• BIST 100

    9757,14%-0,01
  • DOLAR

    34,09% 0,03
  • EURO

    37,96% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2823,86% 0,28
  • Ç. ALTIN

    4585,83% 0,18

Malatya'da Batı Şeria'da şehid edilen Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı

GÜNDEM 14.09.2024 18:25:10 0
Malatya

Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde işgal rejimini protesto ederken başından vurularak şehit edilen 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapıldı.

Malatya merkez Battalgazi ilçesinde sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen Malatyalılar, işgal rejimi tarafından Batı Şeria'da katledilen Şehid Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazına durdu.

Kernek Karagözlüler Camiinde kılınan ikindi namazından sonra düzenlenen basın açıklamasını Kudüs Kardeşlik Platformu Adına Hüseyin Söylemez okudu.

siyonist rejimin 70 yılı aşkın süredir Filistin'de sürdürdüğü işgalin tüm dünyanın gözleri önünde devam ettiğini belirten Söylemez, 7 Ekim sonrasındaki süreçte saldırılarını daha da artırdığını; çocuk, kadın, yaşlı ve sivilleri hedef almayı sürdürdüğünü ifade ederek 7 Ekimden bugüne 30 bine yakını kadın ve çocuk olmak üzere 41 binden fazla Filistinlinin şehit olduğunu, 95 binden fazla kişinin ise yaralandığını kaydetti.

"Eygi, işgale karşı duruşu ve onurlu mücadelesiyle hep hayırla yâd edilecektir"

Yalnızca Filistinliler değil, Filistin'e destek veren vicdan sahipleri de işgal rejiminin saldırılarına hedef olduğunu belirten Söylemez, "Dün, 'Zulüm bizdense ben bizden değilim' diyen Rachel Corrie'yi ve yüzlerce aktivisti katleden işgalciler; insan hakları ihlallerine, işlediği suçlara ve katliamlarına her an yenilerini ekliyor. Filistin'e destek vermek için işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, işgal askerlerinin yakın mesafeden açtığı ateşle şehit oldu. Eygi, işgale karşı duruşu ve onurlu mücadelesiyle hep hayırla yâd edilecektir." dedi. 

Bu yaşananlar karşısında tüm dünyanın ayağa kalkması gerekirken Filistinlilere bir fayda sağlamayan kınama ifadelerinin ötesine geçilemediğinin altını çizen Söylemez, "Halkları işgalci israilin zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Büyük görevler üstlendiği iddia edilen uluslararası kurum ve kuruluşlar, yaşananları sadece izlemekte, zulmün engellenmesi için hiçbir somut adım atmamaktadır. Gelinen süreçte; uluslararası hukuk işlevsiz kalmış, dünyaya uygarlık dersi vermeye kalkan Batılı ülkeler işgalci İsrail'in suçlarına ortak olmuş ve tüm bu yaşananlar karşısında İslam ülkeleri ne yazık ki sorumluluklarını yerine getirmemiştir." ifadelerini kullandı.

"Filistin'i savunmak ve işgale karşı durmak, sadece Filistin'i değil, insanlığı müdafaa etmektir"

İşgal rejiminin insan haklarını hiçe saydığını ve uluslararası hukuku tanımadığı vurgulayan Söylemez, şu ifadelere yer verdi:

"Sözlerin, yapılan çağrıların zulmü durdurmadığı görüldü. Uluslararası mekanizmaların tıkanıklığı ve işlevsizliği gün gibi ortada. Durum buyken, İslâm ülkeleri neyi bekliyor? Somut adımlar atmaları için Filistin'de daha neyin yaşanması gerekiyor? Unutulmamalıdır ki, işgalci israil sadece Filistin halkı için değil, başta bölgemiz olmak üzere tüm dünya ve tüm insanlık için büyük bir tehdittir. Filistin'i savunmak ve işgale karşı durmak, sadece Filistin'i değil, insanlığı müdafaa etmektir. Tarih, nice zulümler, nice zalimler gördü. Hiçbir zalim amacına ulaşamadı. Bugün her biri utançla, nefretle ve lanetle anılıyor. İşgalci israil bugün olduğu gibi yarın da lanetle anılacak, amacına hiçbir zaman ulaşamayacak, çocuklarına bırakacakları tek şey utanç olacak."

"Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip somut adımlarla Filistin'i desteklemelidir"

Söylemez, "Her zaman olduğu gibi Malatya'dan bir kere daha diyoruz ki; uluslararası toplum, uluslararası kuruluşlar ve devletler üzerlerine düşen sorumlulukları bir an önce yerine getirmelidir. Filistin halkının haklarının ihlal edilmediği bir zeminde adil bir ateşkes sağlanmalı ve işgal sona erdirilmelidir. Tüm dünya halkları tepkisini net bir şekilde göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip somut adımlarla Filistin'i desteklemelidir. israil, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir." şeklinde konuştu.

Tüm insanlığı Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için yapılan eylemleri desteklemeye davet eden Söylemez, "Fert fert her birimiz Filistin için elimizden geleni yapmalıyız. Bizler Malatya Sivil Toplum Kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz. Yeryüzünde ki tüm vicdanlı insanlar israil terör örgütünün azgınlığına, alçaklığına, korkaklığına bir kez daha şahit olsun! Allah zalim israil melununu kahreylesin, yerle yeksan oluşunu bizlere göstersin." dedi.  

Açıklamanın ardından Camii İmam hatibi Necmettin Ceylan, gıyabi cenaze namazını kıldırdı. (İLKHA)


Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 17 gözaltı

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

Lübnan'da çağrı cihazı patlamalarında şehit sayısı 12'ye yükseldi

Müftü Dolu: Çocuğun gelişimine anne karnından itibaren dikkat edilmesi gerekir

Mobilyacılar ve marangozların gözü yeni yerlerinin biran önce bitmesinde

Osmaniye'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Ankara Adliyesi önünde işgalcilerin katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için basın açıklaması yapıldı

Marmaray ve metrobüsün birbirine bağlayan üst geçit vatandaşları tedirgin ediyor

Erkek hafızlık yarışması Türkiye finalleri Siirt'te düzenlenecek

Malatya'da çarşı merkezi işyerleri teslimatı 2025'te başlıyor

Adana Balıkçılar Pazarı'nda yeni sezon heyecanı

Mersin'de 262 kilo metamfetamin ele geçirildi

BM, siyonist rejimin Filistin topraklarındaki yasa dışı varlığını oylayacak

Protein tozunda risk faktörlerine dikkat!

Kayseri'de uyuşturucu operasyonları: 28 gözaltı

Tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 796 ürün ele geçirildi

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programı Diyarbakır'da yapılacak

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için hibe desteği başvuruları başladı

Otomobil araç şarampole devrildi: 2 ölü

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?

729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamu kurumlarına yerleştirildi

Öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Irak, Lübnan'a 15 tondan fazla tıbbi yardım gönderdi

Şanlıurfa’da eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

 Meşhur iskambo üzüm pekmezi tezgahlarda

Muhtarlar, başta doğalgaz olmak üzere mahalle sorunları İçin AK Parti İl Başkanı Şansi ile görüştü

MSB: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Adıyaman'da milyonlarca yavru balık suya bırakıldı

3 milyar liralık sahte fatura tespit edildi

Bursa'da okul servisi ile hafif ticari araç çarpıştı: 11 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku