• BIST 100

    11152,89%0,02
  • DOLAR

    41,57% 0,03
  • EURO

    48,88% 0,44
  • GRAM ALTIN

    5107,97% 1,65
  • Ç. ALTIN

    8343,72% 0,73

Malatya'da evde sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısı yapıldı

23 Haziran 2025, Pazartesi 22:08
23 Haziran 2025, Pazartesi 22:08
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toplantıda, kent genelinde evde sağlık hizmetlerinin mevcut durumu, hizmet sunum süreçleri, yaşlı ve bakıma muhtaç bireylere yönelik uygulamalar ile çok paydaşlı kurumsal iş birliğini kapsayan yapısal alanlar ele alındı.

Malatya Valiliği himayelerinde, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Evde Sağlık Hizmetleri 2025 Yılı 1. İl Değerlendirme Toplantısı, Vali Sayın Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Malatya'da yaşlı nüfus Türkiye ortalamasının üzerinde

Valilik açıklamasına göre, Malatya'nın 2024 yılı nüfusu 750 bin 491 olarak kaydedildi. 65 yaş ve üzeri bireylerin oranı yüzde 12,1’e ulaşarak Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. 80 yaş üzeri birey sayısı ise 18 bin 101 olarak belirlendi. Bu tablo, sağlık ve bakım hizmetlerinin bütüncül ve önleyici yaklaşımlarla planlanmasının önemine işaret ediyor.

Evde sağlık hizmetleri geniş ağıyla hedef aştı

Malatya genelinde hizmet veren 14 hastane ve Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren 20 ekip ve 20 araç, farklı disiplinlerden 120’den fazla sağlık profesyoneliyle evde sağlık hizmeti sunuyor.

2025 yılı Ocak-Mayıs döneminde; 4 bin 186 kayıtlı aktif hasta sisteme dahil edildi, 6 bin 693 hastaya takip hizmeti sunuldu, 21 bin 139 ev ziyareti gerçekleştirildi.

Bu verilerle, ziyaret sıklığı ortalaması 3,16’ya ulaşarak, Sağlık Bakanlığı’nın 2,5 hedefinin üzerine çıkıldı.

Yaşam poliklinikleri her ilçeye ulaştı

Vali Yavuz'un öncülüğünde yaygınlaştırılan Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) modeliyle 2025 yılı itibariyle Arguvan hariç tüm ilçelerde YAŞAM poliklinikleri faaliyete geçti. Model kapsamında 80 yaş üstü 9 bin 800 bireyle birebir temas kuruldu. Hizmetler; evde bakım, poliklinik muayene, uzaktan danışmanlık ve yönlendirme süreçlerini kapsıyor.

Kurumsal iş birliğiyle çok paydaşlı yapı gelişiyor

Toplantıda, evde sağlık sistemine Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, SGK, İl Müftülüğü ve STK’ların sağlayabileceği katkılar ele alındı. Hane içi temizlik, kişisel bakım, psikososyal destek, manevi danışmanlık ve tıbbi cihaz temini gibi birçok konuda iş birliği alanları oluşturuldu.

Katılımcılar, "Evde sağlık: saygıyla başlar, vefayla güçlenir, hizmetle anlam bulur" ilkesi doğrultusunda kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve ortak çalışma kültürünün yaygınlaştırılması yönünde önemli kararlar aldı.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz'un yanı sıra Vali Yrd. Sedat Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Fatih Güven, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cezmi Karaca, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Cevdet Tatar, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Halime Akyüz ve sağlık çalışanları katıldı. (İLKHA)

İzmir’de kontrolden çıkan tır viyadükte asılı kaldı

Para yerine fayda sağlamaya odaklanmak kişileri daha mutlu eder

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uşar: Gençlerimizi uyuşturucudan korumalıyız

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

Terörsüz Türkiye Komisyonu, hukukçuları dinleyecek

Konya'da araç kanala düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Bursa’da kantinden şeker yiyen 9 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Malatya'da bir devrin sonu: Su değirmeni tarihe karışıyor!

Psikolog Bozkuş: Aileleriyle ilişkileri iyi olmayan çocuklar daha fazla akran zorbalığına uğruyor

Yeşilyurt'ta lösemili çocuklar için özel etkinlik

Battalgazi Belediyesi'nden öğrencilere "sıfır atık" eğitimi

Batman Havalimanı'nda 80 personele havacılık eğitimi sertifikası

Belediye Başkanı Geçit: Tüm mahallelerimize eşit ve tarafsız bir şekilde hizmet ediyoruz

Gaziantep’te 41 yıllık evli çiftler umreyle ödüllendirildi

Elazığ Kovancılar’da silahlı kavga: 2 yaralı

Konya’da yol kenarında erkek cesedi bulundu

Filistin Kiliseler Komitesi: Netanyahu'nun yalanları ortaya çıktı

İdil’de traktör devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Güçlükonak'ta çöp krizi: Caddeler çöp yığınlarına teslim

Ankara'da sağanak uyarısı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat

Eğitim-Bir-Sen'den, okul ve üniversite kantinlerine "boykot ürünleri" çağrısı

Jandarma helikopteri iş kazasında yaralanan işçiyi hastaneye tahliye etti

Gazze'de kan bları kritik eşiğe geldi

Siirt Üniversitesi’nde akademik yılın ilk dersi: Filistin

Gaziantep'ten Sumud Filosu'na destek yürüyüşü

Gazze'de şehit sayısı 66 bin 55'e yükseldi

Tezgâhlarda yerini alan kış meyvelerine yoğun talep

Sumud, aksiliklere rağmen Gazze’ye yolunda: Fontex destek vermeyeceğini açıkladı

Minik yüreklerden mesaj: Gazze kan ağlarken susmayacağız!

Batman'da su faturaları tepki çekiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir’de kontrolden çıkan tır viyadükte asılı kaldı

Para yerine fayda sağlamaya odaklanmak kişileri daha mutlu eder

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uşar: Gençlerimizi uyuşturucudan korumalıyız

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

Terörsüz Türkiye Komisyonu, hukukçuları dinleyecek

Konya'da araç kanala düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Bursa’da kantinden şeker yiyen 9 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı