• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Malatya'da hububat sektöründe deprem sonrası toparlanma için dev proje başlatıldı

EKONOMİ 30.12.2024 17:35:13 0
Malatya

Vali Seddar Yavuz, hububat ürünlerinin kaliteli bir şekilde muhafaza edilmesi ticarete ve üretime sürdürülebilir bir şekilde destek sağlanması amacıyla, proje kapsamında toplam 4 bin ton kapasiteli 40 adet silo ve 20 adet modern ve kullanışlı ofisin yer

Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, Fırat Kalkınma Ajansı ve Ticaret Borsası ile Valilik Toplantı Salonunda "Hububat Sektöründe Deprem Sonrası Toparlanma Değer Zincirinin Güçlendirilmesi Projesi" destek sözleşmesi protokol imza töreni gerçekleştirildi.

"Hububat sektörünün toparlanması için önemli bir projeye imza attık"

İmza töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, şehrin hububat sektörünün deprem sonrası toparlanması ve değer zincirinin güçlendirilmesi amacıyla önemli bir projeye imza atıldığını belirterek, "Bugün şehrimiz için çok önemli olan bir proje için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamında ilimizdeki hububat sektörünün deprem sonrası toparlanması, değer zincirinin güçlendirilmesi amacıyla, Kalkınma Ajansının desteği ve Büyükşehir Belediyesinin de katkısıyla güzel bir projeyi devreye almış olacağız. Malatya ilinde üretilen hububat ürünlerinin kaliteli bir şekilde muhafaza edilmesi, ticarete ve üretime sürdürülebilir bir şekilde destek sağlanması, hububata dair sanayi işletmelerinin taleplerinin karşılanması ve uzun dönemde çiftçilere, esnafa ve tüketicilere olumlu katkı sağlanması amacıyla proje kapsamında toplam 4 bin ton kapasiteli 40 adet silo ve 20 adet modern ve kullanışlı ofisin yer aldığı bir merkez inşa edilecektir" dedi.

Vali Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediyesinin bu projeye özel ilgisi olduğunu belirterek, "Bu vesile ile hem Büyükşehir Belediye Başkanımızı hem de Kalkınma Ajansımızı ve Bakanlığımızı bir kez daha tebrik ediyoruz. Cazibe Merkezi Destekleme programımızın geçmişte de ilimize önemli destekleri oldu. Bu destekler sayesinde de önemli işlere imza atıldı. Bu projenin ilimize, hububat sektöründe faaliyet gösteren ve başta çiftçilerimiz olmak üzere esnafımıza, tüccarımıza sektörümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu anlamda Borsa Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"50 Milyon TL’lik bir hibe söz konusu"

Vali Yavuz, deprem sonrası şehrin yeniden ayağa kalkması için ortak akıl ve iş birliğiyle önemli projelere imza attıklarını vurgulayarak, "Şehrimiz her geçen gün ortak aklı, istişare kültürünü ve birlikte yönetim anlayışını içselleştirip tam bir uyum ve iş birliği içerisinde deprem sonrası yeniden ayağa kalkmak için önemli projelere imza atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 50 Milyon TL’lik bir hibe söz konusu. Büyükşehir Belediyemiz de kendi imkanlarıyla bu projeye katkı sunacak" dedi.

"2025 yılı sonunda inşallah Malatya'nın yaralarını büyük ölçüde sarmış olacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de imza töreninde yaptığı konuşmada, deprem sürecinde yapılan çalışmaları ve projeyi değerlendirerek, "Malumunuz bir deprem süreci yaşıyoruz. Allah'a şükürler olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın da desteğiyle, bizler de yerelde Sayın Valimizle, diğer ilçe belediyelerimizle birlikte depremin yaralarını sarmak için azami bir gayret sarf içerisindeyiz. Bunun için de epeyce bir mesafe aldığımızı düşünüyorum. İnşaatlarımız Malatya'nın her tarafında görünüyor. 2025 yılı sonunda inşallah Malatya'nın yaralarını büyük ölçüde sarmış olacağız" diye belirtti.

"Ulaşım, ticaret, sanayi gibi her alanda Valimizle birlikte çalışıyoruz"

Başkan Er, belediyecilik hizmetlerinin devam ettiğini belirterek, "Ulaşım, ticaret, sanayi gibi her alanda Valimizle birlikte uğraşıyoruz. Cazibe merkezleri destekleme programı kapsamında Ajansımızla birlikte çok candan bir çalışma içerisindeyiz. 2021 yılında, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi yapılmaya başlandığında yanına bir buğday pazarı yapılması hedeflenmişti. 2024 yılı sonuna kadar kira almadan esnafın burada barınmaları sağlanmıştı" diye konuştu. (İLKHA)

Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem

Ambulansa yol vermeyen düğün konvoyuna ceza yağdı

Hindistan'da yangın: 17 ölü

Hindistan’da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Alkollü sürücü şarampole devrildi: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Siyonist rejim Batı Şeria'nın ilhakına hukuki zemin hazırlıyor

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış uyarısı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu katletti

Şanlıurfa'da ‘Gazze için nöbet’ programı düzenlendi

Adanalı gençler helal dairesinde bir araya geldi

Avrupa Konseyi Başkanı Costa: Gazze'deki sivil katliamı ve abluka derhal sona ermeli

Gazze Hükümeti: Son 48 saatte 200'den fazla şehit, 300 bin kişi zorla yerinden edildi

HAMAS: Sığınmacıların çadırlarını hedef alan saldırı, Netanyahu'nun faşist vahşetinin yansımasıdır

Siyonist rejim çadırlarda yaşayan sivilleri vurdu: Gazze’de gece yarısından bu yana en az 72 şehit

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ