• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Malatya'da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

10 Ocak 2025, Cuma 19:32
10 Ocak 2025, Cuma 19:32
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, AFAD İl Müdürlüğü’nde Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, ilde afet sonrası süreçler, yürütülen çalışmalar ve koordinasyon faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, "Sizlere, çalışma arkadaşlarım olarak, birlikte çalıştığımız süre boyunca göstermiş olduğunuz fedakârlık ve gayretten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten, asrın felaketinden sonra bu süreçleri yönetme ve inşaat sürecini dönüştürme noktasında büyük bir emek ve hassasiyet gösterdiniz. Bu çabanızı takdirle karşılıyorum ve bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünkü toplantımızda sizden beklentim, çözülemeyen konuları açıkça dile getirmenizdir. Önümüzdeki süreçte hangi sorunları çözeceğimize odaklanalım. Toplantılarımızı daha verimli hale getirmek adına, tüm gündem maddelerini tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Toplantıda, kentte devam eden rezerv alanların son durumu, yıkılması gereken yerlerdeki sorunların en kısa sürede çözülerek yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, metruk binaların yıkılması veya çevresinin kapatılarak güvenli hale getirilmesi, kentsel dönüşüm projeleri, altyapı çalışmaları ve afet sonrası ihtiyaç duyulan diğer projeler ele alınarak, kurumların görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları Abdulselam Bıçak ve Osman Kural, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Belediye Başkan Yrd. Metin Ünlü, Yeşilyurt Belediye Başkan V. Hasan Atay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Nusret Mum, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Daire Başkanı Hamza Bozkurt, İmar Daire Başkanı Gökçek Poyraz, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mevlüt Geleri, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Abdulkadir Çiğdem, FEDAŞ-AKSA Müessese Müdürü Orkun Özgan, Aksa Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Güngör Ateş, İl Yazı İşleri Müdür V. İsmet Timur, YİKOB Müdür V. Cevdet Sel, TOKİ Temsilcisi Emrah Acar ve Emlak Konut Temsilcisi Yunus Emre Demirkıran katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Birçok il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD'de 400 binden fazla ev elektriksiz kaldı

Batman’da köy yollarını açmak için karla mücadele devam ediyor

İstanbul’da narkotik operasyonu: 54 kilo 600 gram eroin ele geçirildi

Adıyaman'da konut sevinci yarım kaldı

DMM’den Şam Havalimanı iddialarına yalanlama

Moğolistan topraklarının yaklaşık yüzde 90'ı karla kaplı

HÜDA PAR'dan Suriye için yapılan acil yardım çağrısına destek

Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri 27 Ocak'ta yapılacak.

Batman Yeşilay ve Kızılay’dan İş Birliği Mesajı

Batı Şeria'da bir genç işgalciler tarafından şehit edildi

Batman’da trafoda patlama: Mahalle elektriksiz kaldı

Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 firari yakalandı

Avustralya'da köpekbalığı saldırıları: Bir ölü 3 yaralı

Soğuk hava balık tezgahlarına da vurdu

Gaziantep'te ruhsatsız silah ve uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Afgan yönetimden kısıtlamaların kaldırılması çağrısı

Diyarbakır’da sis ve buzlanma zincirleme kazaya yol açtı: 7 yaralı

HAMAS liderlerinden Atallah Ebu El Subh vefat etti

Beylikdüzü'nde yaşanan elektrik kesintisi mahalleliyi mağdur ediyor

Türkiye üniversiteleri THE 2026’da yükselişte

Çalışma Bakanlığı 100 iş müfettiş yardımcısı alacak

Endonezya'da heyelan: 16 ölü, onlarca kişi kayıp

Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına dikkat: Uzmanından önemli uyarılar

Yoğun sis Çanakkale Boğazı’nı kapattı, feribot seferleri durdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Birçok il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD'de 400 binden fazla ev elektriksiz kaldı

Batman’da köy yollarını açmak için karla mücadele devam ediyor

İstanbul’da narkotik operasyonu: 54 kilo 600 gram eroin ele geçirildi

Adıyaman'da konut sevinci yarım kaldı

DMM’den Şam Havalimanı iddialarına yalanlama

Moğolistan topraklarının yaklaşık yüzde 90'ı karla kaplı