• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Mahmut Abbas yönetimi Cenin Taburu'na karşı koymak için ABD'den yardım istedi

GÜNDEM 7.01.2025 15:42:16 0
Mahmut Abbas yönetimi Cenin Taburu

Filistin'de, Mahmut Abbas yönetiminin, siyonist işgal rejimine karşı savaşan Cenin Taburu'na karşı koymak için Washington'dan 680 milyon dolar yardım istediği belirtildi.

İngiliz "Middle East Eye" sitesi, ABD'li ve Mahmut Abbas Yönetimi'ne yakın kaynaklara dayanarak, Mahmut Abbas Yönetimi'nin özel kuvvetlerini eğitmek ve mühimmat ile zırhlı araç tedarikini güçlendirmek amacıyla dört yıllık bir plan için Washington'dan 680 milyon dolarlık onay talep ettiğini aktardı.

Habere göre bu talep, geçen aralık ayının ortasında, işgal altındaki Batı Şeria'da Abbas Yönetimi İçişleri Bakanlığı'nda ABD'li güvenlik yetkilileriyle yapılan bir toplantıda iletildi.

Toplantıda, özel kuvvetlerin eğitimi ve silah tedarikini yenileme konusunda ABD'nin taahhütlerini yerine getirememesinden dolayı duydukları hayal kırıklığını dile getirdikleri belirtildi.

Bir kaynağın aktardığına göre, yetkililer toplantıda zırhlı araç ve mühimmat ihtiyaçlarının devam eden Cenin Mülteci Kampı'ndaki çatışmalar ışığında acil olarak karşılanmasını talep etti.

Ayrıca Abbas güçleri toplantıda, ABD'nin Beytüllahim ve Nablus'taki cezaevlerinde yenileme çalışmalarını finanse etmeyi henüz onaylamadığından şikayetçi oldular.

Mahmut Abbas güçleri geçen aydan bu yana Cenin kampında sözde “kanun kaçaklarının” peşinde bir askeri operasyon yürütürken, HAMAS, Halk Cephesi ve İslami Cihad'ın da aralarında bulunduğu Filistinli gruplar Abbas güçlerini direnişçilerin peşinde olmakla suçluyor.

Şu ana kadar yaşanan çatışmalarda altısı Abbas yönetimi güçleri mensubu öldürüldü, sekizi sivil ve aralarında Cenin taburunun liderlerinden birinin de bulunduğu 8 kişi şehit oldu. (İLKHA)

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ