• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu'ndan Filistinli Nahla Alhırtani olayına ilişkin açıklama

08 Kasım 2024, Cuma 20:31
08 Kasım 2024, Cuma 20:31
Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Filistinli öğretim görevlisi Nahla Alhırtani'ye yönelik şer odakları tarafından bir algı operasyonu yapıldığını belirten Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı.

Bazı haber siteleri ve sosyal medya mecralarında İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Filistinli öğretim görevlisi Nahla Alhırtani'nin, komşuları tarafından şiddete uğradığı ve kendisine sahip çıkılmadığı iddiaları üzerine Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Küresel şer odaklarının ülkemiz ve insanlık üzerindeki hesaplarının bitmediği vurgulanan açıklamada, Malcolm X'in "Eğer dikkat etmezseniz, medya mazlumlardan nefret etmenize ve zalimleri sevmenize sebep olur" sözüne atıfta bulunuldu.

İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Nahla Alhırtani'nin ismi üzerinden şer odaklarının yeni bir algı operasyonu yapmaya çalıştıklarını belirten platform, olayın bu Filistinlinin itilip kakılması meselesi veya bir Arap-Türk meselesi olmadığını ve buna müsaade etmeyecekleri ifade edildi.

"Kudüs Kardeşlik Platformu olarak hem hoca hanımla hem üniversite yönetimi ile görüşülmüş ve sıkıntının komşular arasında vuku bulan, komşuluk ilişkilerine kaynaklanan basit bir sıkıntı olduğu ve hoca hanımın yalnız bırakılmadığını müşahade edilmiştir." denilen açıklamada, Nahla Alhırtani'nin kimliğinden dolayı üniversite ve komşuları tarafından önemsendiği, komşular arasında basit bir sıkıntının büyütülmeye çalışıldığı belirtildi.

Malatya'daki sivil toplum kuruluşları olarak, bu tür olayları kullanarak kargaşa çıkarmaya çalışan ve iç huzurumuzu bozmak isteyen şer odaklarına dikkat çekmek istedikleri belirtilen açıklamada, "Bu ve benzer olayları kullanarak kargaşa çıkarmaya çalışan milliyetler üzerinden kavgalar hedefleyen iç huzurumıza göz dikmiş, terör şebekesi israil’in eşi benzeri görülmemiş saldırıları karşısında Filistin ve Gazze halkına desteğini esirgemeyen halkımız arasında uhuvveti ve kardeşliği bozmak isteyen şer odaklarına dikkati çekmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Platform, "Kardeşliğimizi bozamayacaksınız, dayanışmamızı engelleyemeyeceksiniz. Halkımız, birlik ve beraberlik içinde mazlumun yanında, zalimin karşısında olacaktır. İşgalci israil saldırılarını bitirip Filistin topraklarından çekilinceye kadar bu barbarlığa karşı mazlum Filistin halkının yanında olacağız." açıklamasını yaptı.

Nahla Alhırtani'nin platforma emanet olduğu ve olayın sonuna kadar takip edileceği belirtildi. (İLKHA)

İran parlamentosu ulusal para biriminden 4 sıfırın atılmasını onayladı

Gelen bir bilgiyi değerlendiren emniyet ekipleri, Ağrı'da narkotik operasyonu düzenledi

Libya açıklarında tekne patladı: 3 ölü

İşgal rejimi Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana 38 bin saldırı gerçekleştirdi

Suriye'de yeni yasama organı için oylama başladı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den "Gazze'ye destek yürüyüşüne katılım" çağrısı

Trump yönetimi tepkilere rağmen Chicago'ya 300 Ulusal Muhafız gönderecek

Gaziantep’te silah kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı

"7 Ekim'de Tüm Gelirler Gazze'ye" kampanyasının mimarı Karakoç: Karşılığını sadece Allah'tan bekliyoruz

Freni arızalanan kamyon 7 konteyner iş yerine çarptı

Gaziantep’te dron destekli trafik denetiminde 828 araca ceza uygulandı

Kim Jong-un: ABD bölgede askeri güçlerini artırırsa Kuzey Kore harekete geçecek

Altın yılın ilk 9 ayında rekor üstüne rekor kırdı

Nepal'deki heyelanlarda 14 kişi öldü, 8 kişi kayıp

New York’ta Gazze için sesler yükseliyor: İmha savaşına hayır!

Ensarullah, işgal altındaki Kudüs'teki siyonist hedeflere füze fırlattı

5 ülkeden kırmızı bültenle aranan 8 suçlu Türkiye’ye getirildi

Portekiz halkı, işgalin esir aldığı aktivistler için protesto düzenledi

Tarım Bakanlığından gıda denetimi: 22 ürün listeye eklendi

Otomobil ve minibüs çarpıştı: 9 yaralı

Güney Kore’de Gazze’ye destek gösterileri sürüyor

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri anlattı: Aksa Tufanı işgal rejimi için sonun başlangıcı mı?

DSÖ Genel Direktörü: Gazze’de barışa yakınız

Kudüs Seriyyeleri: Gazze şehrinde işgalcilere karşı "kapsamlı bir yıpratma savaşı" yürütüyoruz

Kuzey ve batı kesimlerde yağmur bekleniyor

Athletic Bilbao kulübünün stadyumu Filistin bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı

İşgal medyası: Ben Gurion Havalimanı hava trafiğe kapatıldı

Elektrik tarifelerinde yeni düzenleme gelecek

HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Demir: Gürbüz Mahallemizin hizmet talepleri karşılanmalı

Ankara’da yapılacak iki etkinlik nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran parlamentosu ulusal para biriminden 4 sıfırın atılmasını onayladı

Gelen bir bilgiyi değerlendiren emniyet ekipleri, Ağrı'da narkotik operasyonu düzenledi

Libya açıklarında tekne patladı: 3 ölü

İşgal rejimi Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana 38 bin saldırı gerçekleştirdi

Suriye'de yeni yasama organı için oylama başladı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den "Gazze'ye destek yürüyüşüne katılım" çağrısı

Trump yönetimi tepkilere rağmen Chicago'ya 300 Ulusal Muhafız gönderecek