-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya'da afetlere yönelik hazırlık, müdahale ve koordinasyon çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla Afet Koordinasyon Toplantısı, Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.
Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda il genelinde yürütülen afet risk azaltma çalışmaları, olası afetlere karşı alınan tedbirler, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik konular ele alındı.
Ayrıca, mevcut çalışmalar değerlendirilerek ihtiyaç duyulan yeni planlama ve uygulamalar hakkında görüş alışverişinde bulunularak, İlçe Kaymakamları ile video konferansı ile görüşme sağlandı.
Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında tüm afet grupları, saat 20.00 itibarıyla İl AFAD Merkezinde toplanarak il genelinde oluşabilecek risk ve tehlikeleri değerlendirildi.
Toplantıda; Merkez ve kırsal yolların açık tutulması, karayolları sorumluluğundaki yol ağlarında gerekli tedbirlerin alınması, eğitim ve öğretimin aksatılmadan devamı hususunda yapılan değerlendirme sonucunda eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi, don olaylarına karşı üreticilerin bilgilendirilmesi, emniyet, güvenlik ve asayiş hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, konteyner kentlerde barınan vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı bilgilendirilmesi, barınma, beslenme ve mahsur kalma risklerine yönelik tedbirlerin alınması, enerji iletim hatlarına ilişkin gerekli önlemlerin uygulanması konuları ele alındı.
Bu kapsamda Malatya ili genelinde karla mücadele çalışmaları; toplam 3 bin 554 personel ve bin 95 araç ile kesintisiz olarak sürdürülüyor.
Vali Seddar Yavuz, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekerek, vatandaşların güvenliği ve günlük yaşamın aksamaması adına tüm birimlerin 7/24 esasına göre görev başında olduğunu ifade etti.
Toplantıya Vali Yavuz'un Başkanlığı'nda Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mehmet Beytur, Vali Yardımcıları Ali Açıkgöz ve Talat Tabur, İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile ilgili kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. (İLKHA)
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Yükleniyor







