• BIST 100

    10698,67%0,01
  • DOLAR

    42,34% 0,08
  • EURO

    49,14% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5537,43% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9198,84% 0,10

Malatya'da depremzedeler için yapılan kalıcı konutların teslimi sürüyor

18 Kasım 2025, Salı 17:40
18 Kasım 2025, Salı 17:40
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Vali Seddar Yavuz, Bahçebaşı 5. etapta yapımı tamamlanan 902 konutun teslim edildiğini, 6. etapta ise 1.050 konut ve 20 iş yerinin hak sahiplerine kademeli olarak verilmeye başlandığını açıkladı.

Malatya'da depremzede vatandaşlar için yapılan kalıcı konutların teslimi aralıksız sürüyor.

Battalgazi ilçesi Bahçebaşı 6. etap konut alanında anahtar teslim töreni düzenlendi.

Gerçekleştirilen anahtar teslim programında konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, hem tamamlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi hem de hak sahiplerine çağrıda bulundu.

"Depremde yuvasını kaybeden kardeşlerimizi yeniden yuvalarına kavuşturuyoruz"

Vali Yavuz, "Yine bugün çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Çünkü depremde konutlarını kaybeden, yuvalarını kaybeden kardeşlerimizi Allah'a hamdolsun yuvalarına kavuşturuyoruz. Konutlarımızın anahtarlarını teslim etmeye devam ediyoruz. Daha önce burada 5. etabın anahtarlarını bir törenle teslim etmeye başlamıştık." diye haturlattı.

"Halen anahtarlarını teslim almamış hemşehrilerimizin de anahtarlarını bir an önce almalarını istirham ediyoruz"

Vali Yavuz, 5. etapta teslimlerin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, "Bugün itibariyle 5. kısımda 902 konutun anahtarını teslim ettik. Burada hepinizin bildiği gibi toplam 1.130 konutumuz bulunuyordu. Halen anahtarlarını teslim almamış hemşehrilerimizin de anahtarlarını bir an önce teslim almalarını özellikle istirham ediyoruz." dedi.

"6. etapta 1.050 konut ve 20 iş yeri bugün itibariyle teslim edilmeye başlandı"

Vali Yavuz, 6. etapta çalışmaların hızla ilerlediğini belirterek şöyle konuştu: "6. etapla ilgili geldiğimizde de dedik ki, en kısa zamanda bu etabı sizlere teslim edeceğiz. İçinde bulunduğumuz bu 6. etapta 1.050 konut ve 20 iş yerimiz bulunuyor. Bugün E310 ve E311 bloklardaki hak sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğiz."

Konut teslimlerinin kontrollü ve periyotlu şekilde sürdüğünü ve yaşanabilecek karışıklıkları önlemek için planlı teslimat takvimi uyguladıklarını belirten Yavuz, şöyle devam etti:

"Kurumlarımız, bloklar hazır oldukça mesajlar atarak, telefonla arayarak belirli bir periyot içerisinde buradaki tüm blokları kısa zaman içerisinde teslim etmeyi planlıyor. Teslimatlar sırasında ortaya çıkabilecek zorlukları ve eksiklikleri azaltmak için bu yöntemi belirledik."

"Bugünün değil, geleceğin Malatya'sını kuruyoruz"

Vali Yavuz, yapılan konutların uzun vadeli bir vizyonun ürünü olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Bir kez daha ifade etmek isterim ki biz bugünün Malatya'sını değil, geleceğin Malatya'sını inşa ediyoruz. Çocuklarınıza, torunlarınıza güvenle emanet edebileceğiniz, güvenli konutlar; sosyal donatılarıyla ve her türlü konforuyla düşünülmüş yaşam alanları inşa ediyoruz."

Yavuz, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek açıklamasını şöyle tamamladı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, TOKİ'ye, Emlak Konut'a, AFAD'a ve işçisinden müteahhidine kadar emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

"Dün gece sabaha kadar uyuyamadım"

Anahtarlarını teslim alan vatandaşlardan Nurgül Birgün, "Konteynerde oturuyorduk. Allah'a çok şükür, burası nasip olduktan sonra dün gece sabaha kadar uyumadım. O kadar dua ettim ki… Rabb'im bize de nasip etti. Cumhurbaşkanımızdan, Bakanımız Murat Kurum'dan ve valimizden, Allah razı olsun. Ev çok güzel, çok hoşumuza gitti. Rabbim bir daha bu depremleri bize göstermesin." ifadelerini kullandı.

Eşi Orhan Birgün ise "Sayın Cumhurbaşkanıma, Sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ev çok güzel, herkese böyle bir ev nasip olsun." dileğinde bulundu. (İLKHA)

İstanbul'da şap karantinası

İstanbul’da geniş çaplı uyuşturucu operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Kazakistan'da ev yangını: 9'u çocuk 12 ölü

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarının II. birleşimi yapıldı

Bursa'da 4 kilo 200 gram kubar esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Müftü Aruk: Boşanmaların temel nedeni evliliklerin dini ölçülere göre yürütülmemesidir

Müftü Aruk: Boşanmaların temel nedeni evliliklerin dini ölçülere göre yürütülmemesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emek istismarına karşı çıkmak fazilettir, onurlu bir mücadeledir

Batı Şeria'da direnişten bıçaklı eylem: 1 ölü 3 yaralı

Aydıncık’ta genç arıcılara ekipman desteği

Dr. Öğr. Üyesi Baydar:Türkiye’de su kaynakları hızla azalıyor, bugünden doğru adımlar atılmalı

Bakan Kacır: OSB'lerimizi geliştirerek sektörlerin geleceğe taşınmasını amaçlıyoruz

KDP Başkanı Barzani ile Irak Başbakanı Sudani bir araya geldi

Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi’ne 280 esnaf taşındı

Şanlıurfa’da “Bir fidan, bir umut” etkinliği düzenlendi

Batman'da otomobil ile transit çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul'da 21 mahallede şap nedeniyle karantina başladı

Malatya'da depremzedeler için yapılan kalıcı konutların teslimi sürüyor

Şanlıurfa’da iki gündür haber alınamayan kız çocuğunu arama çalışmaları sürüyor

İnternet siteleri ve X platformunda yaygın kesintiler yaşanıyor

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 2 yaralı

Beytüllahim'deki bıçaklı eylemde bir işgalci öldü, 8 kişi yaralandı

Vitamin deposu kışlık meyve ve sebzeler tezgahlardaki yerini aldı

Mersin Toros Devlet Hastanesinde HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

Tarihi köyün bozuk yol çilesi halkı canından bezdirdi

Sessiz ama tehlikeli bir hastalık: Aort anevrizması

Gaziantep'te 38 motosiklet sürücüsüne ceza kesildi

Şırnak'ta Gazze için düzenlenen hayır çarşısının geliri TDV hesabına aktarıldı

Malatya'da öğrenciler "EkoVizyon" çalıştayı ile çevreye değer katan fikirler üretti

Lübnan'da siyonist rejim saldırısı: Bir şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da şap karantinası

İstanbul’da geniş çaplı uyuşturucu operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Kazakistan'da ev yangını: 9'u çocuk 12 ölü

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarının II. birleşimi yapıldı

Bursa'da 4 kilo 200 gram kubar esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Müftü Aruk: Boşanmaların temel nedeni evliliklerin dini ölçülere göre yürütülmemesidir

Müftü Aruk: Boşanmaların temel nedeni evliliklerin dini ölçülere göre yürütülmemesidir