Tarih: 12.10.2024 11:44

Malatya esnafı: Yaşadığımız sorunlarla ilgili muhatap bulamıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili, il yönetimi ile birlikte 150 esnafın bulunduğu Ankara Esnaf Çarşısını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyarette yaşadıkları sıkıntıları aktaran esnaf, Ankara Esnaf Çarşısı'nın Malatya'da yeterince tanınmadığını ve yanlış bir konumda inşa edildiğini belirtti.

Çarşının girişinin halk için erişimi zorlaştırdığını ifade eden esnaf, bu durumun halkın buradan haberdar olmasını engellediğini vurguladı.

150 esnafın bulunduğu çarşıda bir mescit bulunmamasının da önemli bir sorun olduğunu dile getiren esnaf, cuma namazlarında uzak yerlere gitmek zorunda kaldıklarını ve vakit namazlarını toplu olarak kılabilecek bir yerin olmadığını söyledi.

Ayrıca, seçim döneminde verilen vaatlerin yerine getirilmediğini, yöneticilerin seçim sonrası halkla yeterince iletişim kurmadığını eleştirdi. Destek kredilerinin ödeme tarihlerinin geldiğini ancak işlerin kötü gitmesi nedeniyle bu ödemelerin ertelenmesini talep ettiklerini belirttiler.

Kot farkı nedeniyle dükkanları su basan esnaf, dükkan değişikliği yapma durumunda olduklarını ifade ederken, sorunlarıyla ilgili muhatap bulamamanın da kendilerini zor durumda bıraktığını vurguladılar.

"Biz, seçimden sonra da sizin sorunlarınızı dinleyip yetkili mercilere iletmeyi görev biliyoruz"

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili, esnaf ziyareti sırasında, "Seçimden seçime bizi görmeyeceksiniz. Biz, seçimden sonra da sizin sorunlarınızı dinleyip yetkili mercilere iletmeyi görev biliyoruz." dedi.

"Biz, sizinle sadece sorunları konuşmak istemiyoruz; çözüme ortak olma adına fikirlerinizi dinlemeye geldik"

Sevgili, esnafın sesini yetkililere ulaştıramayan vatandaşların yanında olarak, "Sizin gibi esnaflarımızın yüksek sesi olacağız" ifadelerini kullandı. Muhalefet anlayışlarının yıkıcı değil, yapıcı olduğunu vurgulayan Sevgili, "Biz, sizinle sadece sorunları konuşmak istemiyoruz; çözüme ortak olma adına fikirlerinizi dinlemeye geldik" diye ekledi.

"Malatya'nın kaybedecek bir günü bile yok"

Malatya'nın mevcut durumunu "bir enkaz yığını" olarak tanımlayan Sevgili, bu yükün yalnızca yetkililere yüklenemeyeceğini belirtti. "Halkımız bu taşın altına elini atmalı; aksi takdirde kaybeden Malatya olacaktır. Malatya'nın kaybedecek bir günü bile yok" dedi.

"Bu şekilde devam ederse şehir dışı göçler artacak"

Esnafların hak ettiği değeri bulmadığını ifade eden Sevgili, "Bu şekilde devam ederse şehir dışı göçler artacak" uyarısında bulundu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —