• BIST 100

    14292,72%0,97
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,18% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    9548,83% 0,71

Malatya'da İkizce bölgesine dev altyapı çalışması

03 Aralık 2025, Çarşamba 16:25
03 Aralık 2025, Çarşamba 16:25
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası binlerce konutun inşa edildiği ve yaklaşık 200 bin kişinin yaşayacağı Yeşilyurt ilçesi İkizce bölgesinde ciddi bir altyapı yatırımı yaptıklarını söyledi.

Malatya’nın yeniden inşa çalışmaları kapsamında konut ve iş yeri yapımında sona doğru yaklaşılırken Büyükşehir Belediyesi milyarlarca lira tutarında altyapı yatırımlarına devam ediyor. Kent genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur drenajı konusunda önemli bir süreç yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, 15 milyar lira değerindeki çalışmaları hızla tamamlamak için hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. ‘Malatya’da asbestli boru kalmayacak’ diyen ve şehrin altyapısının sağlıklı hale getirilip, güçlendirilmesi noktasına ciddi kaynaklar kazandıran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, saha ziyaretlerinde bulunarak, çalışmaları yakından takip ediyor.

Başkan Er, saha ziyaretleri kapsamında İkizce bölgesinde ikinci etabın birinci ve ikinci bölgenin yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hat yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

İkizce Bölgesi’nden Duranlar Köyüne kadar 2.2 milyar lira değerinde ve 31 kilometre uzunluğunda kanalizasyon kollektör hattının yanı sıra yaklaşık 3 milyar lira maliyetinde yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattının yapıldığı Beylerderesi’nde, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgi alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’nın yeniden ayağa kalkması hususundaki çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Deprem konutları ve iş yerlerinin bitirilme aşamasında olduğuna dikkati çeken Başkan Er, bu noktada final aşamasına gelindiğini ifade ederek, bir yandan deprem konutları ve iş yerleri yapılırken diğer yandan altyapı yatırımlarının devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir olarak altyapı noktasında önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Sami Er, “İkizce bölgesi yaklaşık 200 bin nüfusa hitap edecek bir merkez olacak. Belki ileri de üçüncü merkez ilçemiz olacak. Burada çok ciddi bir yatırımlar var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Büyükşehir ve Karayolları marifetiyle birçok yatırım yapılıyor” diye konuştu.

Maliyeti 2.2 milyar lira olan çok büyük bir kolektör hattının yapıldığını, ileri biyolojik arıtma tesisinin inşaatının bitmek üzere olduğunu dile getiren Başkan Er, şunları ifade etti;  “Burada yapılan kazı 10 metre derinliğinde. 2 metre boru çapı olan yağmur suyu drenaj sistemi olacak. İkizce bölgesinin ikinci etabın birinci ve ikinci bölgenin yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatları yapılıyor. Bu çalışma 1-2 aya içerisinde bitecek. Üçüncü bölgenin birinci etabı ve buranın altyapı maliyeti 1 milyar 600 milyon lira, üçüncü etabın ikinci kısmı ise 1 milyar 181 milyon lira. Değerli bir altyapı çalışmamız var.”

İki metre boru çapındaki hattın yolun altından ve tren yolunda yatay delgi yoluyla alınacağı bilgisini paylaşan Başkan Er, “Birinci etabı yağmur suyunu Beylerderesi'ne deşarj edeceğiz. İkinci etabı ise Elemendik Gölüne deşarj edeceğiz. Malatya’mızda özellikle de İkizce'de gerçekten çok büyük bir operasyon yapılıyor. Allah, devletimize zeval vermesin” dedi. (İLKHA) 

Siyonistler, Mescid-i Aksa avlusuna geniş çaplı baskınlar düzenledi

Gazze'de can kaybı 70 bin 665'e yükseldi

İzmir’de uyuşturucu operasyonlarında 46 şüpheli tutuklandı

AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Siirt’te okul kantinlerinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Benzinin litre fiyatına 2,02 liralık indirim

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletiyor

BAE destekli ayrılıkçılar Yemen'in güneyinde saldırılar başlattı

Bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Kayseri’de 104 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 tutuklama

Yaş meyve-sebze ihracatı Kasım ayında 518,7 milyon dolara ulaştı

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı'ndan yeni atanan İl Millî Eğitim Müdürüne ziyaret

Uzman Diyetisyen Korkmaz: Kilo vermede bilmeniz gerekenler

HAMAS liderlerinden Hamdan: Önümüzdeki aşama hareketin örgütsel yapısının gücünü ortaya çıkaracak

AB Konseyi, Belarus'a yönelik yaptırımların kapsamını genişletti

DASKEF'ten sürücülere 'kış' uyarısı: Kurallara uyun, dikkatli olun!

60 yıldır bakıra şekil veren Nihat Usta: İşin ustası olmak için uzun yılların ömürden gitmesi lazım

Aile terapisiyle dağılmak üzere olan aileler yeniden kuruluyor!

Gaziantep'te 1 milyon 550 bin lira değerinde gümrük kaçağı eşya ele geçirildi

Gaziantep'te ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 şüpheli yakalandı

Diyarbakır’da iş yerine yönelik saldırıyla ilgili 2 şüpheli yakalandı

Çekya hükümet kabul edildi

Şırnak’ta kar mesaisi devam ediyor

Ağrı'da durdurulan bir tırda yüklü miktarda sentetik ecza maddesi ele geçirildi

Belediye Başkanı Geçit: El sanatları bir milletin hafızasıdır

Batman İl Müftülüğünden fahri öğreticilere yönelik hizmet içi eğitim

Aralık ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı: 1 milyar 473 milyon lira destek

Batman'da çocuklar için Mevlana Haftası etkinliği düzenlendi

Batman kız yurdu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere yemek desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonistler, Mescid-i Aksa avlusuna geniş çaplı baskınlar düzenledi

Gazze'de can kaybı 70 bin 665'e yükseldi

İzmir’de uyuşturucu operasyonlarında 46 şüpheli tutuklandı

AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Siirt’te okul kantinlerinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Benzinin litre fiyatına 2,02 liralık indirim

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletiyor