Malatya'da 8 hafizeye taç giydirildi

Tarih: 10.05.2025 15:31 Güncelleme: 10.05.2025 15:31
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Malatya TOBB Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kız Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 8 hafizeye düzenlenen merasimle taçları giydirildi.

TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen "Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme" projesi kapsamında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, TOBB Hafız İmam-Hatip ortaokulunda şimdiye kadar 108 öğrenci hafız olurken, bunlardan 64'ü son bir yılda geçilen koro sistemi ile hafız olmaya hak kazandı.

Yeşilyurt İlçe Müftülüğü tarafından, okulun toplantı salonunda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 8 kız hafız için "Taç giydirme" merasimi düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, TOBB Hafızlık Ortaokulu Müdürü Feyzullah Acar'ın açılış konuşması ile devam etti.

Okul Müdürü Feyzullah Acar, projenin hafızlık sürecini akademik gelişimle destekleyerek, donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirtti. Acar, 2020-2021 eğitim yılından itibaren sürdürülen proje, öğrencilerin hafızlık sürecinde zihinsel gelişimini desteklediğini, disiplinli ve planlı çalışma becerisi kazanmalarına yardımcı olduğunu söyledi.

"Şu ana kadar 108 öğrencimiz hafızlık sürecini tamamladı"

Acar, "Hafız öğrencilerimiz akademik başarısı yüksek, sosyal becerileri gelişmiş, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişiyor. Şu ana kadar 108 öğrencimiz hafızlık sürecini tamamladı, bunlardan 64'ü bu sene koro sistemi ile hafız oldu. Okulumuzda hafız öğrencilerin gelişimini sağlamak amacıyla sportif, sanatsal ve kültürel alanlarda 22 proje uygulanmaktadır." İfadelerini kullandı.

Acar, okulun gelişimine katkı sunan İl ve İlçe Müftülüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, öğrencilere, velilere ve eğitimcilere teşekkür ederek, hafızlığını tamamlayan öğrencileri kutladı.

Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu ise yaptığı konuşmada, TOBB Hafızlık Proje Okulu'nda akademik eğitim ile hafızlık sürecinin birlikte yürütüldüğünü belirterek, öğrencilerin sadece bir yıl gibi kısa sürede hafızlıklarını tamamlamalarının önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

"Öğrencilerimiz akademik derslerine de kesintisiz devam etmektedir"

Müftü Dolu, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortak protokolü kapsamında Türkiye'nin her ilinde uygulanan program, Malatya'da TOBB Hafızlık Proje Okulu ve Selahattin Eyyubi Uygulama Okulu'nda devam etmektedir. Öğrencilerimiz hem Kur'an kursu öğreticilerinin rehberliğinde hafızlık eğitimini sürdürmekte hem de akademik derslerine kesintisiz devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Müftü Dolu, hafızlıklarını tamamlayarak taç giydirilen 8 öğrencinin bundan sonra hem hafızlıklarını güçlendireceğini hem de akademik eğitimlerine devam edeceklerini ifade etti.

Etkinlik sonunda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşarken, veliler ve öğretmenler de bu sürece destek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Müftü Dolu, öğrencileri tebrik ederek, eğitime katkı sunan tüm hocalara teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Hafizelere taç giydirilerek, kendilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Merasime; İl Müftüsü Ramazan Dolu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafiz İmer, okul idarecileri, eğitimciler, öğrenciler ile velileri katıldı. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: malatya'da 8 hafizeye taç giydirildi

Trafo patlaması izdihama yol açtı: 29 öğrenci öldü

BM: Gazze'de sağlık hizmetlerinden söz etmek mümkün değil

Sivas'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

Büyükşehir Belediyesi'nden yerinde dönüşüm uyarısı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan, ‘Uyuşturucu İle Mücadele Günü’ mesajı

Belediye Başkanı Geçit: Muharrem ayı; hüznün, ibadetin, şükrün ve paylaşmanın ayıdır

HÜDA PAR'dan Bingöl'de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Türkiye, içerideki kripto siyonistlerle yüzleşmelidir!

Şanlıurfa’da “Hayatı kolaylaştıran küçük adımlar” sergisi ilgi gördü

HÜDA PAR’dan Bingöl'de Yeni Mahalle'ye ziyaret

Şanlıurfa'da ezan ve hutbe yarışması düzenlendi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu meclisin anayasa yapma yetkisi vardır

HÜDA PAR’dan eczacı ve doktorlara yeşil pasaport verilmesi hakkında kanun teklifi

Şanlıurfa’da düzenlenen fıstık panelinde verim ve kalite vurgusu

MASKİ'den Güneşli Mahallesi'ne içme suyu

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kerbela, zulme karşı direnişin, hak ve hakikat uğruna verilen onurlu mücadelenin sembolüdür

Şanlıurfa'da traktör kazası: Sürücü yaralandı, araç ikiye bölündü

Aile Terapisti Aslan: İletişimsizlik ve dijitalleşme boşanmalarda büyük rol oynuyor

Anız yakan şahsa idari para cezası kesildi

Şanlıurfa'da bayat döner satışı yapan lokantaya 42 bin lira ceza

Hür Gençlik, Şırnak’ta madde bağımlılığına karşı broşür dağıttı

HAK-İŞ Ağrı Başkanı Yıldırım: "İşçinin iradesi kırmızı çizgimizdir"

Operatörlerin cayma bedeli oyunu: Operatör değiştiren vatandaşlar fatura şoku yaşıyor

Yeğenini kurtarmak isterken kanalda boğularak hayatını kaybetti

HAK-İŞ Malatya şubesinden kamu sözleşmesi tepkisi: İşçinin iradesi kırmızı çizgimizdir!

AİÇÜ tıp fakültesi mezuniyet töreni düzenlendi

Adana’da bağımlılıkla mücadelede kurumlar arasında iş birliği protokolü

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Çetin: Bağımlılıktan kurtulmanın ön koşulu bırakmayı istemektir

Okul binasının çatı sökümü esnasında yangın çıktı

Yaz Kur'an kursları için hazırlıklar tamam: Çocuklar camilerde hem ilim hem ahlak öğrenecek

Yükleniyor