• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime destek

EĞİTİM 3.03.2025 15:28:39 0
Malatya Büyükşehir Belediyesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde ücretsiz olarak eğitim gören yaklaşık bin 400 ortaokul öğrencisine hafta sonu deneme sınavı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından hafta sonu gerçekleştirilen deneme sınavına yaklaşık bin 400 ortaokul öğrencisi katılarak, eğitim düzeylerini ölçme ve geliştirme fırsatı buldu. 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıf seviyelerindeki öğrencilere yönelik olarak düzenlenen sınav, öğrencilerin akademik becerilerini değerlendirme ve okul müfredatındaki başarılarını gözden geçirme imkanı sağladı.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde düzenlenen eğitimler, çocukların bilgi birikimlerini artırırken, sosyal becerilerinin de gelişmesine katkıda bulunuyor. Öğrencilere yönelik eğitim programlarına ve çeşitli sınavlara olan desteğini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi bölgedeki gençlerin eğitim hayatında başarılı olmalarına yardımcı olmaya devam ediyor.

Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde düzenlenen deneme sınavları, öğrencilere yalnızca bilgi ölçümünde bir geri bildirim sunmakla kalmıyor; aynı zamanda sınav atmosferine aşina olmalarına yardımcı oluyor. Özellikle 8'inci sınıf öğrencileri için yaklaşan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına bir hazırlık niteliği taşıyan bu denemeler, öğrencilerin eksik oldukları konuları belirlemelerine ve bu alanlarda gelişim sağlamalarına katkıda bulunuyor.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı eğitim merkezlerinde ücretsiz eğitim gören 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf ortaokul grubundan yaklaşık 1400 öğrencinin katılım sağladığı deneme sınavı, Kernek Külliyesi, Melekbaba Semt Konağı, Özalper Semt Konağı, Salköprü Semt Konağı, Şehir Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi ve Yeşiltepe Semt Konaklarında gerçekleştirildi. Düzenli olarak gerçekleştirilen deneme sınavları, öğrencilerin sınav kaygısı ve sınav heyecanını yenmesi adına büyük önem arz ediyor. (İLKHA)

Rusya'dan Almanya'ya Taurus seyir füzeleri uyarısı 

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ