• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Malatya Valisi Seddar Yavuz: 10 bin 706 kırsal konutun inşası devam ediyor

14 Ekim 2024, Pazartesi 20:46
14 Ekim 2024, Pazartesi 20:46
Malatya Valisi Seddar Yavuz: 10 bin 706 kırsal konutun inşası devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Düzenlenen "Kırsal konutlarda altyapı ve üstyapı değerlendirme toplantısı"nda konuşan Vali Seddar Yavuz, 303 mahallede, 1.504 lokasyonda, 10 bin 706 kırsal konutun inşasının devam ettiğini söyledi.

Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD Toplantı Salonu'nda, kırsal konutlarda altyapı ve üstyapı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, "6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonucu yıkılan ve ağır hasar gören konutlarımızı, iş yerlerimizi devletimizin imkân ve kabiliyetiyle yeniden inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bugün, kırsal konutlar ile ilgili alt ve üst yapı çalışmalarını ele almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu kapsamda, aksayan koordinasyon ve iş birliği gerektiren hususları istişare edeceğiz. Bu vesileyle, emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, yüklenici firmalara, proje ve inşaat faaliyetlerinde görev alan işçilerden mühendislere kadar katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu imkânları şehrimize sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve her düzeydeki yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Kentte; 303 mahallede, 1.504 lokasyonda, 10 bin 706 kırsal konutunun inşasının devam ettiğini söyleyen Vali Yavuz, "Bir önceki toplantımızda, firmaların ekip eleman sayılarını artırmaları, işleri hızlandırmaları ve kura çekilmiş, teslim edilme aşamasına gelmiş, fiziki ilerlemesi yüzde 90 üzerinde olan köylerde imalatların tamamlanması yönünde kararlar alınmıştı. Gelişmeler doğrultusunda, MASKİ 37 köyde altyapı işlerini tamamlamış ve 122 köyde çalışmalarını başlatmış ve sürdürmektedir. Yatırım İzleme Müdürlüğü, 9 köyde altyapı çalışmalarını başlatmıştır. Ay sonuna kadar 22 mahallede daha çalışma başlatılacaktır. MASKİ, daha fazla noktada ve daha organize bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. İşlerde anlamlı bir hızlanma gözlemlenmektedir. Ancak, firmaların ekip sayılarında birkaç firmayı aynı hızda olmaması nedeniyle uyararak sözlerinde durmasını istedik. Fiziki ilerlemesi yüzde 90 ve üzerinde olan köylerde altyapının tamamlanmasıyla yerleşimlere başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kırsal konutlarda 3 bin 25 betonarme konutun kurasının çekildiğini anımsatan Vali Yavuz, Toplamda, "329 konut yüzde 40 ile yüzde 70 arasında, 1.200 konut ise yüzde 70 ile yüzde 100 arasında ilerleme göstermektedir" dedi. (İLKHA)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı