• BIST 100

    9650,76%-0,67
  • DOLAR

    38,00% 0,06
  • EURO

    40,88% 0,02
  • GRAM ALTIN

    3695,88% 0,23
  • Ç. ALTIN

    5964,06% 0,00

Malatya'da 44 bin meyve fidanı çiftçilere teslim edildi

GÜNDEM 24.03.2025 16:51:09 0
Malatya

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, tarımsal hizmetlerdeki başarı seviyesini yükseltmek, ilçenin bereketli topraklarını hareketlendirmek ve çiftçileri desteklemek amacıyla düzenlediği etkinlikte 44 bin adet meyve fidanını, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belges

Meyve fidanlarını alan çiftçiler, kendilerine her zaman destek olan Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt’un oldukça güçlü temellere dayanan tarımsal potansiyelini hareketlendirmek ve topraklarımızdan daha bereketli ürünler toplanması için bugüne kadar gerek projeler gerekse de fidan, fide, tohum ve arpa destekleriyle çiftçinin, üreticinin yanında yer alan Yeşilyurt Belediyesi, tarıma ve üretime olan desteklerine bir yenisini daha ekledi.

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 44 bin adet meyve fidanı düzenlenen törenle, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesine sahip üreticilere ve çiftçilere teslim edildi.

Çiftçilerin ve üreticilerin yoğun ilgisi altında gerçekleşen törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, ilçede tarım ile üretimi geliştirecek, üreticileri destekleyecek hizmetlerine her geçen bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Tarıma sağlanan desteklerin geleceğe yapılan en değerli yatırım olduğuna dikkat çeken Geçit, "İlçemizin tarımsal potansiyelini artırmak ve üretim alanlarını genişletmek amacıyla hazırladığımız 44 bin adet meyve fidanı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesine sahip çiftçilerimize ulaştırmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz, hâyırlı uğurlu olsun... Çiftçilik bir çoğumuzun ata ve dede mesleğidir. İnsanın alın terinin ve emeğinin yoğrulup ürüne dönüştüğü çok özel bir alandır. Bende bir çiftçi çocuğuyum, genç yaşlarda babamın yanında tarımsal işlerde ona yardımcı oldum. Bu işlerin içinden gelen bir ailenin ferdiyim. Çiftçilik büyük emek isteyen bir meslektir." dedi.

Tarımın insanlık tarihinin başlangıcından bu yana, hem en önemli geçim kaynağı olması hem de ekonomik disiplinlerin gelişmesinde dikkat edilen ilk sektör olması sebebiyle varlığını her dönem hassasiyetle sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Geçit, Yeşilyurt’un havası, suyu, iklimi, bereketli toprakları ve en önemlisi çalışkan ve üretken insanlarıyla tarımda güçlü bir potansiyele sahip olduğunu, bu zenginlikleri ön plana çıkarmak, geliştirmek ve büyütmek için de yatırımlar yapıp, projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, geçen yıl Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında hasadı yapılan 35 ton arpayı depremzede çiftçilere ücretsiz bir şekilde dağıtımını yaptıklarını, bununla birlikte tarım ve toprak sevgisini erken yaşlarda çocuklara aşılamak amacıyla anaokulu ve ilkokullarda "Yerli Tohum Milli Tarım" adı altında bilgilendirme etkinliklerine devam ettiklerini, çocukları ve gençleri tarıma teşvik etmek içinde her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Pandemi ve yaşanan deprem felaketlerinde tarımın öneminin bir kez daha anlaşıldığına vurgu yapan Geçit, "Yaptığımız binalar barınmak içindir, insanları ayakta tutacak tek şey beslenmedir ve doğal olarak ta tarımsal faaliyetlerdir. Çiftçilik mesleğini ve tarımsal faaliyetleri özendirecek, teşvik edecek çalışmalara bizler büyük bir ehemmiyet gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

44 bin adet meyve fidanıyla birlikte ilçenin dört bir tarafındaki verimli ve bereketli topraklardan daha fazla ürün toplayarak tarımsal kalkınmaya olan desteklerine bir yenisini daha eklediklerine vurgu yapan Başkan Geçit, dağıtımı yaptıkları fidanlardan 25 bin adet kayısı fidanını belediyeye hibe eden Özgüven Grup sahibi Eşref Kalan’a teşekkürlerini sundu. Başkan Geçit ayrıca tarımsal kalkınmayı destekleyen hizmetlerin yanı sıra fidan, fide ve tohum destekleriyle alın teriyle toprağa hayat veren, üretim yapan, bu alanda özveriyle, fedakârca çalışan çiftçilerin ve üreticilerin yanında yer almaya devam edeceklerini hatırlattı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, konuşmasından sonra 25 bin adet kayısı fidanını Yeşilyurt Belediyesine hibe eden Özgüven Grup sahibi Eşref Kalan’a teşekkür plâketi takdim ederken, daha sonra çiftçilere meyve fidanları tek tek teslim edildi. (İLKHA)

Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor

Şanlıurfa’da otomobil yangını

Kaçak elektrik faciası: Teknisyen ölümden döndü

Brent petrolün varili 72 dolar seviyesinde

Av yasağına uymayan şahıslar suçüstü yakalandı

Müftü Haliloğlu: Kadir Gecesi Ramazanın zirvesidir

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

CHP kurultayı soruşturması: 11 delegeden para karşılığı oy kullanıldığı iddiası

Filistinli gazeteciler ölümle yüzleşerek gerçekleri dünyaya taşıyor

"Bin aydan daha hayırlı" Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Hava sıcaklıkları doğu kesimlerde artacak

Yetimler Vakfı’ndan Bingöl'de Ramazan yardımı

Taksim ve Şişhane metro istasyonları yeniden açıldı

Katil rejim Kudüs’te 7 çocuk babası Filistinliyi şehit etti

Emekli ikramiyesini 4 bin TL'ye çıkaracak teklif TBMM'de

Bingöl’de firari 80 kişi yakalandı

Başsavcılıktan "tutuklular emniyette bekletiliyor" iddialarına yalanlama

Bingöl’de arı kovanı hırsızlığı: 1 şüpheli yakalandı

100 bin kişi Mescid-i Aksa'da teravih namazı kıldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri, Gazze için sesini yükseltmeli ve somut adımlar atmalıdır

Fransa'da iki Alpha jeti çarpıştı

Libya, fidye için alıkonulan 82 göçmeni kurtardı

ABD Başkan Yardımcısı tepkilerin gölgesinde Grönland'ı ziyaret edecek

Teksas'ta 23 kişiyi öldüren saldırgana idam cezasından kurtulması anlaşma teklif edildi

RTÜK Başkanı Şahin: Kurumumuza ve yöneticilerimize yapılan tüm tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunulacak

İletişim Başkanı Altun'dan Özgür Özel'in "boykot" çağrılarına tepki

Bakan Güler: PKK ve uzantıları bir an önce fesih kararını almalı

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü 6 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ