GÜNDEM 29.12.2024 15:39:40 0

Malatya'da binlerce kişi "Dünya Şehit Çocuklar Günü" için yürüdü

Malatya
Haberi Sesli Oku

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından, Malatyalı çocuklardan "Gazze Direnişine Bin Selam" sloganıyla "Dünya Şehit Çocuklar Günü" için düzenlediği etkinlikte, 7'den 70'e binlerce kişi Gazze'ye desteklerini dile getirdiler.

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu, "Dünya Şehit Çocuklar Günü" münasebetiyle yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplayan 7'den 70'e binlerce kişinin düzenlediği yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde son buldu.

Cami bahçesinde Malatyalı çocukların Gazze üzerine çizdikleri resimler sergilendi. Çocuklardan Muhammed Baştuğan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Ömer Can adlı çocuğun yaptığı basın açıklaması ile devam etti.

"Yaklaşık 15 aydır Gazze'de şehit edilenlerin yüzde 40'ı çocuklardan oluşmaktadır"

İnsanlığın Filistin, Doğu Türkistan, Arakan, Suriye, Irak ve Afganistan başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde zulme şahit olduğunu ve şahit olmaya devam ettiğini belirten Can, "7 Ekim 2023 tarihinden bugüne insanlık tarihinin görmediği bir şekilde Gazze'de Filistin halkının maruz kaldığı bir soykırıma şahit oluyoruz. Yaklaşık 15 aydır devam eden bu insanlık dışı muamelede öldürülenlerin yüzde 40'ını çocuklar oluşturmaktadır. Sivillerin sığındığı yerler, hastaneler, okullar ayırım gözetilmeksizin bombalanmakta ve yakılıp yıkılmaktadır. Annelerinin kuzusu olan çocuklar daha hayatı tanımadan açık hava hapishanesinde ölümle tanışıyorlar! Modern dünyanın birçok liderinin sessiz kaldığı ve göz yumduğu bu soykırıma dur demek için 15 aydır meydanlarda protestolar etkinlikler yapıyor ve zalimlere 'Dur!' diye haykırıyoruz." şeklinde konuştu.

"Dedesinin kucağında bütün dünyanın gördüğü Reem'in cansız bedeninin vicdan sahibi tüm yürekleri sızlattı"

Can, Aralık 2023 yılında dedesinin kucağında bütün dünyanın gördüğü Reem'in cansız bedeninin vicdan sahibi tüm yürekleri sızlattığını belirtti.

Can, "Çocuk Şehit Reem'in doğum günü olan 23 Aralık gününü 'Dünya Şehit Çocuklar Günü' ilan ederek; yaşanan bu acıyı meydanlarda hep birlikte lanetlemiştik. Bu yıl bu haftayı, 'Dünya Şehit Çocukları Haftası' olarak ilan edip, insanlığın kabuk bağlayan yüreklerini titretmeye çalışacağız." dedi.

"Sizden ricamız her zaman mazlumun yanında olup; dünyanın tüm mazlumlarının ve bizlerin çığlıklarını, seslerini duyurmanızdır"

Can, basın mensuplarına seslenerek, "Sizden ricamız her zaman mazlumun yanında olup; dünyanın tüm mazlumlarının ve bizlerin çığlıklarını, seslerini duyurmanızdır." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Malatya'da yapılan Gazze'ye mektup yarışması birincisi Esma Gök'ün okuduğu mektup, Yiğit Ali Dönmezer'in "Ufka bak yiğidim" adlı şiiri seslendirmesi ve Eymen Demirci adlı çocuğun yaptığı duanın ardından etkinlik son buldu.

Etkinliğin sonunda Gazzeli şehit çocuklar için çok sayıda balon havaya bırakıldı. (İLKHA)

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Yükleniyor