Tarih: 12.10.2024 10:25

Mahmud Abbas güçleri direnişçileri hedef almaya devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

İşgalciler tarafından aranan Kudüs Tugayları Tubas Taburu Komutanı Ahmed Ebu el-Aida'nın Mahmud Abbas güçleri tarafından tutuklanması Filistin'de öfkeye neden oldu.

Tubas'ta direnişçiler ile Abbas güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Tubas'taki eski çarşı bölgesinde silahlı çatışmaların devam ettiği, Abbas güçlerinin bazı gençleri tutukladığı bildirildi.

Çatışmalara dair bir bildiri yayımlayan Kudüs Tugayları, şehirde genel seferberlik çağrısında bulunarak Mahmud Abbas'a bağlı güçler tarafından kuşatılan savaşçıların etrafındaki kuşatmanın kaldırılmasını istedi.

Açıklamada, "İşgal güçlerinin ve Filistin otoritelerinin gerçekleştirdiği tutuklama, kaçırma ve suikast saldırıları karşısında, direniş savaşçılarına ve halkımıza genel seferberlik çağrısı yapıyoruz" denildi.

Ayrıca, "Kuşatma altındaki Tubas Tugayı savaşçılarına destek vermek ve Filistin güvenlik güçlerinin direniş hareketini bastırma çabalarına karşı çıkmak için her özgür bireyi bu mücadeleye katılmaya davet ediyoruz" denildi.

Abbas güçleri, Tubas'ta işgal güçleri tarafından aranan Ahmed Ebu el-Aida'nın evini kuşatmış ve Aida ile birlikte beş direnişçiyi tutuklamıştı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —