• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Malatya'da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

10 Ocak 2025, Cuma 19:32
10 Ocak 2025, Cuma 19:32
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, AFAD İl Müdürlüğü’nde Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, ilde afet sonrası süreçler, yürütülen çalışmalar ve koordinasyon faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, "Sizlere, çalışma arkadaşlarım olarak, birlikte çalıştığımız süre boyunca göstermiş olduğunuz fedakârlık ve gayretten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten, asrın felaketinden sonra bu süreçleri yönetme ve inşaat sürecini dönüştürme noktasında büyük bir emek ve hassasiyet gösterdiniz. Bu çabanızı takdirle karşılıyorum ve bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünkü toplantımızda sizden beklentim, çözülemeyen konuları açıkça dile getirmenizdir. Önümüzdeki süreçte hangi sorunları çözeceğimize odaklanalım. Toplantılarımızı daha verimli hale getirmek adına, tüm gündem maddelerini tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Toplantıda, kentte devam eden rezerv alanların son durumu, yıkılması gereken yerlerdeki sorunların en kısa sürede çözülerek yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, metruk binaların yıkılması veya çevresinin kapatılarak güvenli hale getirilmesi, kentsel dönüşüm projeleri, altyapı çalışmaları ve afet sonrası ihtiyaç duyulan diğer projeler ele alınarak, kurumların görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları Abdulselam Bıçak ve Osman Kural, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Belediye Başkan Yrd. Metin Ünlü, Yeşilyurt Belediye Başkan V. Hasan Atay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Nusret Mum, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Daire Başkanı Hamza Bozkurt, İmar Daire Başkanı Gökçek Poyraz, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mevlüt Geleri, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Abdulkadir Çiğdem, FEDAŞ-AKSA Müessese Müdürü Orkun Özgan, Aksa Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Güngör Ateş, İl Yazı İşleri Müdür V. İsmet Timur, YİKOB Müdür V. Cevdet Sel, TOKİ Temsilcisi Emrah Acar ve Emlak Konut Temsilcisi Yunus Emre Demirkıran katıldı. (İLKHA)

Gazze'deki işgal rejimi ajanları ateşkesi bozma peşinde

Vaiz Döner: Kudüs’le bağlarımızı güçlendirmezsek bu davaya sahip çıkamayız

SGK’dan tedavi giderlerine destek: Geri ödeme kapsamı genişletildi

E-ticarette fahiş fiyata sıkı denetim

Başarılı öğrencilere burs desteği

İngiltere’den Türkiye’nin de aralarında olduğu 16 ülke için seyahat uyarısı

Ankara’da hurdacılara operasyon: 2 gözaltı

Yılın ilk faiz kararı perşembe günü açıklanacak

İran'da protestolar sona erdi, normalleşme süreci başladı

Şara, Suriyeli Kürtlerle ilgili kararname imzaladı

AB'den siyonist rejime E1 tepkisi: Yerleşim planını durdurun

Trabzon merkezli 19 ilde dolandırıcılık operasyonu: 23 tutklama

Tehdit de onlardan "risk" uyarısı da: İran ve Karayipler üzerinde uçuşlara uyarı

Birçok kentte kar, kuvvetli yağış ve rüzgâr bekleniyor

Umut Kervanı, Suriye'de savaş mağdurlarına yardım ulaştırdı

HAMAS: Gazze'de süren katliamlar ateşkesi açıkça ihlal ediyor

PKK/SDG Doğu Halep'ten çekiliyor

Suriye'de Kürt Hakları Kararnamesi

Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu: Bakan Fidan "Yürütme Kurulu"nda

Gazze'de 24 saatte 14 şehit, 18 yaralı

İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 455'e yükseldi

Patagonya'daki yangınlarda 12 bin hektarlık alan küle döndü

Rusya: Ukrayna'da son bir haftada 5 yerleşim yerini ele geçirdik

Hakkında 27 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Erzurum’da “1001 Hatim” geleneğinin duası yapıldı

Batman–Beşiri kara yolunda feci kaza: 1’i ağır 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC Ekonomik Örgütler Toplantısı’na katıldı

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nde hasta yoğunluğu şikâyetlere neden oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'deki işgal rejimi ajanları ateşkesi bozma peşinde

Vaiz Döner: Kudüs’le bağlarımızı güçlendirmezsek bu davaya sahip çıkamayız

SGK’dan tedavi giderlerine destek: Geri ödeme kapsamı genişletildi

E-ticarette fahiş fiyata sıkı denetim

Başarılı öğrencilere burs desteği

İngiltere’den Türkiye’nin de aralarında olduğu 16 ülke için seyahat uyarısı

Ankara’da hurdacılara operasyon: 2 gözaltı