• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Malatya Valisi Yavuz: Eğitime yaklaşık 8,5 milyar TL yatırım yapıyoruz

EĞİTİM 18.04.2025 16:57:29 0
Malatya Valisi Yavuz: Eğitime yaklaşık 8,5 milyar TL yatırım yapıyoruz

Hayırsever bir iş insanı tarafından yapımı tamamlanan ortaokulun açılışında konuşan Vali Seddar Yavuz, "Bırakın bir okulu, bir dersliği; bu stratejik alana bir tuğla, hatta bir kitap bile kazandırmak bizim için çok kıymetlidir." ifadelerini kullandı.

Merkez Battalgazi ilçesi İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde hayırsever iş insanı Adnan Başdemir tarafından yapımı tamamlanan ve kendi ismini taşıyan 16 derslikli ortaokulun açılışı için tören düzenlendi.

"İnşallah erdemli, dürüst ve eğitimli bir toplum meydana gelecek bizim buna çok ihtiyacımız var"

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan iş insanı Adnan Başdemir, "Bizim geleceğimiz memleketimizin geleceği bu tür okullar eğitim yuvaları ile İnşallah olacaktır. Yani umudumuz gençler, eğer bu okullarda kıymetli öğretmenlerimiz olmamış olsaydı, bugün bizler burada olmayacaktır. Öğretmenlerimiz çok iyi çalışacak, öğrencilerimiz çok iyi çalışacak İnşallah erdemli, dürüst ve eğitimli bir toplum meydana gelecek, bizim buna çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, "Okulun yapımında emeği geçen başta Başdemir ailesi olmak üzere herkese teşekkür eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu okulun açılışına katılmış olmamız Malatya'mız için çok önemli bir şey. Çünkü Malatya'mız biliyorsunuz depremde yara aldıktan sonra bazı hayır sahiplerimiz okul yaptırıyor bazı hayır sahiplerimiz camileri yaptırıyor. Tabii zaten bizler Allah'a hamdolsun cumhurbaşkanımızın liderliğinde burada milletvekillerimiz ile sayın valimize birlikte Malatya'ya kaldırıyoruz. Bunda hiç tereddüttünüz olmasın, Malatya ayağa kalkıyor. Biz de Allah'ın izniyle bunu yaparken diğer belediyenin klasik faaliyetleri zaten devam ediyor ama böyle hayır sahiplerimizin bu tür yapılarla ilgilenmeleri bu tür okulları veya camileri ihya etmeleri bizi son derece mutlu ediyor." dedi.

"Bir iyilik yarışında bir araya gelmiş bulunmaktayız"

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, okulun yapımına katkı sağlayan Adnan Başdemir ve ailesine teşekkür ederek, "Bugün burada, yine bir iyilik yarışında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Erdemli davranışların, yardımlaşma ve dayanışma duygularının artırılması, özellikle büyük bir depremin ardından moral bulmak açısından çok anlamlı. Bir okul değil, bir tuğla dahi katkıda bulunulmuş olsa bile, bu davranışı takdir eder ve minnetle yad ederdik. Temelini attığımız bu eser, rahmetli abisinin anısına ithaf edilmiş; bu, bizleri ayrıca duygulandırdı. Anne ve babasına, böyle hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için rahmet ve minnetle dualar gönderiyoruz." dedi.

"Allah'ın izniyle, devletimizin desteği ve milletimizin duasıyla, 2025 yılı sonunda tüm projelerimizi tamamlamış olacağız"

Eğitim alanında yapılan yatırımları Malatya'nın gelişimiyle ilişkilendiren Yavuz, "Malatya, sadece bu şehri değil, Türkiye’yi yöneten pek çok değer yetiştirmiş bir şehir. Bu nedenle hedefimiz her zaman zirve olmuştur. Yaklaşık 9 aydır sizlerle birlikteyim; şehri sosyolojik açıdan iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Allah’ın izniyle, devletimizin desteği ve milletimizin duasıyla, 2025 yılı sonunda tüm projelerimizi tamamlamış olacağız." şeklinde konuştu.

"Eğitime yaklaşık 8,5 milyar TL yatırım yapıyoruz"

Eğitim alanında yapılan dev yatırımları paylaşan Yavuz, "Eğitime yaklaşık 8,5 milyar TL yatırım yapıyoruz. Bu, devlet olarak eğitim alanına verdiğimiz önemin göstergesidir. Bırakın bir okulu, bir dersliği; bu stratejik alana bir tuğla, hatta bir kitap bile kazandırmak bizim için çok kıymetlidir." ifadelerini kullandı.

"Adnan Bey gibi kıymetli isimlerin bu destek kervanına katılmalarını arzu ediyoruz"

Malatyalı iş insanlarına seslenen Yavuz, "Adnan Bey gibi kıymetli isimlerin bu destek kervanına katılmalarını arzu ediyoruz. Malatya'nın geleceğini hep birlikte inşa etmeliyiz. Bu anlamlı yatırımın hayata geçmesinde emeği geçen önceki valimize, teşkilat mensuplarımıza, mühendisinden işçisine kadar herkese teşekkür ediyor, yatırımı hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimine geçilerek okulun açılışı gerçekleştirildi.

Törene Vali Yavuz'un yanı sıra AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Abdurrahman Babacan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Emniyet Müdürü Arif Çl, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Tolunay Başer, kurum müdürleri, Malatya AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, Hayırsever İş İnsanı Adnan Başdemir, eşi ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Narkokapan-Ankara Operasyonu'nda 90 tutuklama

Elektrik kontağından çıkan yangın aracı küle çevirdi

Bir rüya ile başlayan iyilik: Küçük Elifnur’dan Gazze’ye anlamlı bağış

Molla Kılıçaslan: Ümmetin birliğiyle zafer Müslümanların olacaktır

Hindistan'da yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Batman’da Şok İddia: Domuz Etleri Gizlice Satılıyor mu?

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılarına devam ediyor

Benin'de askeri birliğe saldırı: En az 70 asker öldü

Yapıcıoğlu: Allah Resulü'nün gösterdiği yoldan ilerlersek izzet buluruz

Gazze'de şehit sayısı 51 bin 201'e yükseldi

İstanbul'da on binler Filistin için yürüdü

Batman’da ahır yangını

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında 10 sivil katledildi

Suriye’den BAE’ye uçuşlar başladı

Hindistan'da çöken binada ölü sayısı 11'e yükseldi

Ekvador'da Devlet Başkanı Noboa'ya suikast alarmı

Balıkesir'de tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Muğla'da zincirleme kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Gazze’de kültürel soykırımın yeni yüzü: Siyonist rejim üzerine yapılan özel araştırmalar yok edildi

Siirt’te kooperatiflere yönelik hibe desteği için başvuru süreci başladı

Küçük yüreklerden Gazze’ye büyük destek

Siirt’te yaralı kızıl şahin koruma altına alındı, yavru ayı doğaya bırakıldı

Van'da 32 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Diyarbakır’daki büyük Mevlid-i Nebi etkinliği, İslam alemine ve batıya önemli mesajlarla son buldu

Kırsal alanda ot toplamaya giden adam kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti

Göktaş Hoca: Gazze, gönlünüzde ne kadar kıymetliyse siz de Allah katında ve Peygamber yanında o kadar kıymetlisinizdir

Havada İngiltere-Rusya gerginliği

Kassam'dan "Kılıç Kıran" pusu operasyonu: Siyonistlere ağır darbe

Yapıcıoğlu'ndan Diyarbakır Mevlid-i Nebi etkinliği paylaşımı

Diyarbakır'da tarihi gün!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ