-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,04
-
EURO
51,10% 0,23
-
GRAM ALTIN
7337,52% 0,03
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya'da 1942 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk meslek liseleri arasında yer alan okul, Rönesans Eğitim Vakfı'nın desteğiyle modern bir eğitim kampüsü olarak yeniden inşa edilecek.
Malatya'da 1942 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk meslek liseleri arasında yer alan okul, Rönesans Eğitim Vakfı'nın desteğiyle yeniden inşa edilecek. İmzalanacak protokol kapsamında derslikler, atölyeler ve ilkokuldan oluşan modern bir eğitim kampüsü hayata geçirilecek.
Malatya Valiliği ile Rönesans Eğitim Vakfı arasında yapılacak iş birliğiyle kentin köklü mesleki eğitim kurumlarından biri yeniden ayağa kaldırılıyor. Proje kapsamında modern teknolojilerle donatılmış kapsamlı bir eğitim kampüsü kurulacak.
Rönesans Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Malatya için önemli bir eğitim yatırımına imza atacaklarını belirterek, 1942 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk meslek liselerinden biri olan okulun yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.
Yeni okulun çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanacağını belirten Ilıcak, çeşitli sektörlere nitelikli insan kaynağı yetiştirecek bir eğitim ortamı oluşturulacağını ifade etti. Projenin en kısa sürede temelinin atılması ve 2027-2028 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
Malatya Valisi Seddar Yavuz ise kentin yetiştirdiği hayırsever iş insanlarının şehre önemli katkılar sunduğunu vurgulayarak, imzalanacak protokol kapsamında 32 derslik, atölye binaları ve 24 derslikli ilkokulun yer aldığı kapsamlı bir eğitim tesisinin Malatya'ya kazandırılacağını belirtti.
Depremin ardından Malatya'nın yeniden ayağa kalkma sürecinde bu tür yatırımların büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Yavuz, desteklerinden dolayı Rönesans Eğitim Vakfı'na ve Erman Ilıcak'a teşekkür etti. (İLKHA)
İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil
Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz
Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı
Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi
Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi
İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı
Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu
Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı
Etiyopya'da heyelan: 30 ölü
Şehitler Hayrına Yoldaki Vatandaşlara İftar İkramı
Yeşiltepe’deki Haliliye Camii Yardım Bekliyor
Malatya'da çatı yangını
Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı
Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi
Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu
Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi
Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü
Batman’da Birlik Sofrası: Şah-Mar İftarına Yoğun İlgi
İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi
İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı
Diyarbakır'da otomobil takla attı: Bir yaralı
İzmir’de çöpe atılan APP plakalar dikkat çekti
İngiltere, Epstein'ın arkadaşının ABD elçisi olarak atanmasına ilişkin belgeleri yayınladı
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Siirt'te fitrelik buğday geleneği sürüyor
Trump, İran'a saldırıların yakında bitebileceğini iddia etti
İran, savaş sürecinde rekor petrol ihracatı yaptı
Yükleniyor






