GÜNDEM 10.04.2025 20:08:55 0

Malatya'da İl Koordinasyon ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi

Malatya
Haberi Sesli Oku

Kentte yürütülen kamu ve belediye yatırımlarının genel değerlendirilmesi amacıyla, Vali Seddar Yavuz başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu ile İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seddar Yavuz, yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından İl Yatırım Takip Sistemine girilen verilere göre Malatya'da 2025 yılı itibarıyla kamu kurumları ve belediyeler tarafından toplam 445 proje üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Vali Yavuz, bu projelerden 4'ünün tamamlandığını, 230'unun devam ettiğini, 169 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 42 projeye ise henüz başlanmadığını ifade etti.

2025 yılı kamu yatırımlarının toplam proje tutarının 78 milyar 899 milyon TL olduğunu aktaran Vali Yavuz, bu projelere tahsis edilen toplam ödeneğin 16 milyar 387 milyon TL olduğunu, yılın başında olunması nedeniyle bu ödenekten yapılan toplam harcamanın 2 milyar 60 milyon TL seviyesinde gerçekleştiğini ve nakdi gerçekleşme oranının yüzde 13 olduğunu belirtti.

Sektörel bazda değerlendirildiğinde, 2025 yılı yatırım ödeneklerinden en yüksek payı yüzde 35 ile ulaştırma sektörünün aldığına dikkat çeken Vali Yavuz, bu sektör için 5 milyar 766 milyon TL ödenek ayrıldığını, ulaştırma sektörünü yüzde 24'lük pay ve 3 milyar 906 milyon TL ödenekle Diğer Kamu Hizmetleri (DKH) sektörünün takip ettiğini söyledi.

Eğitim sektörüne yüzde 14'lük payla 2 milyar 211 milyon TL, tarım sektörüne yüzde 11'lik payla 1 milyar 821 milyon TL, kültür ve turizm sektörüne ise yüzde 7'lik payla 1 milyar 183 milyon TL ödenek tahsis edildiğini aktaran Vali Yavuz, diğer sektörlere ise yüzde 9'luk payla 1 milyar 497 milyon TL kaynak ayrıldığını ifade etti.

Vali Yavuz, 2025 yılı yatırım programı kapsamında tüm kurum ve kuruluşların tam bir uyum ve iş birliği içerisinde yatırım ve hizmetleri etkin bir şekilde yürüteceklerine olan inancını yineleyerek, toplantıya katılan tüm paydaşlara teşekkür etti. (İLKHA)

HAKSİAD'dan bayram mesajı   

Sivas'ta feci kaza: 5 yaralı

Kanada'da orman yangını: 31 bin kişi için tahliye kararı

Vali Zorluoğlu: Yangında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti

NATO en büyük silahlanma programında anlaştı

Lula da Silva: Gazze'de yaşananlar savaş değil, kadınlara ve çocuklara yönelik bir soykırım

Rusya’da tren hattında patlama

Amasya'da trafik kazası: 8 yaralı

Bingöl'de kurban denetimleri devam ediyor

Siyonist işgalciler Gazze halkını yerinden ayrılmaya zorluyor

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 3 kişi yakalandı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Bayram, gönül köprülerinin yeniden kurulduğu zamandır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bayramımız buruk, Gazze'de İsmaillerimiz kurban ediliyor

Diyarbakır'da yangın faciası: 2’si çocuk 3 ölü, 14 yaralı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tedavisi gören kişi öldü

3 binden fazla araç taşıyan gemide yangın: Lityum iyon pilleri her an patlayabilir

Malatya’da minibüs devrildi:  4 yaralı

Avrupa Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Muğla'da ormanlara giriş yasağı getirildi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı mesajı: Mazlum, mağdur ve yoksulların yanında olacağız

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Müftülükte 255 kişilik istihdam fırsatı! İl Başkanı Şansi’den İstihdam Müjdesi: Başvurular 10-14 Haziran’da

Haşimato belirtileri ve hakkında uzmanından uyarılar

Diyarbakır'da yakıt kamuoyunu devrildi

Şanlıurfa'da ormanlara giriş yasağı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili’den Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kuzey Kore'den Rusya'ya şartsız destek 

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırıda 15 şehit

Yükleniyor