-
BIST 100
17119,54%0,90
-
DOLAR
44,68% 0,27
-
EURO
52,25% 0,07
-
GRAM ALTIN
6828,99% -0,01
-
Ç. ALTIN
10960,64% 0,00
Malatya Valisi Seddar Yavuz: 10 bin 706 kırsal konutun inşası devam ediyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Düzenlenen "Kırsal konutlarda altyapı ve üstyapı değerlendirme toplantısı"nda konuşan Vali Seddar Yavuz, 303 mahallede, 1.504 lokasyonda, 10 bin 706 kırsal konutun inşasının devam ettiğini söyledi.
Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD Toplantı Salonu'nda, kırsal konutlarda altyapı ve üstyapı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, "6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonucu yıkılan ve ağır hasar gören konutlarımızı, iş yerlerimizi devletimizin imkân ve kabiliyetiyle yeniden inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bugün, kırsal konutlar ile ilgili alt ve üst yapı çalışmalarını ele almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu kapsamda, aksayan koordinasyon ve iş birliği gerektiren hususları istişare edeceğiz. Bu vesileyle, emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, yüklenici firmalara, proje ve inşaat faaliyetlerinde görev alan işçilerden mühendislere kadar katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu imkânları şehrimize sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve her düzeydeki yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.
Kentte; 303 mahallede, 1.504 lokasyonda, 10 bin 706 kırsal konutunun inşasının devam ettiğini söyleyen Vali Yavuz, "Bir önceki toplantımızda, firmaların ekip eleman sayılarını artırmaları, işleri hızlandırmaları ve kura çekilmiş, teslim edilme aşamasına gelmiş, fiziki ilerlemesi yüzde 90 üzerinde olan köylerde imalatların tamamlanması yönünde kararlar alınmıştı. Gelişmeler doğrultusunda, MASKİ 37 köyde altyapı işlerini tamamlamış ve 122 köyde çalışmalarını başlatmış ve sürdürmektedir. Yatırım İzleme Müdürlüğü, 9 köyde altyapı çalışmalarını başlatmıştır. Ay sonuna kadar 22 mahallede daha çalışma başlatılacaktır. MASKİ, daha fazla noktada ve daha organize bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. İşlerde anlamlı bir hızlanma gözlemlenmektedir. Ancak, firmaların ekip sayılarında birkaç firmayı aynı hızda olmaması nedeniyle uyararak sözlerinde durmasını istedik. Fiziki ilerlemesi yüzde 90 ve üzerinde olan köylerde altyapının tamamlanmasıyla yerleşimlere başlanmıştır" ifadelerini kullandı.
Kırsal konutlarda 3 bin 25 betonarme konutun kurasının çekildiğini anımsatan Vali Yavuz, Toplamda, "329 konut yüzde 40 ile yüzde 70 arasında, 1.200 konut ise yüzde 70 ile yüzde 100 arasında ilerleme göstermektedir" dedi. (İLKHA)
Batman'da Mevlid-i Nebi heyecanı: Davet çalışmaları sürüyor
Denizli’de petshop denetimi: Çok sayıda yasaklı hayvana el konuldu
Bitlis’te kış geri geldi: 84 köy yolu ulaşıma kapandı
Tarımsal destek ödemesi hesaplara aktarılıyor
Sanayi üretimi şubat ayında yüzde 2,2 arttı
Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı: Bir gözaltı
Brent petrol 96,43 dolardan işlem görüyor
Şırnak ve Kocaeli’de DAİŞ operasyonu: 9 gözaltı
Dış ticaret verileri açıklandı: İhracat birim değeri arttı, miktar geriledi
İki kazadan biri motosiklet: Artan risk, azalan güvenlik
Yahudilerin yüzde 77'si Lübnan saldırılarının sürmesini destekliyor
Çanakkale merkezli 3 ilde operasyon: 5 gözaltı
Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı
Cami avlusunda kurulan Kâbe maketiyle uygulamalı hac eğitimi
"Bu kadar uyku yeter! Ümmet artık uyanmalı ve Kudüs'e sahip çıkmalı"
Cuma hutbesi: İslam, insanlığı huzur ve mutluluğa davet eden bir dindir
Uzmanlara göre konforculuk: “Kolay hayat” arayışı yeni riskler doğuruyor
Suriye'de vatandaşlık krizi çözülüyor: Kürtler yıllar sonra kimlik için sıraya girdi
Ateşkes sonrası İran’da blar yeniden açılıyor
CHP’li Yenişehir Belediyesi’ne operasyon: 30 gözaltı kararı
İstanbul’da suç örgütüne operasyonda 18 gözaltı
Ankara’da nisan ayında sürpriz kar yağışı
İşgalci siyonistler Lübnan’a saldırıyor
Akaryakıt indirimi pompalara yansıdı
Eskişehir merkezli 6 ilde operasyon: 20 şüpheli yakalandı
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?
İstanbul’da organize suç operasyonu: 18 şüpheli yakalandı
Gram ve ons altın haftanın son işlem gününde ne kadar?
Meteoroloji'den 44 il için "sarı" kodlu uyarı: Zirai don ve yağış bekleniyor
Yükleniyor







