• BIST 100

    9658,72%-0,85
  • DOLAR

    36,46% 0,18
  • EURO

    37,80% -0,30
  • GRAM ALTIN

    3345,81% -0,59
  • Ç. ALTIN

    5390,78% -1,40

Malatya'da geniş kapsamlı asayiş denetimleri yapıldı

GÜNDEM 1.03.2025 21:16:10 0
Malatya

Yapılan denetimlerde, 674 tescil sahibi, işleten ve sürücüye cezai işlem uygulanarak, trafik idari para cezası verildi. 5 araç trafikten men edildi, 3 sürücünün ehliyeti geri alındı.

Malatya genelinde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suçların önlenmesi, işlenmiş suçların faillerinin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 91 farklı noktada sabit ve şok uygulamalar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 94 ekip ve 302 personelin katılımıyla; 66 park ve bahçe, 15 metruk bina, 13 kıraathane, 7 umuma açık yer, 19 KYK yurt çevresi, 70 okul ve çevresi ile 2 bin 6 araç kontrol edildi.

Gerçekleştirilen uygulamalarda 8 bin 397 şahsın sorgulaması yapıldı. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu (SKM) kapsamında huzur bozma sebebiyle 2 şahıs, 6136 SKM kapsamında ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, ruhsatsız tüfek ve kesici/delici alet bulundurmaktan 6 şahıs, 5326 SKM kapsamında kesici alet bulundurmaktan 2 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Ayrıca, denetimler sırasında 2 düzensiz göçmen, 2 hırsızlık şüphelisi, 8 yoklama kaçağı, 1 kayıp şahıs, ifadeye yönelik aranması bulunan 9 şahıs ve kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 3 şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 2 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca ve 2 adet kesici/delici alet ele geçirildi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda, 4 farklı mahallede yapılan denetimlerde toplamda; 227 adet sentetik ecza ve 0.42 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi.

Ayrıca, trafik denetimleri kapsamında 2 bin 442 araç ve sürücü kontrol edildi. 664 tescil sahibi, işleten ve sürücüye cezai işlem uygulanarak trafik idari para cezası verildi. 5 araç trafikten men edildi, 3 sürücünün ehliyeti geri alındı.

Okul, yurt çevreleri ile servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerde ise 609 şahıs ve 254 araç sorgulandı. 10 araca cezai işlem uygulandı. (İLKHA)

Yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

İngiltere'deki Ukrayna zirvesi sona erdi

Fransa ve İngiltere Ukrayna ile anlaştı

İspanya: Avrupa'nın bütünü tehdit altında, AB'nin ortak savunma projesi hayata geçirilmeli

Von der Leyen: Avrupa'yı acilen yeniden silahlandırmamız gerek

Rusya’dan Ukrayna geneline İHA saldırısı

DMM'den PKK’ya silah bırakma çağrısının ardından çıkan iddialara yalanlama

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Abhazya'da devlet başkanı seçimini Gunba kazandı

Ege Denizi için fırtına uyarısı

Manisa''da trafik kazası: 6 yaralı

Bakan Yumaklı’dan şap aşısı çağrısı

Japonya'daki orman yangınında1800 hektarlık alan yandı

Türkiye ve İngiltere Suriye konulu istişareler yürütecek

BM'den Gazze için acil çağrı: Çatışmaların yeniden başlamasını önleyin

Siyonist rejim Gazze'ye insani yardım girişini durdurdu

Kuş sürüsünün çarptığı kargo uçağı acil iniş yaptı

Mısır: Filistin devleti kurulmadan bölgede güvenlik olmayacak

Siirt’te kayıp genç kız 24 saat içinde bulundu

Uruguay'da devlet başkanı Orsi göreve başladı

İşgalci siyonistler ateşkesi 900'den fazla kez ihlal etti

Hakkari'de 60 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı’ndan Siirt'te Ramazan seferberliği

Dışişleri Bakanı Fidan, Ukrayna zirvesi için Londra'da

İşgalci siyonistler şubat ayında 20'den fazla Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

MHRS'de randevu bekleyen hasta sayısı yüzde 61 azaldı

İşgal rejimi, Gazze'de katliam için 400 bin yedek asker çağrısını onayladı

Devrilen kömür yüklü tırın şoförü hayatını kaybetti

Trafik ve asayiş suçlarına ağır cezalar geliyor

Rezerv alanda bulunan çadır depoda maddi hasarlı yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ