• BIST 100

    10979,20%-0,62
  • DOLAR

    41,58% -0,01
  • EURO

    48,84% 0,10
  • GRAM ALTIN

    5093,80% -0,62
  • Ç. ALTIN

    8331,71% -0,24

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ramazanın manevi ruhunu yaşatıyor

13 Mart 2025, Perşembe 19:08
13 Mart 2025, Perşembe 19:08
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ramazanın manevi ruhunu yaşatıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini en güzel şekilde yaşatmak için çeşitli programlar düzenlemeye devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan ayını huzur ve birlik içerisinde geçirmeleri amacıyla çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler organize ederken, şehrin dört farklı noktasında kurulan iftar sofraları da büyük ilgi görüyor. Ramazan ayını daha anlamlı kılmak adına düzenlediği söyleşiler, dinletiler, sergiler, tiyatro gösterileri, çocuklara özel programlar ve konferanslar gibi etkinlikler samimi aile ortamları hazırlıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İLBANK, TOKİ ve Emlak Konut iş birliğiyle Malatya'nın dört bölgesinde kurulan iftar sofraları, Ramazan ayının bereketini ve paylaşma ruhunu vatandaşlarla buluşturuyor. Kernek Teras Malatya Sofrası, Millet Bahçesi Malatya Sofrası, İnönü Kapalı Çarşı üstü ve Çırağan Düğün Salonu olmak üzere dört ayrı noktada kurulan iftar sofraları, her gün yaklaşık 4 bin kişiye hizmet veriyor. Ayrıca toplu iftar organizasyonlarının yanı sıra yemek yapma imkânı bulunmayan hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için de günlük yüzlerce kişilik iftariyelik paketler hazırlanarak adreslerine ulaştırılıyor.

Sanat Sokağı'nda Ramazan etkinlikleriyle dolup taşıyor

İftar sofrasına katılan vatandaşlar iftarını yaptıktan sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Sokağı'nda düzenlenen çocuklar ve yetişkinlere yönelik etkinliklere katılarak hem eğleniyor hem de Ramazan ayının manevi atmosferini yaşıyorlar. Geleneksel Ramazan adetlerinin ön planda tutulduğu etkinlikler vatandaşlara farklı bir Ramazan keyfi sunarken, aynı zamanda süslenen caddeler, birbirinden değerli söyleşiler, çocuklar için gerçekleştirilen programlar unutulmaz görüntülere sahne oluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler Ramazan ayı boyunca devam edilecek.

"Yöneticilerimizin bizi böyle düşünmesi sevindirici"

Ramazan ayının yardımlaşmak olduğunu ve bu güzel ayda Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetin birçok şehre ve ülkeye örnek olması gerektiğini belirten Yusuf Orhan, "Mübarek Ramazan ayı hepimizin bildiği üzere yardımlaşma ayıdır. Şehrimizin yerel yöneticilerinin de böyle güzel bir uygulamaya geçmesi ve özellikle hizmetin ücretsiz olması bizi sevindirdi. Ramazan ayı öncesinde de Malatya Sofrası vatandaşlara çok cüzi rakamlardan hizmet veriyordu. Ramazan ayının maddi ve manevi yönleri var. Buraya geldiğimizde çalışanlar hepsinin güler yüzlü ve yardımsever olduğunu görüyoruz. Yemekler gayet lezzetli. Yerel yöneticilerimizin bizi böyle düşünmesi, Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde hizmet vermesi sevindirici. Çoğu şehrimize ve birçok ülkeye örnek olacak bir durum. Teşekkür ediyoruz." dedi.

"Çok anlattılar, ilk kez geliyorum"

Malatya sofrasına ilk kez geldiğini söyleyen Sahra Yaman, "İlk defa geliyorum ama çok güzel anlattılar burayı bana. Malatya sofrasının hizmetlerinden çok bahsettiler. Ramazan ayı boyunca ücretsiz hizmet verdiği için Malatya Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz" dedi.

"İyi ki böyle bir hizmet düşünülmüş”

Malatya Sofrası'nda iftar yapan Üniversite Öğrencisi Miraç Aydemir, havaların soğuk olmasından dolayı iftarlık ikramın kapalı bir alanda verilmesinden son derece mutlu olduğunu belirterek, "Bu soğuk hava koşullarında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum. Ramazan ayında yapılan bu hizmet iyi ki düşünülmüş." diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

"Ramazan başlangıcından beri geliyoruz"

Sanat Sokağı'ndaki etkinliklere çocuğuyla birlikte katılan Nazan Gediktaş, Ramazan başlangıcından beri ekinliklere katıldığını belirterek, "Her sene Ramazan eğlenceleri oluyordu ama bu eğlencelerin çocuklarımıza özel düzenlenen aktiviteleri daha çok hoşumuza gitti. Ramazan başlangıcından beri geliyoruz. Çok da güzel eğleniyor çocuklarımız. Çok memnun kaldık." dedi.

Ahmet Aras Gediktaş adlı çocuk ise, "Etkinliği çok beğendim. Bu etkinlik için Sami Amca'ya (Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er) teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinliklerle birlikte çocukların Ramazan ayını yaşadıklarını söyleyen Levent Meşe, "Bu etkinlikleri düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız gelip burada eğleniyorlar. Çocuklarımız Ramazan ayını coşkuyla yaşıyorlar. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

İşgalciler, daha önce serbest bıraktıkları 40 kişiyi yine alıkoydu

Bursa’da kuraklık nedeniyle planlı su kesintileri yapılacak

Brüksel Havalimanı 14 Ekim’deki tüm uçuşları iptal etti

Malatya'da bir hasta, "Geyik boynuzu böbrek taşı"ndan ameliyatla kurtuldu

Türkiye-İran dostluğuna Van-Hoy kardeşliğinin katkısı

Hatay'daki kazılarda 7 bin yıllık insan ayak izleri bulundu

MGK toplandı

Siirt’te camiler ve din görevlileri haftası başlıyor

Kahramanmaraş'ta TOKİ şantiyesinde yangın: 400 kişilik işçi yatağı küle döndü

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Oğraş: Öğretmenler kılık kıyafet seçimiyle öğrencilere örnek olmalı

Bakan Yerlikaya: Eski tip ehliyetlerde süre uzatımı olmayacak

20 binden fazlası rehabilitasyonda: siyonist sözde askerler psikolojik çöküşte

Aile içi şiddet sadece yetişkinleri değil, çocukları da derinden yaralıyor!

İstanbul'da trafik tartışmasında taşla saldıran şüpheli yakalandı

HÜDA PAR’dan Trump’ın Gazze planına tepki: Filistin halkının iradesi yok sayılıyor

2024-2025 eğitim öğretim yılı verileri açıklandı

Şanlıurfa’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 222 gram metamfetamin ele geçirildi

Beytüllahim'deki eylemde iki işgalci yaralandı, fail şehit edildi

Cizre’de Melayê Cizîrî'yi anma etkinliği düzenlenecek

500 bin yeni sosyal konut yıl sonunda başlıyor

Sonbaharda vazgeçilmez besin grupları: C vitamini, D vitamini, çinko, probiyotikler…

Büyükşehir İtfaiyesi 8 ayda 7 bin 384 olaya müdahale etti

Gaziantep'te farklı suçlardan aranan 37 kişi yakalandı

Dijital bağımlılık çocukların eğitimini olumsuz etkiliyor

Cezayirli basın heyetinden Doğru Medya'ya ziyaret

Kayseri’de 12 yaşındaki çocuk üvey babasını öldürdü

Gazze ateşkes müzakerelerine Türkiye de dahil olacak

128 bin kişiyi dolandırdı, 61 Bin Bitcoin’e el konuldu

Sivas’ta yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 20 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler, daha önce serbest bıraktıkları 40 kişiyi yine alıkoydu

Bursa’da kuraklık nedeniyle planlı su kesintileri yapılacak

Brüksel Havalimanı 14 Ekim’deki tüm uçuşları iptal etti

Malatya'da bir hasta, "Geyik boynuzu böbrek taşı"ndan ameliyatla kurtuldu

Türkiye-İran dostluğuna Van-Hoy kardeşliğinin katkısı

Hatay'daki kazılarda 7 bin yıllık insan ayak izleri bulundu

MGK toplandı