• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Malatya'da 23 bin araca cezai işlem uygulandı

GÜNDEM 4.12.2024 16:46:57 0
Malatya

Vali Seddar Yavuz, kasım ayı güvenlik ve asayiş verilerini paylaşmak üzere düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Valilikte düzenlenen basın toplantısına İl Emniyet Müdürü Arif Çl ve İl Jandarma Kıdemli Albay Tolunay Başer de hazır bulundu.

Kentteki yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında Vali Yavuz, bölgedeki güvenlik, asayiş, terörle mücadele, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu operasyonları, organize suçlarla mücadele ve trafik kazaları gibi birçok konuda güncel veriler paylaştı.

Kasım ayında terörle mücadele kapsamında 8 operasyonun gerçekleştirildiğini belirten Vali Yavuz, bu operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 4'ünün tutuklandığını ve 6'sının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti.

Düzensiz göçle mücadeleye değinen Vali Yavuz, 5 operasyon düzenlendiğini, 9 göçmen kaçakçısı organizatörünün yakalandığını, 124 düzensiz göçmenin geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini kaydetti.

"Uyuşturucudan 31 kişi tutuklandı"

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 248 operasyonun düzenlendiğini ve 371 kişinin gözaltına alındığını ve 31 kişi tutuklandığına dikkat çeken Vali Yavuz, "Operasyonlarda toplamda; 1 kilogram 140 gram metamfetamin, 7 bin 841 adet sentetik hap, 13 kilogram 238 gram esrar ele geçirilmiştir." dedi. Vali Yavuz, 2022 Kasım ayına kıyasla operasyon sayılarında yüzde 10'luk bir artış olduğuna da vurgu yaptı.

"Organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonda 2 kişi tutuklandı"

Organize suç örgütlerine yönelik çalışmalarda 3 operasyonun gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Yavuz, 16 kişi gözaltına alınmış ve 2 kişi tutuklanmıştır. Operasyonlarda 2 tabanca, 34 tüfek ve 640 fişek ele geçirilmiştir. 2022 Kasım ayına kıyasla operasyon sayılarında yüzde 50'lik bir artış yaşanmıştır.

"Asayiş olaylarında 65 kişi tutuklandı"

Kasım ayında bin 823 asayiş olayı meydana geldiğini belirten Vali Yavuz, "Olay sayısı 2022 Kasım ayına göre yüzde 9 oranında azalmış, 193 kişi gözaltına alınmış ve 65 kişi tutuklanmıştır. Evden hırsızlık olaylarında yüzde 59, dolandırıcılık vakalarında ise yüzde 10 oranında bir azalma sağlanmıştır."

"Aralarında okul servislerinin de bulunduğu 23 bin 114 araca cezai işlem uygulandı"

Vali Yavuz, trafikteki kazalar ve denetimlerle ilgili şunları söyledi: "213 ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelmiştir. 120 bin 744 araç kontrol edilmiş, 23 bin 85 araca cezai işlem uygulanmıştır. Okul servis araçlarının 1.524'ü denetlenmiş ve 29’una ceza kesilmiştir."

Son olarak Yavuz, Okul ve yurt çevrelerinde yapılan denetimlerde 127 bin 815 kişinin sorgulandığı, 2 bin 474 park ve metruk binanın kontrol edildiğini söyledi. (İLKHA)

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Çamlıtepe Mahallesi’nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Lahey'de "kırmızı çizgi" temalı Filistin'e destek mitingine 100 bin kişi katıldı

Azerbaycan ve İran'dan ortak askeri tatbikat

“Uluslararası Aile Forumu” 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul’da buluşturacak

Malatya’da otomobil devrildi: Bir ölü 4 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

İran, türbe saldırıları nedeniyle 3 kişiye idam cezası verdi

Siirt’te kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kırım Tatar Türkü" sürgünü mesajı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Karikatür sergisini gezen vatandaşlar: Gazze ümmetin imtihanıdır

Malatya'da pitbull dehşeti: 2 yaralı

Endonezya'daki Lewotobi Dağı patladı

DMD hastası minik Yusuf Kerem, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Batman'da 30 katılımcı, "Siyer Mektebi" eğitimini başarıyla tamamladı

TESSEP: Boşanmanın başlıca sebebi ilgisizlik ve yanlış anlaşılma

Somali'de patlama: 11 ölü

Endonezya'da sel: Bir ölü 19 kayıp

95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Silvan Yolunda Korkunç Kaza: İkisi Ağır 7 Yaralı!

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 339'a yükseldi

Ürdünlü analist: Arap Zirvesi sonuçlarına güvenemeyiz; Filistin direnişinin kararlığına dayanmalıyız

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Aile bağlarının zayıflaması, gençleri duygusal ve yönlendirilmiş kararlara sürüklüyor

Yeryüzü Doktorları: Gazze'ye sağlık çalışanlarının ve insani yardımın girişine izin verilmeli

Milletvekili Ramanlı: Halkın sorunlarını yerinde görmeden çözüm olmaz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ