• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden özel gereksinimli bireylerin sosyalleşmesine destek

GÜNDEM 29.01.2025 18:03:16 0
Malatya Büyükşehir Belediyesi

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü'nde verilen kurslar sayesinde engelli bireylerin hem sosyalleşmesi hem de rehabilite edilmesi sağlanıyor.

Sosyal Belediyecilik kapsamında özel bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok projeyi faaliyete geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla özel bireylerin yaşamına dokunuyor.

Zihinsel, görme ve ortopedik engel guruplarına; piyano, bağlama, gitar, keman ve ses eğitimi kurslarının verildiği müzik atölyesi, hafta içi saat 09.00-12.00 arasında hizmet vermeye devam ediyor. 

"Kursumuz gerçekten çok güzel"

Yürütülen çalışmaların engelli bireylerin toplum içerisindeki özgüvenlerini artırdığına değinen Adnan Çakır, "2010 yılında bir trafik kazası sonucu omurilik felci geçirdim. Hayatla mücadele etmek zorundayım. Aynı zamanda da mahalli sanatçıyım. Malatya Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu Engelliler Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği bağlama kursuna geliyorum. Ben hobi olarak bu kursa geliyorum ve buradaki engelli arkadaşlarıma öncü oluyorum. Kursumuz gerçekten çok güzel, bizlere kaliteli zaman geçirmek adına güzel imkânlar sunuluyor. Ben değil ama bazı engelli arkadaşlarımız evlerinden çıkamayabiliyorlar, bu gibi yerler engelli bireyleri topluma kazandırmak adına çok önem arz ediyor. Bu hizmetlerden dolayı Malatya Büyükşehir Belediyemize ve Engelliler Şube Müdürlüğüne çok çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Evladı Buse'nin müzik atölyesinde mutlu olduğunu dile getiren Anne Eylem Çiftçi, "Kızım Buse 4 yaşından bu yana türkü dinlemeyi çok sever. Şimdiye kadar müzik konusunda hiçbir destek almamıştık. Ta ki Engelliler Şube Müdürlüğü'nün müzik kursu açılana kadar. Bizde evladımızı topluma kazandırmak adına müzik kursuna getirdik. Kursta herkes elinden geleni yapıyor. İnşallah böyle kursların sayısı artar. Özel çocuklarımızın desteklenmesi hatta çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilmesi onlara da umut oluyor" dedi.

Otizmli birey Eray Kartal ise, "Kursa gelmeyi çok seviyorum. Müzik eğitimi gerçekten güzel bir şey. Buraya gelince kendimi çok mutlu ve başarılı hissediyorum." dedi.

Malatya Otizm Derneği Başkanı Melahat Kartal da bu tür kurs merkezlerinin özel bireylerin eğitimi noktasında önemli olduğunu söyleyerek, "Otizmli çocukların eğitimi biraz zor olsa da özel eğitim, spor, müzik gibi aktivitelerle eğitilmeleri mümkün olabiliyor. Yani özel çocuklarımızın bazı davranışlarını spor, müzik ve yüzmeyle eğitebiliyoruz. O nedenle bu tür etkinliklerin ve faaliyetlerin daha çok olmasını talep ediyoruz. Eray'ın müzik yeteneğini okulda müzik öğretmenlerimiz keşfettiler. Okulda yeteneği keşfedildikten sonra bizde oğlumun yeteneğini ilerletmeye çalıştık. Eray, sadece müzik kursuna değil, resim kursuna da geliyor. Yeşiltepe Engelsiz Yaşam Merkezi'nde ise, yüzme kursuna gidiyor. Böylelikle Eray, kendini geliştiriyor." dedi.

Engelleri bireyleri Müzik Atölyesi’ne davet eden Müzik Eğitmeni Sinan Bayram, "Büyükşehir Belediyemizin bizlere sağladığı bu imkân ile birçok kursiyerlerimize ve engelli vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Burada birden fazla enstrüman kursları mevcut. Kursta özel öğrencilerimle birebir ilgileniyorum. Belediyemizin sağladığı imkânla görme, fizik, mental engelli vatandaşlarımıza ve ailelilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm özel öğrencilerimizi kursumuza bekleriz." diye konuştu. (İLKHA)

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İpsala Sınır Kapısı'nda 17 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD’den Yemen’deki bya yaptırım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ