• BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,34% 0,09
  • EURO

    51,38% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6221,30% -0,88
  • Ç. ALTIN

    10757,95% 0,00

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: "En büyük başarı çalışmak ve işini iyi yapmaktır"

04 Şubat 2026, Çarşamba 16:33
04 Şubat 2026, Çarşamba 16:33
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er:
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Barguzu Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Er, çalışmanın ve kararlılığın önemine dikkat çekerek, “Malatya’yı geleceğe hazırlayacak projeler hayata geçiriyoruz. Dirençli bir şehir oluşturma hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, okul ziyaretleri kapsamında Barguzu Ortaokulu’nu ziyaret etti. Türk bayraklarıyla karşılanan Başkan Er, ilk olarak anasınıfındaki minik öğrencilerle buluştu, ardından öğretmen ve idarecilerle görüştü.

Ziyaret sırasında okulun Gazete Kulübü öğrencileri Berra Ela Yalçın, Yüsra Erva Yalçın, Firdevs Temizkan, Rana Betül Kütükçü ve Eslem Öykü Günaylı’nın sorularını yanıtlayan Başkan Er, belediye başkanı olma sürecini anlattı. Yaklaşık 30 yıllık belediyecilik tecrübesi olduğunu belirten Er, deprem sonrası Malatya’ya hizmet etmek amacıyla aday olduğunu ifade etti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Er, herkesin işini severek yapması gerektiğini vurgulayarak, “Sizler derslerinize çalışın, sosyal yönünüzü geliştirin. Çok çalışmak ve kararlılık başarıyı getirir. Mesleğinizi seçtikten sonra işinizi iyi yapın. En büyük başarı çalışmak ve işini iyi yapmaktır” dedi.

Dijital dershane ve eğitim destekleri

Özel eğitim gören öğrencilerle de bir araya gelen Başkan Er, deprem öncesine göre Malatya’daki derslik sayısının yüzde 25 arttığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde dijital dershane hizmeti sunduklarını belirten Er, sınava hazırlanan öğrencilerin bu sistemden evlerinden faydalanabileceğini ifade etti. Ayrıca imkânı olmayan öğrencilere internet ve ücretsiz kitap desteği sağladıklarını, dijital dershanede 12 bin öğrenciye deneme sınavı yapılacağını açıkladı.

Gençlere yönelik projeler anlatıldı

Öğrencilere devam eden projeler hakkında bilgi veren Başkan Er, Malatya’yı kütüphaneler ve spor şehri yapmayı hedeflediklerini belirtti. Kent genelinde yaklaşık 50 gençlik ve spor merkezi, 5 büyük spor tesisi ile mahallelere kapalı spor sahaları kazandıracaklarını dile getiren Er, Büyükşehir Belediyesi binası içerisinde 815 kişi kapasiteli, 7/24 açık olacak bölgenin en büyük kütüphanesinin yapıldığını söyledi. Ayrıca Spor Köyü ve sanat faaliyetlerine yönelik projelerin de hayata geçirileceğini aktardı.

Hafif raylı sistem ve bilim merkezi müjdesi

Bir öğrencinin tramvay sorusu üzerine Başkan Er, Çöşnük’ten MAŞTİ’ye uzanan hafif raylı sistem projesi üzerinde çalışıldığını, İnönü ve Kışla caddelerinin 30 metreye çıkarılacağını ve sürecin Cumhurbaşkanlığı nezdinde takip edildiğini ifade etti.

Bilim Merkezi projesinin de tamamlandığını açıklayan Başkan Er, TÜBİTAK destekli merkezin Malatya’ya kazandırılacağını söyledi.

"Dirençli bir şehir oluşturma hedefiyle çalışıyoruz"

Öğretmenlerle yaptığı toplantıda şehir genelindeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Er, Haziran ayına kadar sorunların büyük bölümünün çözüleceğini belirtti. Altyapıya 35 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydeden Er, asbest boruların ve kanalizasyon hatlarının yenilendiğini söyledi.

Şehrin yalnızca fiziki olarak değil sosyal ve kültürel açıdan da güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Er, çocuk kütüphanesi, kitap kafeler ve çeşitli sosyal projelerin kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

 

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı

Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı

İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı

Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü

Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı

Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi

Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı

Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü

Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek

Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü

Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı

Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti

Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

LGS başvuruları başladı

Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı

Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü

Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı

Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı

Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor

Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı

Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı

Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı

İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı

Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü