• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Malatya'da "Din Görevlileriyle İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi

02 Ocak 2025, Perşembe 14:17
02 Ocak 2025, Perşembe 14:17
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, din görevlilerinin toplumdaki yerlerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Battalgazi İlçe Müftülüğü tarafından Battalgazi Belediye Konferans Salonunda "Din Görevlileri İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

"Din görevlilerimizin toplumumuzdaki yeri son derece önemlidir"

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, "Din görevlilerimizin toplumumuzdaki yeri son derece önemlidir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin erken yaşta değerlerimizle buluşmasını sağlamak için gerekli adımları atmalıyız. Özellikle erken çocukluk döneminde ailelerin üzerindeki yükü hafifletecek çözümler üretmek, kreş ve 4-6 yaş Kur’an kurslarını yaygınlaştırmak büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında, gençlik faaliyetlerinde tüm kesimlere ulaşmayı hedeflemeliyiz" ifadelerini kullandı.  

"Eğitimsiz nesillerin gelecekte topluma katkı sunması mümkün değildir"

Kadınların eğitimi ve bilinçlendirilmesi de bir başka önemli konu olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, "Çünkü eğitimsiz nesillerin gelecekte topluma katkı sunması mümkün değildir. Tüm çalışmalarımızda bu gerçeği göz önünde bulundurmalı ve kadının rolünü güçlendirmeliyiz." diye belirtti.

"Hepimizin dikkat etmesi gereken bir husus da ayrımcılıktan uzak durmaktır"

"Hepimizin dikkat etmesi gereken bir husus da ayrımcılıktan uzak durmaktır." Diyen Vali Yavuz, "İnsanlara 'Nerelisin? Etnik kökenin ne?' gibi sorular sormaktan kaçınmalıyız. Hepimiz, insanlık onurunu yüceltmek ve adalet için çalışmalıyız." dedi.

Son olarak deprem konusuna değinen Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Şehrimizdeki yıkımlar ve yeniden inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Amacımız, 2025 yılının sonuna kadar bu süreci büyük ölçüde tamamlamaktır. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Malatya’nın sosyal dokusunu koruyarak, vatandaşlarımızı yeniden evlerine kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Malatya bizim için çok önemli bir şehir. Tarihi, kültürü ve dokusuyla özel bir yere sahip. Bu nedenle, göçün olumsuz etkilerinden koruyarak, şehrin kadim kültürünü yaşatmalıyız. Din görevlilerimizden bir kez daha destek bekliyorum. Hem vatandaşlarımıza bu süreci anlatma hem de dini hizmetlerin aksamadan daha güçlü bir şekilde devam etmesi noktasında üzerinize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Bu vesileyle, sizlere emekleriniz ve gayretleriniz için teşekkür ediyor, hepinize kolaylıklar diliyorum. Allah hepinizden razı olsun."

Toplantıda, din görevlilerinin vatandaşlara yönelik hizmetlerin geliştirilmesi ve kentte depremden sonraki çalışmalar ele alındıktan sonra Vali Yavuz'a plaket takdim edilmesiyle program sona erdi.

Programa; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Avukat Bayram Taşkın, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Battalgazi İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan, kurum müdürleri ve ilçede görev yapan din görevlileri katıldı. (İLKHA)

İşgal basını: Dünya genelinde israil karşıtı eylemler artık olağan hale geldi

Paşinyan’ın uçağı Azerbaycan hava sahasını kullandı

Siirt’te trafik kazası: Köy muhtarı yaralandı

Katil rejim Gazze'de sivillere ait binaları vurdu: 9 şehit

Maduro’dan ABD’ye yanıt: Venezuela’ya saldırı olursa silahlı mücadeleye geçeriz

Trump, 24 saatliğine 15 dolarlık bağış talep etti

Küçük yürekten büyük destek

Soykırımcı siyonistlere karşı dünya halklarının öfkesi eyleme dönüşüyor

Umut Kervanı Bingöl Derneği, umutları yeşertmeye devam ediyor

Uzunbahçe sakinleri: Yıl 2025, millet uzaya çıktı, bizim yol hâlâ 1900’lerden kalma

Zelenski, Moskova davetini reddetti: Putin Kiev’e gelsin

Londra'da "Gazze Halk Mahkemesi": İngiltere'nin siyonist rejime desteği yargılandı

Gazze hükümeti: israilin çok katlı binaları hedef alması savaş suçudur

HÜDA PAR Milletvekili Demir, İdil'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Bursa’da sağanak yağış etkili oluyor

Trump yönetimi Afganistan depremzedelerine yardımı reddediyor

Gazze'de açlık can almaya devam ediyor: 6 kişi daha öldü

Gazze ve Han Yunus'ta yardım bekleyen siviller hedef alındı: 17 şehit

Ülkelerin mesajlaşma uygulaması rekabetinde Rusya'nın "MAX" çıkışı

Bingöl’de arılı kovan desteği başvuruları devam ediyor

Yılın 8 ayında hava yolunu 162,6 milyon yolcu kullandı

Umut Kervanı’ndan yetim ve muhtaç ailelere ayakkabı desteği

Samsun’da 68 bin sentetik ecza hapı ele geçirildi

Molla Beşir Şimşek'ten boykot çağrısı: Gazze'ye destek olmanın en büyük yolu boykottur

İşgalciler Kudüs'te 16 Filistinliyi esir aldı

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Palandöken: Geleceğimizin teminatı çocukları korumak hepimizin görevi

Netanyahu'nun "Gazzelileri tahliye etme" açıklamalarına Arap ülkelerinden tepki

TDV’den Moro Müslümanlarına Kur’an hediyesi

Çin, CERES-1 roketiyle üç uyduyu yörüngeye gönderdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal basını: Dünya genelinde israil karşıtı eylemler artık olağan hale geldi

Paşinyan’ın uçağı Azerbaycan hava sahasını kullandı

Siirt’te trafik kazası: Köy muhtarı yaralandı

Katil rejim Gazze'de sivillere ait binaları vurdu: 9 şehit

Maduro’dan ABD’ye yanıt: Venezuela’ya saldırı olursa silahlı mücadeleye geçeriz

Trump, 24 saatliğine 15 dolarlık bağış talep etti

Küçük yürekten büyük destek