• BIST 100

    16055,59%2,91
  • DOLAR

    44,04% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7356,58% 1,12
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Malatya'da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

10 Ocak 2025, Cuma 19:32
10 Ocak 2025, Cuma 19:32
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, AFAD İl Müdürlüğü’nde Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, ilde afet sonrası süreçler, yürütülen çalışmalar ve koordinasyon faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, "Sizlere, çalışma arkadaşlarım olarak, birlikte çalıştığımız süre boyunca göstermiş olduğunuz fedakârlık ve gayretten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten, asrın felaketinden sonra bu süreçleri yönetme ve inşaat sürecini dönüştürme noktasında büyük bir emek ve hassasiyet gösterdiniz. Bu çabanızı takdirle karşılıyorum ve bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünkü toplantımızda sizden beklentim, çözülemeyen konuları açıkça dile getirmenizdir. Önümüzdeki süreçte hangi sorunları çözeceğimize odaklanalım. Toplantılarımızı daha verimli hale getirmek adına, tüm gündem maddelerini tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Toplantıda, kentte devam eden rezerv alanların son durumu, yıkılması gereken yerlerdeki sorunların en kısa sürede çözülerek yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, metruk binaların yıkılması veya çevresinin kapatılarak güvenli hale getirilmesi, kentsel dönüşüm projeleri, altyapı çalışmaları ve afet sonrası ihtiyaç duyulan diğer projeler ele alınarak, kurumların görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları Abdulselam Bıçak ve Osman Kural, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Belediye Başkan Yrd. Metin Ünlü, Yeşilyurt Belediye Başkan V. Hasan Atay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Nusret Mum, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Daire Başkanı Hamza Bozkurt, İmar Daire Başkanı Gökçek Poyraz, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mevlüt Geleri, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Abdulkadir Çiğdem, FEDAŞ-AKSA Müessese Müdürü Orkun Özgan, Aksa Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Güngör Ateş, İl Yazı İşleri Müdür V. İsmet Timur, YİKOB Müdür V. Cevdet Sel, TOKİ Temsilcisi Emrah Acar ve Emlak Konut Temsilcisi Yunus Emre Demirkıran katıldı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Vietnam’da yakıt krizi kapıda, uzaktan çalışma geri dönüyor

Gazze için hukuki seferberlik: Küresel Sumud Filosu’nun yanındayız

Kazakistan’da yeni anayasa için sandık kuruluyor

Duruşma görüntülerini paylaşanlar hakkında soruşturma

Kapıkule’de 8 kilo kokain ele geçirildi

İşgalci rejimin Lübnan'da katliamları sürüyor

Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Türkiye nükleer enerji vizyonunu Paris’te anlattı

İstanbul’da forex dolandırıcılığı operasyonu: 140 gözaltı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, ‘sahte bayrak’ operasyonlarına dikkat çekti: Siyonistlerin oyununa gelmeyelim!

Yozgat’ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de 1.200 yataklı yeni şehir hastanesi kurulacak

Afyonkarahisar’da araçta uyuşturucu ele geçirildi

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iş yerleri kapatıldı

Siirt’te 5 hastanın tam kapalı kalp damarı açıldı

Adana’da üst geçit krizi: Vatandaşlar trafikte canını riske atıyor

Mardin’de kuduz şüphesiyle bir mahalle karantinaya alındı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor