• BIST 100

    11018,75%-0,27
  • DOLAR

    41,58% -0,01
  • EURO

    48,84% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5175,11% 0,97
  • Ç. ALTIN

    8351,72% 0,00

Malatya'da iftar programına katılan Milletvekili Ramanlı'dan birlik ve beraberlik mesajı

25 Mart 2025, Salı 01:18
25 Mart 2025, Salı 01:18
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Malatya'nın Akçadağ ilçesi Esenbey Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katılarak birlik ve dayanışma mesajları verdi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi.

Ziyaretler kapsamında Akçadağ ilçesine geçen Milletvekili Ramanlı, burada merkez ve kırsaldaki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve sıkkınlarını dinledi ve ardından Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulusoy'u ziyaret etti. İlçede yapılan çalışmalar hakkında Başkan Ulusoy'dan bilgi alan Milletvekili Ramanlı, daha sonra ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek kendileriyle bir süre sohbet etti.

Milletvekili Serkan Ramanlı, ilçe merkezindeki ziyaretlerin ardından Mezra Mahalle Muhtarı Kenan Coşkun'un Esenbey Mahallesi'nde düzenlediği iftar programına katıldı. Programa, Esenbey Mahallesi ve çevresindeki yaklaşık 15 mahalleden çok sayıda katılım sağlandı.

"Rabbim bu Ramazan ayının bereketini yaşamayı bizlere daha nice seneler nasip etsin"

İftar programında bir konuşma yapan Milletvekili Serkan Ramanlı, katılımcılara hitaben, "Hepiniz iftar programımıza hoş geldiniz. Rabbim tuttuğumuz oruçları kendi rızası için kabul buyursun. Allah'a hamdolsun ki bugün bir aradayız, birlikteyiz ve iftar sevincini hep birlikte yaşıyoruz," dedi. Ramazan'ın sonuna yaklaşıldığını belirten Ramanlı, "Rabbim bu Ramazan ayının bereketini yaşamayı bizlere daha nice seneler nasip etsin. Ramazan vesilesiyle kardeş olduğumuzu, bir olduğumuzu ve birlikte olduğumuzu her seferinde gözlemlemeyi Rabbim bizlere nasip etsin." şeklinde konuştu.

"Bu cennet vatanı bizlere bahşeden Rabbimize hamdolsun"

Ramanlı, Batman ve HÜDA PAR adına katılımcılara sevgilerini ileterek, "Memleketin neresinde olursak olalım, hangi toprakta doğmuş olursak olalım, bu cennet vatanı bizlere bahşeden Rabbimize hamdolsun. Rabbim, verdiği nimetlerin şükrünü eda ederek, bizlere hayırlı bir yaşam sürmeyi nasip etsin." dedi.

"Malatya depremden çok fazla etkilendi ve halen etkileri devam ediyor"

6 Şubat 2023 yılında yaşanan büyük deprem felaketine de değinen Ramanlı, "Malatya bu depremden çok fazla etkilendi ve halen etkileri devam ediyor. Ancak Allah'a şükürler olsun ki, milletimiz birbirine kenetlendi ve birbirinin derdiyle dertlenmeye devam ediyor. Depremin etkilediği 10'dan fazla ilde, tüm halk seferber oldu ve hâlâ yardımlarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

"Rabbimiz bizi birbirimize kardeş kılmıştır"

Ramanlı, "Bizler kardeş olduğumuza iman etmişiz çünkü Rabbimiz bizi birbirimize kardeş kılmıştır. Kardeş, kardeşin sevincine ortak olur, hüznüne de ortak olur. Bizi bir arada tutan, işte bu duygudaşlık, bu dayanışma, bu kardeşliktir. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin ve kardeş olduğumuzu unutturmasın." diye ekledi.

"Hangi fikirden ya da dilden olursak olalım, bizi yaratan Rabbimize kul olduğumuzu asla unutmayalım"

Farklı düşünceler ve meşrepler arasında hoşgörünün önemine dikkat çeken Ramanlı, "Hangi fikirden ya da dilden olursak olalım, bizi yaratan Rabbimize kul olduğumuzu asla unutmayalım. Rabbimiz bizden hayırda ve iyilikte yarışmamızı istiyor. Sevgimizi ve kardeşliğimizi birbirimizden eksik etmeyelim, dost olmayan düşmanlarımızı sevindirmeyelim." dedi.

"Rabbim, bin yıllık kardeşliğimizi on bin yıllara taşımayı bizlere nasip etsin"

Konuşmasında Bediüzzaman Said Nursi'nin "Muhabbet ipini sımsıkı tutun" sözünü hatırlatan Serkan Ramanlı, "Birbirimizi sevmenin ve yardımlaşmanın, zorluklar karşısında birbirimize yardımcı olmanın önemini unutmamalıyız. Eğer gönüllerimizi birbirimize kapatır, birbirimize haset eder ve düşmanlık beslersek, o zaman ne kendimize ne de kardeşlerimize fayda sağlayabiliriz. Gönüllerimizi birbirimize açalım ve birbirimize yardımcı olmayı unutmayalım. Dayanışma ve sevgi bağlarımızı kuvvetlendirelim. Rabbim, 1000 yıllık kardeşliğimizi 10 bin yıllara taşımayı bizlere nasip etsin" ifadelerini kullandı.

"Allah bu günlerimizi daha güzel günlerle değiştirsin"

Son olarak önümüzdeki pazar günü idrak edilecek Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Ramanlı, "Mübarek Ramazan ayınızı, Kadir Gecenizi ve pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nızı şimdiden tebrik ediyorum. Dostlarımızla, akrabalarımızla ve komşularımızla güzel bir bayram geçirelim. Allah bu günlerimizi daha güzel günlerle değiştirsin, geçmişin acılarını ve zorluklarını bir daha yaşatmasın. Sevgi, adalet, merhamet ve dayanışma ile bağlarımızı kuvvetlendirsin." dileğinde bulundu. (İLKHA)

İşgal zindanlarında 51 Filistinli kadın esir bulunuyor

İşgal rejiminden Gazze’ye son 24 saatte 160’tan fazla hava saldırısı

YDS başvuru süreci başladı

“Gerçek Vaat 3” operasyonu: İran'ın füzeleriyle en az 16 siyonist pilot öldü

İşgalciler Filistinlilerin evlerini yıkmayı sürdürüyor

Şanlıurfa’ya 2 bin 54 yeni sağlık personeli atanacak

Mardin ESOB Başkanı Tunç: Avrupa'ya özenme isteyişimiz ve çarpıklık kültürümüzü maalesef bozmakta

Şanlıurfa’da jandarmadan silah operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

Ensarullah Hareketi’nden Trump’ın planına sert tepki

Adıyaman'da feci kaza: Aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da fıstık ve pamuk için eylem planı belirlendi

Yahudi çeteler Nablus'ta Filistinli gençlere saldırdı

Ağustosta işsizlik oranı yüzde 8,5 oldu

Harem-i İbrahim Camisi, Yahudi bayramında Müslümanlara kapalı kalacak

Ağustosta Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı

YKS ek yerleştirme tercihleri için son gün bugün

Fıstık değirmeni umutla dönüyor, ancak maliyetler çiftçiyi zorluyor

Sumud Dostları Konvoyu Çabahar Limanı'nda

Endonezya'da okul binası çöktü: Bir öğrenci hayatını kaybetti, 65 öğrenci enkaz altında kaldı

Siyonist rejim Gazze'yi yoğun şekilde bombalıyor: Çok sayıda şehit ve yaralı

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada 16 şüpheli gözaltına alındı

Gazze'de katliam ABD'nin siyonist rejime desteği eşliğinde 725'inci gününde

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 35 gözaltı

İslami STK'lardan Sumud Filosuna destek

Mısır ve Katar, Trump'ın Gazze planını HAMAS’a iletti iddiası

ABD Adalet Bakanlığı, Filistin yanlısı örgütler ve göstericilere dava açtı

Kayseri’de bahis operasyonu: 11 tutuklama

Ons ve gram altın zirve seviyelerde

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal zindanlarında 51 Filistinli kadın esir bulunuyor

İşgal rejiminden Gazze’ye son 24 saatte 160’tan fazla hava saldırısı

YDS başvuru süreci başladı

“Gerçek Vaat 3” operasyonu: İran'ın füzeleriyle en az 16 siyonist pilot öldü

İşgalciler Filistinlilerin evlerini yıkmayı sürdürüyor

Şanlıurfa’ya 2 bin 54 yeni sağlık personeli atanacak

Mardin ESOB Başkanı Tunç: Avrupa'ya özenme isteyişimiz ve çarpıklık kültürümüzü maalesef bozmakta