• BIST 100

    11220,75%1,94
  • DOLAR

    42,57% 0,09
  • EURO

    49,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5764,70% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9308,83% 0,32

Malatya Valisi Yavuz, 2025 yılı ilk 3 ayın asayiş verilerini paylaştı

07 Nisan 2025, Pazartesi 17:13
07 Nisan 2025, Pazartesi 17:13
Malatya Valisi Yavuz, 2025 yılı ilk 3 ayın asayiş verilerini paylaştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılının ilk 3 ayına ilişkin açıkladığı asayiş verilerinde, geçen yıllara göre genel itibariyle azalmanın olduğunu söyledi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Valilik'te İl Jandarma Alay Komutanı Tolunay Başer ve İl Emniyet Müdürü Arif Çl'ın da katıldığı basın toplantısında, 2025 yılına ait ilk 3 aylık asayiş verilerini paylaştı. Paylaşılan raporda, uyuşturucu ile mücadele, terörle mücadele, trafik güvenliği ve başıboş hayvanlar gibi önemli konularda alınan tedbirleri detaylı bir şekilde anlattı.

Vali Yavuz, "Ülkemizin başına bela edilen taşeron terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. 1 Ocak-31 Mart 2025 tarihleri arasında 22 operasyon gerçekleştirilmiş, 27 kişi gözaltına alınmış ve 7'si tutuklanmış 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 2024 yılında aynı dönem içerisinde 321 operasyon gerçekleştirilmiş, 30 kişi gözaltına alınmış, 6'sı tutuklamış, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Geçen yılın ilk 3 ayına kıyasla yüzde 10 oranında azalma meydana gelmiştir.  Tutuklanan şahıs sayısında ise yüzde 16.61'lik bir artış meydana gelmiştir." dedi.

Düzensiz göçle mücadeleye ilişkin verileri de paylaşan Yavuz, aynı dönemde 15 operasyon yapıldığını, 20 organizatörün yakalandığını, 5 organizatörün tutuklandığı ve 217 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Yavuz, geçen yılın ilk 3 ayına oranla yakalanan düzensiz göçmen sayısında yüzde 6.3 oranında bir artış sağlandığını kaydetti.

Vali Yavuz, "Uyuşturucuyla mücadelede 2025 yılı ilk 3 ayında 619 operasyon yapılmış, 908 gözaltına alınmış, 150 tutuklanmıştır. Bu dönemde 9 kilogram 836 gram metamfetamin, 125 bin 667 adet sentetik ecza hap, 11 kilogram 954 gram esrar, 12 kilogram 820 gram skunk, 2 kilogram 738 gram sentetik kaannabionid, bin 946 adet excapy hap, 1 gram kokain ve 808.30 gramda gamma hidroksi bütirat maddesi ele geçirildi. 2024 yılının ilk 3 ayında bin 534 kişi gözaltına alınmış ve bin 110 olay ve operasyon gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Organize suçlarla mücadeleye dair de önemli bilgiler veren Yavuz, 2025'in ilk üç ayında 9 operasyonda 69 kişinin gözaltına alındığını, 50 kişinin tutuklandığını, yapılan operasyonlarda 43 tabanca, 10 tüfek, bin 147 fişek ve 2 senet ele geçirildiğini belirtti.

2025 yılı ilk 3 ayında Malatya'da 4 bin 855 asayiş olayının gerçekleştiğini, 561 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 215'inin tutuklandığını aktaran Yavuz, 2024 yılı aynı dönemde ise 5 bin 864 asayiş olayının meydana geldiğini, 759 kişinin gözaltına alındığını, 233 kişinin tutuklandığını ve yüzde 17.2 civarında bir azalmanın olduğunu söyledi. Yavuz, hırsızlık, dolandırıcılık ve oto hırsızlıklarında önemli düşüşler olduğunu, ancak motosiklet hırsızlıkları ve yağma suçlarında yüzde 3'lük bir artış görüldüğünü belirtti.

Aranan şahıslar ile ilgili verileri de paylaşan Yavuz, 2025 yılında 2 bin 99 kişinin yakalandığını kaydetti.

Malatya'daki tescilli araç sayısının 239 bin 503 olduğunu ve bunun 21 bin 3'ünün motosiklet olduğunu aktaran Vali Yavuz, 2025 yılı ilk üç ayında 402 bin 217 araç denetimi yapıldığını söyledi. Trafik cezaları konusunda da 73 bin 855 araca işlem uygulandığı bilgisini verdi. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının 2024 yılına göre arttığı da belirtildi. Kazaların önlenmesi için trafik denetimlerinin devam edeceği ifade edildi.

Başıboş hayvanlar ile ilgili yapılan çalışmaları da aktaran Yavuz, "Bu konuyla ilgili belediye başkanlarımızla toplantı yaptık. Artık hiçbir vatandaşımızın ısırılmasına hastaneye düşmesine müsaade edemeyiz. Bu konuda belediyelerimiz üzerlerine düşen görevi yerine getirmek zorundadır. Bütün belediye başkanlarımıza görevlerini hatırlattık, özellikle sürü halinde dolaşan ve evlatlarımıza saldıran sahipsiz sokak hayvanları ilgili olarak ta barınaklara alınacak, onların gerek sağlık gerek beslenme şartları yerine getirilerek barınaklarda barınmaları sağlanacaktır. Bununla ilgili yine önümüzdeki günlerde denetimlerimiz devam edecek. Artık Modern bir ülkede sokak hayvanlarının aç, susuz ve sağlık şartlarına uygun olmayan şekilde dolaşması kabul edilemez." dedi. (İLKHA)

Siirt'te park halindeki araç alev alev yandı

Bingöl Kent Meydanı’nda oluşan göçüklere tepki

Ben Gvir döneminde zindanda ölümler arttı: Siyonist rejim hapishanelerinde 110 Filistinli şehit

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den şap hastalığıyla ilgili Bakan Yumaklı’ya soru önergesi

Malatya'da kısa film yarışması düzenlenecek

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Her gün en az 20 dakika kendinize sessiz bir zaman ayırın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Dışişleri Bakanlığından Suriye'nin Hürriyet Günü'nün birinci yıl dönümüne kutlama mesajı

Gazze'de ateşkese rağmen katliam sürüyor: STK'dan "sessiz kalmayın" çağrısı

Telefondan uzak kalma korkusu psikolojiyi bozuyor!

Antalya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Evlilik, insanı haramlardan koruyan önemli bir kaledir

Gazze'den 32 tutsak cezaları bitmesine rağmen esir tutuluyor

Hastaya giderken çamura saplanan ambulans zamanında kurtarıldı

Mersin'den Sudan'a 30 bin çadır gönderiliyor

Batman'da velilere "teknoloji bağımlılığı" eğitimi verildi

Bingöl Karlıova’da kar yağışı

ERA4Health’ten obezitenin önlenmesi için yeni araştırma çağrısı: TÜBİTAK başvuruları destekleyecek

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan işitme engellilere destek mesajı

Kalkilya'nın doğusunda işgalci ateşiyle yaralanan genç şehit oldu

Depremzede sanayi esnafından tepki: 30 metrekare dükkânla mesleğimizi nasıl yapacağız?

Tayland, ölümlere neden olan çatışmaların ardından Kamboçya sınırına hava saldırıları düzenledi

Rus saldırılarında 8 Ukraynalı öldü: Moskova çeşitli cephelerde ilerleme iddiasında

Siirt’te zabıta 270 iş yerini denetledi: 150’si uyarıldı

Konya’da bir katip, zimmetine 6,5 milyon TL geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

Siirt'te 5 kişi karbonmonoksit gazından etkilendi

Yoğun yağış Adana'da hayatı olumsuz etkiledi

Konya’da Marangozlar Köprüsü’nün üst kısmındaki 2 şerit trafiğe açıldı

8 Aralık... Karanlık bir çağın ardından yeni bir Suriye'nin doğuşu

Şanlıurfa’da “Sabah Namazı ile Diriliş Buluşmaları” tarihi camide devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt'te park halindeki araç alev alev yandı

Bingöl Kent Meydanı’nda oluşan göçüklere tepki

Ben Gvir döneminde zindanda ölümler arttı: Siyonist rejim hapishanelerinde 110 Filistinli şehit

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den şap hastalığıyla ilgili Bakan Yumaklı’ya soru önergesi

Malatya'da kısa film yarışması düzenlenecek

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Her gün en az 20 dakika kendinize sessiz bir zaman ayırın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi