• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu'ndan Filistinli Nahla Alhırtani olayına ilişkin açıklama

08 Kasım 2024, Cuma 08:31
08 Kasım 2024, Cuma 08:31
Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Filistinli öğretim görevlisi Nahla Alhırtani'ye yönelik şer odakları tarafından bir algı operasyonu yapıldığını belirten Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı.

Bazı haber siteleri ve sosyal medya mecralarında İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Filistinli öğretim görevlisi Nahla Alhırtani'nin, komşuları tarafından şiddete uğradığı ve kendisine sahip çıkılmadığı iddiaları üzerine Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Küresel şer odaklarının ülkemiz ve insanlık üzerindeki hesaplarının bitmediği vurgulanan açıklamada, Malcolm X'in "Eğer dikkat etmezseniz, medya mazlumlardan nefret etmenize ve zalimleri sevmenize sebep olur" sözüne atıfta bulunuldu.

İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Nahla Alhırtani'nin ismi üzerinden şer odaklarının yeni bir algı operasyonu yapmaya çalıştıklarını belirten platform, olayın bu Filistinlinin itilip kakılması meselesi veya bir Arap-Türk meselesi olmadığını ve buna müsaade etmeyecekleri ifade edildi.

"Kudüs Kardeşlik Platformu olarak hem hoca hanımla hem üniversite yönetimi ile görüşülmüş ve sıkıntının komşular arasında vuku bulan, komşuluk ilişkilerine kaynaklanan basit bir sıkıntı olduğu ve hoca hanımın yalnız bırakılmadığını müşahade edilmiştir." denilen açıklamada, Nahla Alhırtani'nin kimliğinden dolayı üniversite ve komşuları tarafından önemsendiği, komşular arasında basit bir sıkıntının büyütülmeye çalışıldığı belirtildi.

Malatya'daki sivil toplum kuruluşları olarak, bu tür olayları kullanarak kargaşa çıkarmaya çalışan ve iç huzurumuzu bozmak isteyen şer odaklarına dikkat çekmek istedikleri belirtilen açıklamada, "Bu ve benzer olayları kullanarak kargaşa çıkarmaya çalışan milliyetler üzerinden kavgalar hedefleyen iç huzurumıza göz dikmiş, terör şebekesi israil’in eşi benzeri görülmemiş saldırıları karşısında Filistin ve Gazze halkına desteğini esirgemeyen halkımız arasında uhuvveti ve kardeşliği bozmak isteyen şer odaklarına dikkati çekmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Platform, "Kardeşliğimizi bozamayacaksınız, dayanışmamızı engelleyemeyeceksiniz. Halkımız, birlik ve beraberlik içinde mazlumun yanında, zalimin karşısında olacaktır. İşgalci israil saldırılarını bitirip Filistin topraklarından çekilinceye kadar bu barbarlığa karşı mazlum Filistin halkının yanında olacağız." açıklamasını yaptı.

Nahla Alhırtani'nin platforma emanet olduğu ve olayın sonuna kadar takip edileceği belirtildi. (İLKHA)

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı