• BIST 100

    10225,50%-1,28
  • DOLAR

    40,12% 0,01
  • EURO

    46,80% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4326,78% -0,18
  • Ç. ALTIN

    6901,12% 0,03

Malatya'da 200 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı

22 Mayıs 2025, Perşembe 08:28
22 Mayıs 2025, Perşembe 08:28
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, belediye olarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve erişilebilirliklerini artırmak adına gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla Kernek Vahap Küçük Külliyesi'nde Tekerlekli Sandalye Dağıtım Töreni düzenlendi.

Fatih Girişimci İş İnsanları Derneği (FAGİDER), tarafından temin edilen 200 tekerlekli sandalye Malatya'daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. 

Tekerlekli Sandalye Dağıtım Töreni'nde bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve erişilebilirliklerini artırmak adına gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. 

"Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak için bir araya gelmiş bulunuyoruz"

FAGİDER Yönetim Kuruluna katkılarından dolayı teşekkür eden Er, "Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak anlamlı bir dayanışma örneği için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi görevine talip olduğumuz günden itibaren nasıl bir sorumluluk yüklendiğimizin bilincindeydik. Allah'a (Celle Celaluhu) Hamd olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bakanlarımızın çok güçlü destekleriyle yerelde de valiliğimiz, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruşlarımız ile el ele vererek, büyük bir sinerji oluşturduk ve Malatya'yı küllerinden ayağa kaldırıyoruz. Göreve geldiğimiz günlerde bin 800 bağımsız bölüm konutun ihalesi yapılmıştı. Şu anda bu rakam yüz binleri aştı. Bizlere güvenin, Malatya yeniden ayağa kalkıyor. Malatya eskisinden daha da güzel olacak. Daha yaşanabilir daha dirençli bir şehir olacak. Malatya aynı zamanda engelsiz bir şehir olacak. Engelli vatandaşlarımızın yaşam alanlarını kolaylaştıracak, işler yapacağız. Yaptığımız bütün yollarda, binalarda engelleri aşacak şekilde bir yapı kuracağız. Bunun için de çabamız devam edecektir." dedi.

"Bir 'Otizm Merkezi' kurmayı planlıyoruz"

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlara yönelik yapılan bazı çalışmalara değinen Er, "Malatya'mızda fiziki dönüşümlerin yanında sosyal, kültürel, sanatsal birçok faaliyetlerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın rahat edebilmeleri adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türkiye'nin her tarafından yardım eli Malatya'mızda olan herkese de ayrıca teşekkür ediyoruz. 2024 Nisan ayı içerisinde engelli kardeşlerimize 50 adet akülü araç dağıtımı gerçekleştirdik. Kernek Vahap Küçük Külliyesinde bulunan Engelliler Koordinasyon Merkezimiz de engelli vatandaşlarımıza çok aktif bir şekilde hizmet veriyor. EKPSS kursumuz, Tekerlekli Sandalye kullanan engelli vatandaşlarımız için Tekerlekli Sandalye Bakım Atölyemiz, Engelli minibüslerimiz, Engelsiz Yaşam Merkezimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezinin 2. Etap ile ilgili de fizibilite çalışmalarını yaptık. İnşallah burası da tamamlanınca engelli kardeşlerimizin yaşam alanına bir alan daha eklenecek. Elbette bu çalışmalarla da yetinmeyeceğiz daha birçok alanda faaliyetlerimiz olacaktır.  Ayrıca Kernek Vahap Küçük Külliyesi içerisinde bir 'Otizm Merkezi' kurmayı planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz Ampute Futbol Takımımız geçtiğimiz günlerde Süper Lige yükseldi. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız da 1. Lige yükseldi. Bizler Malatya'mızı her alanda erişilebilir ve ulaşılabilir bir şehir haline getirmek amacıyla gece gündüz demeden çalışmalara devam edeceğiz. FAGİDER ailesi tarafından bağışlanan 200 tekerlekli sandalyenin dağıtım törenini yapıyoruz. Sembolik olarak 20 âdetini ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtacağız.  Allah hayırlarını kabul etsin. İnşallah böylesine güzel hayırseverlerimizin sayıları artar." dileğinde bulundu.

Deprem bölgelerine verdikleri desteklerden bahseden FAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Bilirdönmez, "6 Şubat'ta yaşanan depremlerin olduğu günden bu yana FAGİDER olarak her türlü arenada elimizden geldiği kadarıyla yardıma koşmaya çalıştık. Deprem bölgelerine maddi, manevi yardımlarımızı yaptık ve bu bölgede yaşayan engelli kardeşlerimize kendi ellerimizle tekerlekli sandalyelerini takdim etmek istedik." dedi. (İLKHA)

Cenin'de işgal ordusuyla çıkan çatışmada bir genç şehit oldu

Danimarka'dan ABD'nin AB'ye yönelik gümrük vergisi uygulamasına tepki

Yenidoğan sünneti enfeksiyonları önlüyor

Kocaeli'nde zincirleme kazada 5 kişi hayatını kaybetti

Trump, Moskova ve Kiev'e anlaşmazlığı çözmeleri için 50 gün süre verdi

Dışişlerinden Suriye'nin güneyindeki şiddet olaylarına ilişkin açıklama

Bursa’da geri dönüşüm fabrikasında yangın

İşgal rejimi, "tehdit" iddiasıyla Suriye tanklarını bombaladı

Motosikletle taksiye çarpan karı koca hayatını kaybetti

Gazze'de şehit sayısı 120 kişi artarak 58 bin 386'ya yükseldi

"253 Şehit 253 Portre" sergisi açıldı

Bakan Güler, İranlı mevkidaşıyla görüştü

Siirt’te 2025 Yılı 3. dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Gazze'de direniş operasyonu sonucunda 3 işgal askeri öldü

Londra'daki uçak kazasında 4 kişi öldü

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Dicle Nehri’nde kaybolan gencin arama çalışmaları sürüyor

İSKİ'ye ait tesiste yangın

Cizre’de elektrik panosu yandı mahalle elektriksiz kaldı

Bakan Uraloğlu: Bu millet, tankların gücüne değil, imanının gücüne inandı!

Adıyaman'da maddi hasarlı ev yangını meydana geldi

Gaziantep'te LGS'de tam puan alan öğrenciler ödüllendirildi

Prof. Dr. Tarhan: Sosyal medya sosyal fobiyi destekliyor

Pakistan Âlimi Abdürrauf Muhammedi: Keşmir halkının İslâm ümmetine ihtiyacı var

Mardin ÖNDER: İmam Hatip okullarında başarı grafiği gün geçtikçe yükseliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Milletimiz, karanlığa karşı imanla ayağa kalktı

Türkiye ve Umman, enerji alanında mutabakat zaptı imzaladı

MTB Başkanı Özcan: Canını hiçe sayan bir millete kimsenin gücü yetmez

Toplum, aile yapısındaki bozulmadan endişeli!

Bursa’da barajlar alarm veriyor: 50 günlük su kaldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cenin'de işgal ordusuyla çıkan çatışmada bir genç şehit oldu

Danimarka'dan ABD'nin AB'ye yönelik gümrük vergisi uygulamasına tepki

Yenidoğan sünneti enfeksiyonları önlüyor

Kocaeli'nde zincirleme kazada 5 kişi hayatını kaybetti

Trump, Moskova ve Kiev'e anlaşmazlığı çözmeleri için 50 gün süre verdi

Dışişlerinden Suriye'nin güneyindeki şiddet olaylarına ilişkin açıklama

Bursa’da geri dönüşüm fabrikasında yangın