Katar'dan 15 milyon dolarlık bağış aldı

Algoloji nedir, hangi hasta gruplarına bakar?

Ankara’da yargı hizmetleri tek çatı altında toplanıyor

Adana'da 9 ayda 424 kişiye milyonluk kumar cezası

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku