• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Mahalle sakinlerinden belediyeye çağrı: Yolumuz bir an önce yapılsın

27 Kasım 2024, Çarşamba 03:38
27 Kasım 2024, Çarşamba 03:38
Mahalle sakinlerinden belediyeye çağrı: Yolumuz bir an önce yapılsın
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman merkez Kardelen Mahallesi, özellikle Beyaz Tepe olarak bilinen bölgede yaşayan sakinler, çocuklarının güvenliği ve sağlığı için yetkililerden hızlı bir müdahale bekliyor.

Mahalledeki iki blokta yaşayan yaklaşık 70 ev halkı, yol problemleri nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını ifade ederek, özellikle kış aylarında çamurlu ve çukur dolu yollar, mahalle sakinlerinin yaşamını daha da çekilmez hale getirdiğini belirttiler.

Kardelen Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yıllardır süregelen yol ve altyapı problemlerine çözüm bulunmasını istiyor. Mahalle halkının en büyük endişesi, okula giden çocukların ve mahalleli yetişkinlerin hayatını tehdit eden çukur ve çamurlu yolların bir an önce yapılması.

Batman Belediyesi'ne çağrıda bulunan mahalle sakinleri, sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmek isteklerini söyleyerek çamurlu ve çukur dolu yollarının en kısa serede yapılmasını istedi.

"Çocuklarımız okullarına zor şartlarda gidiyorlar"

Çocuklarının okula gitmede zorluk yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Abdurrahman Orak, "Burası Kardelen Mahallesi Beyaz Tepe olarak bilinen yerdir. Burada iki blok var ve yaklaşık 70 ev bulunuyor. Bizim en büyük sorunumuz yolumuzun çamurlu ve çukurlu olmasıdır. Kış ayları geldi ve çocuklarımız okullarına zor şartlarda gidiyorlar. Batman Belediyesi'nden isteğimiz, yolumuzu en kısa sürede yapmalarıdır." dedi.

"Batman Belediyesine çağrımız; yolumuzu yapmalarıdır"

Yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çukur ve çamurdan çok çektiklerini belirten Berivan Kaplan, "Bir yıldır burada oturuyoruz. Beyaz Tepe'de oturuyoruz ve 32 daireyiz. 32 dairenin her bir hanesinde en az 4 çocuk vardır. Ben de 3 çocuk annesiyim ve 2 çocuğum okula gidiyor. Yolumuz yapılmadığı için mağduruz. Yolumuz kış aylarında çukur ve çamurdan, yaz aylarında ise toz ve dumandan çok zorluk çekiyoruz. Bize doğal gaz geldikten sonra yolun yapılacağını söylediler ve dol gaz gelmesine rağmen yolumuz yapılmadı. Daha önce belediyeye gitmemize rağmen sorunumuza çözüm bulamadık. Batman Belediyesine çağrımız; yolumuzu yapmalarıdır." ifadelerini kullandı.

"Yolumuz ve aydınlatma ışıkları da yapılsın"

Çukur ve çamurlu yolardan dolayı birçok kişinin kolu kırıldığını söyleyen Selma Orak, "Yollarımız çok kötü durumda olmasından dolayı çocuklarımız sürekli düşmektedirler. 5 çocuğum okula gidiyor ve durumumuz olmadığı için serviste tutamıyoruz. Hatta yolda giden bazı bayanlar çukur ve çamurdan dolayı düşüp kolları kırılanlar oldu. Bir komşumuz da bozuk yol yüzünden düşük yaptı ve bebeğini kaybetti. Yolum çamurlu, çukurlu ve aydınlatma olmadığı için akşam gelen çocuklarımız ve yetişkinlerde çok korkuyor. Yetkililerden talebimiz yollarımızı kısa sürede yapmaları ve belediye otobüslerinin de yakın mesafeye gelmesidir." diye konuştu. (İLKHA)

Hacı adaylarına önemli uyarılar

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucu olayına tepki

Afganistan İslam Emirliği liderinden zaferin 4'üncü yıldönümü hakkında mesaj

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

​​​​​​​Anamur'da "Sabah Namazı Kampanyası" ödüllerle taçlandı

Pakistan'daki sellerde ölü sayısı 351'e yükseldi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem: 29 yaralı

Direniş, Gazze’de işgale karşı koymaya devam ediyor

Batmanlı hayırseverden Gazze'ye anlamlı bağış

Beşiri'de manevi eğitim seferberliği: Çocuklara namaz eğitimi

İşgal rejimi, barış söylemiyle dünya kamuoyununu aldatıyor

153 suçtan aranan hükümlü yakalandı

Çin'de sel: 8 ölü 4 kayıp

İstanbul’da "huzur" operasyonu: 550 gözaltı

Kırmızı bültenle aranan 10 şahıs Türkiye’ye getirildi

Sana’da elektrik santrali yakınında patlamalar

İşgal altındaki topraklarda gösteriler başladı

Memur-Sen maaş zamlarındaki yetersiz teklifi protesto etmek için çadır eylemi başlattı

Ticaret Bakanlığı 602 şirkete dahilde işleme izni verdi

Dorsesinde yangın çıkan tiner yüklü tır alevlerle 8 kilometre ilerledi

TPAO’nun petrol arama ruhsatları 2 yıl uzatıldı

Çanakkale'de orman yangınları nedeniyle 5 köy tahliye edildi

Türkiye tarihinin en acı günlerinden biri: 17 Ağustos depremi

AFAD’dan 17 Ağustos Marmara Depremi  paylaşımı

Balıkesir’de otluk ve makilik alandaki yangın söndürüldü

Bingöl'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Konya’da “Hayat Namazla Güzeldir” programı gerçekleştirildi

Siyonist rejimden yeni sürgün kararı: Sivilleri güneye taşımaya hazırlanıyorlar

Bakan Fidan, Rus ve Ukraynalı mevkidaşları ile görüştü

Yunanistan’da son 4 günde 242 orman yangını çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hacı adaylarına önemli uyarılar

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucu olayına tepki

Afganistan İslam Emirliği liderinden zaferin 4'üncü yıldönümü hakkında mesaj

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

​​​​​​​Anamur'da "Sabah Namazı Kampanyası" ödüllerle taçlandı

Pakistan'daki sellerde ölü sayısı 351'e yükseldi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem: 29 yaralı