• BIST 100

    15349,56%0,62
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,24% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6401,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    10384,03% 0,36

Malatya'da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

10 Ocak 2025, Cuma 19:32
10 Ocak 2025, Cuma 19:32
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, AFAD İl Müdürlüğü’nde Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, ilde afet sonrası süreçler, yürütülen çalışmalar ve koordinasyon faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, "Sizlere, çalışma arkadaşlarım olarak, birlikte çalıştığımız süre boyunca göstermiş olduğunuz fedakârlık ve gayretten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten, asrın felaketinden sonra bu süreçleri yönetme ve inşaat sürecini dönüştürme noktasında büyük bir emek ve hassasiyet gösterdiniz. Bu çabanızı takdirle karşılıyorum ve bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünkü toplantımızda sizden beklentim, çözülemeyen konuları açıkça dile getirmenizdir. Önümüzdeki süreçte hangi sorunları çözeceğimize odaklanalım. Toplantılarımızı daha verimli hale getirmek adına, tüm gündem maddelerini tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Toplantıda, kentte devam eden rezerv alanların son durumu, yıkılması gereken yerlerdeki sorunların en kısa sürede çözülerek yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, metruk binaların yıkılması veya çevresinin kapatılarak güvenli hale getirilmesi, kentsel dönüşüm projeleri, altyapı çalışmaları ve afet sonrası ihtiyaç duyulan diğer projeler ele alınarak, kurumların görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları Abdulselam Bıçak ve Osman Kural, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Belediye Başkan Yrd. Metin Ünlü, Yeşilyurt Belediye Başkan V. Hasan Atay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Nusret Mum, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Daire Başkanı Hamza Bozkurt, İmar Daire Başkanı Gökçek Poyraz, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mevlüt Geleri, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Abdulkadir Çiğdem, FEDAŞ-AKSA Müessese Müdürü Orkun Özgan, Aksa Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Güngör Ateş, İl Yazı İşleri Müdür V. İsmet Timur, YİKOB Müdür V. Cevdet Sel, TOKİ Temsilcisi Emrah Acar ve Emlak Konut Temsilcisi Yunus Emre Demirkıran katıldı. (İLKHA)

İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 455'e yükseldi

Patagonya'daki yangınlarda 12 bin hektarlık alan küle döndü

Rusya: Ukrayna'da son bir haftada 5 yerleşim yerini ele geçirdik

Hakkında 27 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Erzurum’da “1001 Hatim” geleneğinin duası yapıldı

Batman–Beşiri kara yolunda feci kaza: 1’i ağır 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC Ekonomik Örgütler Toplantısı’na katıldı

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nde hasta yoğunluğu şikâyetlere neden oldu

Suriye Ordusu SDG-PKK/YPG mevzilerine yönelik operasyona başladı

Mardin’de kaybolan iki çocuk gölette ölü bulundu

İngiltere'de 'Süper virüs' hızla yayılıyor

Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş'ten 17 Ocak Mesajı

ABD'den İran'a yaptırım kararı

Fransa'dan ABD'ye: Grönland egemen bir devletin parçası

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD heyetini kabul etti

Slovakya ile ABD'den nükleer santral adımı

Trump'tan Grönland konusunda ABD ile uyumsuz ülkelere gümrük vergisi tehditi

Batman’da bahis operasyonu: 11 şüpheli yakalandı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonlarında 189 şüpheli yakalandı

Dışişleri Bakanı Fidan Ummanlı mevkidaşı ile görüştü

Tarsus’ta Filistin şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Kütahya’da kapatılan bazı hayvan pazarları açılıyor

ABD'de Minnesota kaynaklı gerilim sürüyor: Protestocular ile ICE ekipleri karşı karşıya geldi

Japonya ile İtalya arasında 'özel stratejik ortaklık' anlaşması

Batman'da park halindeki otomobil alevlere teslim oldu

Kastamonu’da uyuşturucu ve silah ele geçirildi: 8 gözaltı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Erzurum’da temaslarda bulundu

Şanghay İşbirliği Örgütü: İran'nın içişlerine müdahaleye karşıyız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 455'e yükseldi

Patagonya'daki yangınlarda 12 bin hektarlık alan küle döndü

Rusya: Ukrayna'da son bir haftada 5 yerleşim yerini ele geçirdik

Hakkında 27 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Erzurum’da “1001 Hatim” geleneğinin duası yapıldı