• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Malatya'da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

10 Ocak 2025, Cuma 19:32
10 Ocak 2025, Cuma 19:32
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, AFAD İl Müdürlüğü’nde Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, ilde afet sonrası süreçler, yürütülen çalışmalar ve koordinasyon faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, "Sizlere, çalışma arkadaşlarım olarak, birlikte çalıştığımız süre boyunca göstermiş olduğunuz fedakârlık ve gayretten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten, asrın felaketinden sonra bu süreçleri yönetme ve inşaat sürecini dönüştürme noktasında büyük bir emek ve hassasiyet gösterdiniz. Bu çabanızı takdirle karşılıyorum ve bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünkü toplantımızda sizden beklentim, çözülemeyen konuları açıkça dile getirmenizdir. Önümüzdeki süreçte hangi sorunları çözeceğimize odaklanalım. Toplantılarımızı daha verimli hale getirmek adına, tüm gündem maddelerini tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Toplantıda, kentte devam eden rezerv alanların son durumu, yıkılması gereken yerlerdeki sorunların en kısa sürede çözülerek yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, metruk binaların yıkılması veya çevresinin kapatılarak güvenli hale getirilmesi, kentsel dönüşüm projeleri, altyapı çalışmaları ve afet sonrası ihtiyaç duyulan diğer projeler ele alınarak, kurumların görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları Abdulselam Bıçak ve Osman Kural, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Belediye Başkan Yrd. Metin Ünlü, Yeşilyurt Belediye Başkan V. Hasan Atay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Nusret Mum, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Daire Başkanı Hamza Bozkurt, İmar Daire Başkanı Gökçek Poyraz, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mevlüt Geleri, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Abdulkadir Çiğdem, FEDAŞ-AKSA Müessese Müdürü Orkun Özgan, Aksa Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Güngör Ateş, İl Yazı İşleri Müdür V. İsmet Timur, YİKOB Müdür V. Cevdet Sel, TOKİ Temsilcisi Emrah Acar ve Emlak Konut Temsilcisi Yunus Emre Demirkıran katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması

Libya'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Rutte: AB, Ukrayna’ya ihtiyaç dışı silah vermemeli

Norveç ve Almanya’dan savunma iş birliği anlaşması

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi Başkanı Şaas ile görüştü

Kayseri'de yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Zelenskiy: Ukrayna'daki tüm enerji santralleri Rus saldırılarında hasar gördü

Malatya'da silahlı kavga: 1 gözaltı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile ABD’li mevkidaşı Rubio görüştü

ABD-İran müzakerelerinde ikinci tur Cenevre'de

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Siyonist işgalciler ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de can kaybı artıyor

MİT Başkanı Kalın Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı

Küba’da petrol rafinerisinde yangın 

Mersin'de 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Meteorolojiden bazı bölgeler için çığ uyarısı

Bulgaristan'da park halindeki bir tır'a başka bir tır çarptı: 2 ölü

Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Dr. Tekruri: Şehitliği istemek, cihadı imkânlarımız el verdiği kadar yerine getirmek ile mümkün olur

Bitlis’te iş yerleri heyelanın altında kaldı

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı'ndan Kürtçe anadil yürüyüşü

Emine Erdoğan 22 okul kütüphanesinin açılışını yaptı

ABD ordusu Karayipler'de bir tekneye saldırdı: 3 ölü

Sağanak yağış Bitlis’te yolları göle çevirdi: Vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması